Midsommar

Vår midsommarhelg började redan på onsdagseftermiddagen när vi drog iväg norrut. Låter ju enkelt, men fullt så enkelt var det inte. Vi skulle ju ha Knutte med, och Knutte hade krupit in under soffan på övervåningen. Jaha, vad gör vi nu? Vi låg på golvet och lockade och lockade och tittade på varann och blev mer och mer svettiga. Till sist, i desperation, tog vi fram en leksak, den där klassiska med en garntråd med ett papper på. Vips, var katten framme! Snabbt stoppades han in i kattburen och bars ner till bilen där allt redan var inpackat och klart och bara väntade. Något nervösa åkte vi iväg. Öppnade buren på en gång och katten tittade ut, kikade runt och klev ut i baksätet. Satt och tittade ut på landskapet som for förbi. Efter ett tag tog han sig fram till Bertan i framsätet, satt där och tittade ut. Lite varmt tyckte han att det var, och efter att Sundsvall passerats upptäckte han att golvet mellan Bertans ben nog var det svalaste stället i bilen. Där blev han kvar hela resan. AC:n kopplades av och på hela tiden för att ge honom ett bra klimat, han sov på slutet som en liten kattgris.

Acklimatiseringen uppe i stugan gick bra, han bars in i buren och fick kika runt i huset i sin egen takt. Takten var ganska högt ställd och snart ville han ut. Vi sov i gamla, varma stugan första natten för hans skull, sen blev det den nya, svalare och det gick alldeles utmärkt, han fann sig till rätta även där.

Själva midsommaraftonen firades lite lugnt sådär, enda skillnaden på en vanlig kväll var väl maten, lite sill och så. Annars har vi följt våra vanliga rutiner; middag och kaffe, sen bastu och bad. Vi har haft otur så tillvida att det varit sydliga vindar hela tiden, sydliga vindar där betyder att ytvattnet i sjön blåser norrut och eftersom vi bor på södra delen av sjön, betyder det kallt badvatten, ca 16 grader. Men med bastuvärme i kroppen är det helt OK!

Härliga dagar har det varit och resan hem med katten gick bra också. Han höll sig undan ett tag, men en stund innan vi ville åka kom han glidande och la sig i en av sängarna för att vila. Då stängde vi lugnt dörren och packade in i bilen innan vi stoppade honom i buren och bar ut honom till bilen. Han kom ihåg var han gillade att ligga och placerade sig ganska snart där och tog det lugnt hela vägen hem. Efter vi kommit hem och han var utsläppt och bilen fortfarande stod öppen, var han inne i den igen och kollade läget. Inga problem med bilåkandet där!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0