Fönster

Dagens stora händelse har varit att vi fått in två av de fyra nya fönstren som vi efter mycket om och men har fått hem! SnickarKurt kom halv nio i morse och kvart i två när han gick hem satt altandörren med tillhörande fönster i väggen. Väggen är uppstagad och noga undersökt om den skulle klara att tas upp ett så stor hål i som en dörr kräver, men det har gått bra. Nu är där ju flera nya stöttningar istället. Det syns att det kommer att bli SÅ BRA när det blir klart! Vi var tvungna att göra om våra köksritningar lite grann, det insåg vi när Kurt var här i förra veckan för att kolla upp det hela, men det är mindre justeringar som inte spelar nån större roll. Hur det än är, måste man ju rätta sig efter huset och de möjligheter det ger. Så här ser det ut i skrivande stund:Till höger ser ni dels det fönster som ska ersätta det andra i köket, ett 1x1 meter som kommer att hamna ovanför arbetsbänken och dels det som ska in i mitt arbetsrum, ovanför mitt skrivbord. Så roligt och så spännande!

Knutterapport: inte kul när Kurt drog igång motorsågen för att kapa väggen, då drog Knutte! Annars kommit och gått, på katters vis!

Outgrundliga är Knuttes vägar

En dag som började mulen och smågrå men som sprack upp där vid lunchtid och lät solen flöda! Härligt! Förmiddagen ägnades åt att knacka ner puts från muren i blivande köket. Efter uppklarningen blev det biltvätt istället.

Knutterapport: I natt gjorde han oss konfunderade. Han fick gå ut ganska sent eftersom det var lördag och man ändå är uppe senare. Vid tolv hade han inte kommit och vi var ute och lockade flera gånger. Ca halv ett kommer en fullkomligt genomblöt katt som en blixt när vi gluttade på dörren och vi tänkte, va bra, det har börjat regna,det är därför att han kommer nu. Det var bara det när vi checkade, att det regnade inte alls! Skulle bra gärna veta var han varit! Han var inte bara blöt på magen utan även på ryggen, han hade fullkomligt badat nånstans!

Idag har han burit sig åt som en normal katt, varit ömsom inne och ute.

Gråväder

Idag har vi fått betala för gårdagens sol. Det regnade hela förmiddagen och har skurat under eftermiddagen. Men det känns ganska OK ändå. Det blev en sen morgon, förstår inte vad som tagit åt mig som alltid varit uppe med tuppen, vaknade tio i tio! Hela dan blir liksom fel och sen.

Har mätt och räknat och slutgiltigt bestämt var fönstren ska sitta i blivande köket. Innebär lite omdisponering av inredningen i köket, men inga stora grejer. Började knacka ner putsen på spismuren, den ska ju putsas om innan vi murar för vespisen som småningom ska in. Hittade ett gammalt dåligt igensatt hål för rökgång från nån vedspis som suttit där tidigare, som mycket annat vi hittat halvtaskigt gjort alltså. Konstaterade att det var bäst att peta ut de tegelstenarna och mura igen det på ett bättre sätt. Medan Bertan gjorde det började jag riva tapeterna på den sidan av muren som vetter mot mitt arbetsrum, och vad hittar man, jo, ytterligare ett igensatt rökgångshål! Gissa vad de hade satt igen hålet med? Titta:Man ska var uppfinningsrik, men detta var nästan i överkant! Burken petades loss och det sattes in en tegelsten och murades igen på ett bättre sätt, när vi ändå hade bruk över! Det här huset är spännande, man vet aldrig vad man hittar....

Knutte på drift

Man blir ju aldrig nöjd, så är det ju. När det gäller katten vi har på kollo hos oss, har vi gnällt över att han inte vill gå ut, eller bara är ute och vänder. Idag var det tvärtom, han gick ut där vid halv nio ungefär och kom inte hem igen förrän närmare halv sex. Då hade vi gått flera vändor i omgivningarna och lockat och pockat, utan resultat. Sen, helt plötsligt, sitter han på trappan och undrar varför han inte blir insläppt! Kommer in, vräker i sig mat, går på lådan (vad är det för fel att skita ute?), äter igen, sover en timma, inte speciellt social, vi fick klappa lite och klia lite, men inte nåt överdrivet och nu ville han ut igen! OK, det är fredag och då är vi uppe längre, så förhoppningsvis tar hans disco slut samtidigt som vårat och vi kan sammanstråla i sängen och verkligen snarka ikapp! För han kan snarka, Knutte, det har jag hört när han legat här i arbetsrummet! Och jag kan också snarka, sägs det.... jag tror jag vinner!

I övrigt har vi haft en härligt solig dag! Total stiltje på förmiddagen, blev väl varmt när man bar sten och grävde för att göra en trappa ner genom spireabuskarna. Vid lunch ungefär började det vinda lite, för att under eftermiddagen övergå i väl kall vind. Det är väl havet ´som kyler vinden fortfarande, kan man tänka! Den grillade maten intogs utomhus i alla fall, love it!

Dagens outfit


á la Vickie!Sista dan

Solen står som spön i backen och Vickie-linnet och shortsen är på. Har två samtal samt ett telefonmöte kl 14 att klara av, sen är det semester!

Knutte har haft en lite orolig natt igen. Har återigen anfallit Bertans tår med tänder och klor, inte så att blodvite uppstår, men tillräckligt för att väckas. Jag vaknade av att han vässade klorna mot sängen, är lite kluven om det är lika bra att han gör det där på sängkappan som är utbytbar, istället för på soffan eller nya mattan. Bäst hade varit om han valt dörrmattan vid ytterdörren, men det valet har han inte gjort, krabaten. Just nu är han ute på äventyr, brukar ju ofta vara iväg ett par timmar på förmiddagen, om det inte blåser eller regnar vill säga!

Näst sista dan

innan semestern infaller. Har bestämt att det blir semester redan nästa vecka. Bertan jobbar en vecka till, men jag har (såvitt jag vet) inte mer att göra efter i morgon. På måndag kommer ju vår snickarKurt och ska börja montera in våra fönster och då är det bra med lite back-up. Ja, av kaffe och andra nödvändiga saker. Bertan lär inte heller vara ute i normal omfattning, så det blir en nedtrappningsvecka.

Har f. ö. fått en förfrågan om jag vill ta på mig att sälja annonser till bussmagasinet även till hösten, och sagt ja, så det verkar som höstens tillvaro kommer att likna förra höstens och även vårens. Frågan är bara om jag lyckas bättre att komma till rätta med nej-tack-våndorna. Vi får se, en sak i taget, inte ta ut nåt i förskott, det tjänar ju inget till eller hur?

Det stora problemet nu är att få ut Knutte. Vi har en härlig solig sommarkväll, vinden har lagt sig till en del och det borde vara ljuvligt för en katt att vara ute. Han var ute en stund i eftermiddags, men låg mest i skuggan och kollade in vad som hände. Men nu är solen inte lika het, och världen borde vara mer lockande. Men den lille krabaten ligger i en fotölj och sussar. Faran är att han tycker han ska gå ut när klockan är betydligt senare, och vi har ju ingen lust att sitta uppe och vänta på att folk ska komma hem..... den tiden har vi blivit klara med!

Katt i blåsväder

Har precis varit ute en promenad med Märta. Det visade sig att hennes katter inte gillar när det blåser och också gärna håller sig inne då. Är det så det var med Knutte senaste dagarna? Att det var blåsten som var det farliga? Han var faktiskt ute i 2,5 timma här på förmiddagen, så det är annorlunda idag!

Knuttemorgon

Det verkar som om vi fått tillbaka Tigern. I morse var det mer normala takter, ut i två korta svängar innan det var dags för en längre, nu har han varit ute i en timma. Har han redan glömt det han var så rädd för igår? Inte har katter så kort minne? Eller är de bara så här olika i sitt beteende från ena dan till den andra? Han har också haft en lugnare natt, har nog sovit hela natten, det syntes på honom i går kväll också, stundtals satt han och sov i väntan på att vi skulle lägga oss. Trots det visade han att han ville gå ut när vi gick och borstade tanden, men då fick han faktiskt inte gå ut! Vågar inte riskera att få sitta halva natten och vänta på att Tigern ska få lust att komma in, nejminsann, passar det inte honom på dan, så passar det inte oss på natten! Så elaka är vi!

Knutterapport

Något verkar ha hänt i Knuttes liv. Han är betydligt räddare än han varit förut. Han vågar knappt gå ut, idag fick jag ut honom genom att gå nerför yttertrappan och locka på honom och sedan följde han mig runt trädgården, men går inte gärna några egna svängar. Helst sitter han överst på bron och tittar under spjälorna på omvärlden. Ljud av vad slag det vara må, skrämmer honom, vinden skrämmer honom, hans skugga skrämmer honom. Eller är det så att katter kan ha sådana här perioder? Har inte haft katt sen jag var barn och då var man ju inte så observant på sådant. Tycker dock att det är en väldig skillnad på honom, de senaste dagarna.


Mormodern

Ja, så var det dags igen. Halv ett i natt ringde systers telefon och det var modern i andra ändan. Sonen hade dock hunnit sekunden före med att lyfta luren och syster hörde vem det var som ringde och nöjde sig därför med att lyssna. Klokt. Den här gången var det så att modern inte klarade av att resa sig ur soffan. Hade försökt i 1,5 timma utan att lyckas. Hon har då MAGE att be systersonen att, mitt i natten, promenera genom halva Väsby för att komma och hjälpa henne upp! Enligt min mening borde hon bett att få prata med syster och frågat HENNE om det var OK för sonen att ta den nattliga promenaden. Det är inte lätt för ett barnbarn att, mitt i natten, säga att "nej, mormor, det vill inte jag", utan självklart säger han OK. Förvisso fick han samma fråga från sin mor, men det spelar ingen roll, frågan skulle ställts via hans mor! Den gamla har nu insett att hon måste skaffa trygghetslarm. Frågan är väl bara om sådana är avsedda för tillfällen när man inte kommer upp ur soffan? Framför allt när det beror på att man har valt att parkera sig i en elrulle, istället för att använda benen annat än för att hasa sig fram i lägenheten. Självklart försvinner muskulaturen när den inte används, det vet alla som brutit ett ben hur fort det går. När modern flyttade till den nuvarande lägenheten för tre år sedan, var det inga problem att med rullatorns hjälp, men på egna ben, gå ner på centrum 25 meter  bort och uträtta sina ärenden. Tvärtom, det var så trevligt att kunna komma dit enkelt, så hon var där ett par gånger om dan emellanåt. Men så ansåg någon att hon skulle ha en elrulle för att kunna ta sig längre sträckor, och visst det var väl en god tanke, men strax var det så bekvämt att sitta där, så då slutade man använda sina ben och ja, då slutar dom fungera! Steget är nu inte så långt till att bli sängliggande, det är betydligt bekvämare! Alternativt får man börja träna upp de klena musklerna, men det är VÄLDIGT JOBBIGT! Det är enklare att låta bli....

Djuren i omgivningen

Dagens Knutte: sova, sova, sova! Trots fint (men blåsigt) väder har det varit mycket sova idag, ute nån timma här och där och är ute nu, men verkar rädd. Kan vara så att han träffat på nåt annat djur, katt eller räv gissningsvis, som skrämt honom. Syns inga spår efter strid på honom. Resultatet av gårdagens sova, sova blev en orolig natt. För oss, vill säga. Knutte var pigg och alert och högg efter Bertans fötter, såg ju ut som dom ville leka med honom mitt i natten. Upp och ner ur sängen, klivandes över (på) våra magar i kollen om vi var vakna. Känns som dygnet har vänts lite fel.

Apropå vilda djur så förstod vi ju redan förra sommaren att det finns björn i närheten. Nu har man sett en på grusvägen som går igenom vår lilla by. Inte så stor, sägs det, ett par, tre år gammal, men vad i helsike, jag har ingen lust att möta den ändå! Dom vilda djur jag inte har nån lust att träffa på i närområdet är möss/råttor och björnar! Räven som springer omkring huset och är väldigt orädd är helt OK, lodjur har också synts till, ävenså varg, men de båda sista är ju väldigt skygga, vilket björnarna också brukar vara. Men förmodligen är det så himla gott om dom att dom tränger undan varandra, ut mot bebyggelsen.

Knutte, jobb och fönster

Dagens Knutterapport får bli: inget nytt under solen! Ute några timmar på förmiddagen, kom hem alldeles våt under magen, åt och gick och la sig under soffan. Sov sen hela eftermiddagen och har nyss gått ut. Kommer väl (kanske) in om det börjar regna igen.

I övrigt försöker jag jobba, men det är trögt. Hela kroppen skriker efter semester och disciplinen är i botten. Det finns massor av ursäkter för att göra nåt annat; måste dammsuga här nere när Knutte ligger däruppe och sover, måste kolla här och fixa där.

Våra fönster kom idag - äntligen! Vi hade en säljare hemma i februari, beställde dom 1/3. Första leveransen blev ett par veckor sen, för att under färden hit falla till marken och gå sönder. Ny beställning gjordes av leverantören, leverans lovades till för 1,5 vecka sen och som sagt, idag kom dom. Visar sig naturligtvis att allt inte finns med, sådana oumbärliga saker som bleck som ska användas för fastsättning i väggen saknas. Man blir så trött, less och förbannad! Trots allt som gått på tok har vi hoppats att ändå få in dom innan semestern, men nu ser det mörkt ut. Leverantören ska nu försöka skaka fram dessa bleck och skicka per post, men nu tror man inget förrän man ser det.

Midsommar

Vår midsommarhelg började redan på onsdagseftermiddagen när vi drog iväg norrut. Låter ju enkelt, men fullt så enkelt var det inte. Vi skulle ju ha Knutte med, och Knutte hade krupit in under soffan på övervåningen. Jaha, vad gör vi nu? Vi låg på golvet och lockade och lockade och tittade på varann och blev mer och mer svettiga. Till sist, i desperation, tog vi fram en leksak, den där klassiska med en garntråd med ett papper på. Vips, var katten framme! Snabbt stoppades han in i kattburen och bars ner till bilen där allt redan var inpackat och klart och bara väntade. Något nervösa åkte vi iväg. Öppnade buren på en gång och katten tittade ut, kikade runt och klev ut i baksätet. Satt och tittade ut på landskapet som for förbi. Efter ett tag tog han sig fram till Bertan i framsätet, satt där och tittade ut. Lite varmt tyckte han att det var, och efter att Sundsvall passerats upptäckte han att golvet mellan Bertans ben nog var det svalaste stället i bilen. Där blev han kvar hela resan. AC:n kopplades av och på hela tiden för att ge honom ett bra klimat, han sov på slutet som en liten kattgris.

Acklimatiseringen uppe i stugan gick bra, han bars in i buren och fick kika runt i huset i sin egen takt. Takten var ganska högt ställd och snart ville han ut. Vi sov i gamla, varma stugan första natten för hans skull, sen blev det den nya, svalare och det gick alldeles utmärkt, han fann sig till rätta även där.

Själva midsommaraftonen firades lite lugnt sådär, enda skillnaden på en vanlig kväll var väl maten, lite sill och så. Annars har vi följt våra vanliga rutiner; middag och kaffe, sen bastu och bad. Vi har haft otur så tillvida att det varit sydliga vindar hela tiden, sydliga vindar där betyder att ytvattnet i sjön blåser norrut och eftersom vi bor på södra delen av sjön, betyder det kallt badvatten, ca 16 grader. Men med bastuvärme i kroppen är det helt OK!

Härliga dagar har det varit och resan hem med katten gick bra också. Han höll sig undan ett tag, men en stund innan vi ville åka kom han glidande och la sig i en av sängarna för att vila. Då stängde vi lugnt dörren och packade in i bilen innan vi stoppade honom i buren och bar ut honom till bilen. Han kom ihåg var han gillade att ligga och placerade sig ganska snart där och tog det lugnt hela vägen hem. Efter vi kommit hem och han var utsläppt och bilen fortfarande stod öppen, var han inne i den igen och kollade läget. Inga problem med bilåkandet där!

Knutterapport

Det är nog så att det kommer att bli en del rapporterande om Knutte på bloggen framöver. Vet ju att Dempagubben är väldigt intresserad av hur hans bebis mår och har det, och det finns nog fler som läser bloggen som är intresserade har jag förstått.

Knutte annonserade redan tidigt att han ville ut, men först blev det bara en liten kort sväng, sen kom han in igen. Tog inte många minuter så var det dags igen, den här gången var han ute i två timmar, var runt och ropade med jämna mellanrum, men ingen katt kom. Han var ute ca 2 timmar där mellan 8 och 10 cirkasådär. Någon ytterligare kort sväng blev det de närmsta timmarna, sen blev det sova på soffan, tills vi hade ätit middag, då tyckte han att nu är nog världen intressant igen, och i skrivande stund har han nog varit ute ett par timmar igen. Verkar som transformationen från en blek, timid inomhuskatt till en halvt förvildad norsk skogskatt kan gå på mindre än en vecka. För en halvtimma sen såg vi huvud och öron sitta ute på åkern och lyssna...... titta..... och lukta..... Det finns många smakliga sorkar där ute!

Frånsett Knutte (men just nu är det en väldigt viktig del av vårt liv!) har dagen varit som många andra. Haft skapligt väder, tillräckligt för att det även idag sög rejält att behöva sätta sig inne och jobba. Fast på eftermiddagen hade jag ju sällskap av Knutte som låg och gosade sig och sov i sängen som står i mitt arbetsrum! Förberdelser och inköp har också gjorts idag inför färden upp till stugan i morgon. Blir spännande att se vad Knutte säger! Lite synd dock att det blir så snart, hade förmodligen varit bättre om han kommit en vecka tidigare och acklimatiserat sig här ordentligt innan besöket där uppe, men nu är det som det är och vi hoppas Knutte gillar läget!

Knuttedagen

Min pliktkänsla vann. Jag har suttit inne och jobbat. Dock har jag ju förmånen att till viss del bestämma hur länge. Brukar ju tex ta en promenad före lunch. Idag blev det dock ingen, trots att ju vädret inbjöd till det. Istället stod jag ute på vedbacken och hade lämnat dörren öppen för att Knutte skulle kunna gå ut om han så ville. Det ville han inte. Istället gömde han sig under soffan igen, vet inte varför, men så var det. Men när jag kom in och skulle börja jobba igen kom han och var så till den milda grad kelsjuk att han skulle ligga på skrivbordet, på mitt anteckningsblock. Hur lätt är det att jobba då?

Under eftermiddagen och kvällen har han faktiskt varit ute flera svängar, inga långa stunder och bara precis runt huset, men jag tycker det är ett steg framåt. Han är lite rädd och försiktig den här killen!

VILL INTE!

Efter en halvtaskig helg är det nu måndag och solen står som spön i backen, ljumma vindar fläktar och fåglarna kvittrar. Sitter här och ska jobba och hela kroppen skriker NEJ! Oj, vad jag är våldsamt osugen på att jobba!

Kläder, kopior (?) och Knuttar

Här har man suttit och försökt och försökt och inte lyckats ladda upp de bilder man vill och så försöker man IGEN och då funkar det helt plötsligt, vad gjorde jag för fel? Strunt samma. Har ju glömt i Knutteyran, kläderna jag beställde och som kom i fredags och som var så BRA! Reakläder från HM, billiga och bra. Byxor, lediga och sköna, passande olika tillfällen och en klänning som definitivt behöver sommar och sol:


Sen läste jag på Vickies blogg om gårdagskvällen (lät som hon hämtat sig) och såg bilderna hon lagt in. På en av dom tyckte jag att dragen var så lika så då var jag tvungen att beskära den ena och scanna in den andra:

Eller vad tycker ni?

I övrig har Knutte haft en tuff dag. Innan Dennis åkte hem vid 11 skulle vi klippa tovor på Knutte. DET tyckte inte Knutte om och jag tror det gjorde ont också. Jag var tvungen hålla fast honom medan Dennis lokaliserade och klippte. Sen åkte Dennis hem och det visste Knutte. I två timmar låg han under soffan och vägrade komma fram. Sen efter mycket lock och pock kom han fram, men sur var han! Igår och i morse (innan klippningen) var han social och framåt, men i eftermiddag har han varit lite rädd och tillbakadragen. Nu accepterar han läget, och är kelig igen, men lika framåt som igår är han inte än. Dock kan meddelas att det är OK att borsta honom, så det ska vi fortsätta med för att undvika hemska tovor i pälsen.

Knuttarna

Båda Knuttarna var väldigt trötta idag, vi såg ingen av dom förrän fram mot halv ett. Efter Storknuttes frukost och vår lunch åkte Storknutte och jag och tittade i antik/loppis- ställena som finns inom räckhåll. Dennis hittade en fin ram som matchar en befintlig hemma hos honom. När vi kom tillbaka var det utsläpp som gällde. Av Lillknutte alltså. Denna innekatt imponerar, han utökade snabbt reviret och smög iväg i vegetationen. Var inne en sväng och när han gav sig ut igen dök han rätt på en mus som befann sig i rabatten vid husväggen. Dessvärre fick han inte tag på den, men han vet nu var han ska leta, och det är jag övertygad om att han kommer att göra. 


Som den goa krabat Storknutte är tog han sig an vårt kvällsrumsfönsters utsida, där har inte funnits fungerande foder (eller vad det heter) sen fönstret sattes dit för 1,5 år sen, eftersom det sitter på en sådan höjd att maken inte mäktar med att ta sig dit upp. Men nu är det fixat, STORT TACK! Blev lite halvchockad när jag var dit upp och inte tänkte på vad de höll på med och fick se den här synen: 

Nu är dom här!

Lillknutte och Storknutte har landat! Det gick bra med den hyfsat långa bilresan för båda Knuttarna, den lilla hade flämtat ett tag, förmodligen både av värme och stress, men sedan lagt sig till ro i baksätet och till och med sovit lite. Den stora Knutten har, som jag förstår det, kört den längsta resan hittills sen han fick sitt körkort, och det är också en bra sak. När Lillknutte kom in här gick han runt med svansen högt buren och öronen framåt och inspekterade,  tror att han har funnit placet OK. Framför allt gillar han trappan, den har tagits i hög hastighet uppför flera gånger, så hög att han till och med slirade där i innerkurvan och eventuellt även stötte sitt lilla ben. StorKnutte är betydligt lugnare, tror att tidig morgon och 3,5 timmas bilkörning börjar ta ut sin rätt. Tror även att det funnits en del oro över hur Lillknutte skulle finna sig i bilresa och nytt hus, som nu, tillsammans med ett par glas vin, börjar lägga sig. Båda Knuttarna har ätit och druckit (både vatten och vin) med god aptit, så jag tolkar det som att dom mår ganska bra. I morgon ska vi öppna ytterdörren och inroducera Lillknutte i den stora, vilda världen! Det här kommer att bli kanonbra!

Storknutte och lillknutte

I morgon kommer dom, grabbarna; Storknutte och Lillknutte. Lillknutte ska stanna hos oss på sommarkollo, Storknutte åker hem på söndag igen och ska så småningom bli en riktig knutte - nån gång i den närmsta framtiden får han sitt mc-kort! Det ska bli jättespännande att få ta hand om lillknutte ett tag, hur länge det blir beror på vad knuttegrabbarna tycker själva - storknutte ska ju känna om han klarar att leva utan lillknutte, och vad vi tycker och dessutom hur vårat liv ser ut när hösten kommer.Lillknutte

None

Storknutte sitter på trappan.

Regn

När jag kom upp i morse stog termometern på 7 (sju) plusgrader ute och 18,7 inne och det regnade. Alltså tände jag i spisen, första gången på flera veckor. Sist det hände var när Kim och Markus var här och det slog tätt på nåt sätt och rök rakt in, brandlarmen gick igång och det luktade brandrök i hela huset långt efteråt. Hade alltså lite fjärilar i magen när jag drog igång spisen, men det gick bra. Sedan har dagen förlöpt i samma spår, det har regnat, ibland mer, ibland mindre, nån gång har det varit uppehåll några minuter. Temperaturen gick upp till nästan 10 grader på förmiddagen, för att sedan dala till 7 igen och sedan till 6, där den sedan landat. Det blev en god värmande soppa på kronärtskockshjärtan till middag, recept finns på eatit! Man får trösta sig med att naturen verkligen behöver regnet, den fullkomligt skriker efter det! Och det luktar ju så gott efteråt, om man går ut vill säga.... Min lilla gubbe som varit borta på en jobbsväng, kom hem i eftermiddag och passade på att strö ut blåkorn i regnet, så nu kommer gräsmattan bli som en golfgreen! 


Åska och FULL storm

Vaknade tidigt och när morgonritualerna var avklarade gick jag ut för att minska på klyvhögen. Klarade kanske en halvtimma, sen var jag tvungen att ge upp, det var så fruktansvärt mycket KNOTT! Har inte upplevt knott här förut, men det var likadant nu ikväll, skulle göra lite nytta därute, men efter fem minuter var det bara att fort gå därifrån, kliandes i hela huvudet och ansiktet, det bådar gott det här!

Efter försöket i morse gick jag in och funderade på kök ett tag, det är inte lätt det där, men ett och annat börjar sätta sig. Läser min kära man det här så sliter han sitt hår och tycker att, herregud, vi har ju bestämt hur det ska se ut!!! Ja, nästan, älskling!

Tog sedan en promenad, det hade klarnat upp och var riktigt varmt och soligt, fick med mig tant Märta och hunden. På tillbakavägen började det mullra i hörnen, men inget oroväckande. När jag kommit hem igen och ätit råkade jag titta ut och fick se hur molnen virvlade runt och uppåt och man insåg att nu håller det på att dra ihop sig till nåt rejält. Det blev mörkare än på natten och sen satte det igång. Inte så himla mycket åska som jag trodde det skulle bli, men skyfall och ren storm. Det dånade runt huset och jag bra väntade på att träden skulle trilla över huset. Höll på i nästan två timmar innan det avtog och nu är det blåa fläckar på himlen och lugnt och stilla igen.

Halv storm

har det blåst idag. Hyfsat fint, lätta moln, ca 17 grader, perfekt för att klyva ved! Är ganska less på den där veden, måste jag erkänna, men det är bara att bita ihop, den behövs i vinter, och den borde ha varit klar redan. Målet är att få den klar till midsommar, då borde den ha varit ladad, men är glad om den är färdigklyvd!

Blev lite halvskraj idag när jag tog min skogspromenad i blåsten. Skulle gå över hygget för att komma hemöver, men knappt halvvägs såg jag ett träd som föll för blåsten! Då vände jag och gick samma väg tillbaka som jag kommit, för då hade jag vinden mot mig och alltså viss uppsikt över eventuellt fler fallande träd. Det brusar och susar ju en hel del när det blåser så och när vinden kommer bakifrån har man inte en chans att höra att ett träd faller, innan man får det i huvudet!

Eftersom Bertan är borta ett par dar hade jag lite matvåndor i kväll. Det löste sig på ett bra sätt. Så bra att jag kände att det här vill jag lägga in på eatit, så jag kommer ihåg hur jag gjorde. Men se det gick inte, nu ska den bloggen flyttas, så "försök logga in senare". Det var det besked jag fick på min blogg i går kväll, så vi får väl se om jag kan lägga in mitt recept i morrn!

Helgen

Nu har vi haft några sköna dagar uppe i stugan. Har varit bra väder, så en del grillat och uteätande har det blivit. Har fortsatt häckplanteringen, dock var några utav de gamla plantorna skadade av nån sorts gnagare och döda, så de fick ersättas med några av de nyinköpta, vilket gjorde att plantorna inte riktigt räckte till. Men, men. Gräset har blivit klippt, det hade hunnit bli rejält långt och en ny rabatt har påbörjats.

I övrigt fick vi en överraskning på lördagen när Kim och Markus dök upp, lagom till grilltid. De hade varit i Umeå och köpt bil och ville övernatta i stället för att köra tillbaka på eftermiddagen, mycket trevligt! Jordgubbar hade raringarna med sig också!

Men nu är det tillbaka till vardagen igen, blåser halv storm idag och sitter här och ska ringa. Problemet är bara att folk inte är på plats, så man får inte tag på dom! 

Jobb och golv

Dagen har tillbringats på en ICA-butik i stan, där jag försökt få rökare att testa Nicorette tuggummi. Det man inser är att rökarna är ett utdöende släkte, och det är ju bra! Har varit en lång dag och det kändes inte så kul att ställa sig inomhus en sån här dag. Är ju priviligierad ändå som oftast sitter hemma och jobbar och kan styra min tid till viss del ändå.

SnickarKurt med bror är nu snart klara med golvet i vårt blivande kök, de kommer i morgon igen och gör klart. Så himla skönt att slippa ha jordgolv därinne, utan nu ett ytterst stabilt och välisolerat golv, som vi kommer att ha stor glädje av när kvicksilvret kryper ner längs termometerskalan och nordanvinden viner. Det är ju i och för sig "undergolvet" som blir klart, sen ska det ju läggas "gågolv" ovanpå, men det gör vi själva. Går allt som det ska, kommer sedan de nya fönstren nästa vecka och då påbörjas monteringen av dom! 

(O)omtänksamma människor

Syster ringde uppriven, någon hade ringt hem till sonen och talat om att mormodern inte dykt upp till kvällens sammanträde och ej heller lämnat återbud. Med tanke på vad som tidigare hänt, bl.a att modern ramlat och numera är oförmögen att ta sig upp igen, blev naturligtvis syster rejält orolig, kastar sig iväg från jobbet, 1 timma bort, riggar så att folk möter upp (om det värsta har hänt) och hittar lägenheten TOM! Självklart en lättnad, men också en ilska. Förmodligen var modern bara sen till mötet, och det är gott att någon då ringer och undrar. Men samma någon SKA sedan ringa och tala om att allt är väl, alternativt säga till modern att göra det! Man ringer inte sådana samtal utan att tänka på vad man sätter igång och utan att sedan släcka bränderna man tänder.

Golv på gång!

Idag har våra snickargubbar varit här och påbörjat underlaget för golv i blivande köket! Känns väldigt bra att "gropen" blir mindre och mindre synlig! De återkommer såklart i morgon och fortsätter. Gubbarna stötte förresten på ett av vad de kallade "våra husdjur". En hyfsat stor råtta som inte var blyg, utan sprang precis framför fötterna på dom när dom höll på att fixa. Min tanke var att vad kommer Knutte att säga om han stöter på såna djur? Vem blir mest rädd? Såg ju för ett tag sen hur en grannes katt jagade en sork, sorken var inte den som var den, utan vände om och ställde sig på bakbenen och attackerade katten. Katten såg väldigt förvånad ut och efter några attacker lät den sorken löpa...

I övrigt har väl inte dagen bjudit på några revolutioner, har stått på vedbacken så klart men det hör ju till de dagliga rutinerna.

Vill också meddela att det finns ett nytt recept på vår gemensamma blogg eatit! Väntar i mild (vild) förtvivlan på andras inlägg där. Ostsoppa mm mm mm....

Värmebölja

har idag även vi här uppe i norr (nåja, allt är relativt) begåvats med. Vill inte säga drabbats av, även om vi har pustat en del. Efter vad man kan förstå är den här 30-gradiga värmen inte kvar i morgon. Men varmt har det som sagt varit idag. Så till den milda grad att man i den höga aktningsvärda ålder man ändå är i, ställde sig i vägen för högtryckstvätten när maken tvättade bilarna. Det var väldigt avsvalkande och skönt. Dock höll svalheten bara i sig några minuter, så man fick gå i vägen ofta! Men det är nu så torrt att växtligheten börjar gulna, så regn skulle behövas. Det som växer som man är rädd om eller har planterat själv, vattnas ju, men det andra börjar som sagt gulna. Igår ägnade vi oss åt lite plantering, ett prydnadskörsbärsträd kom ner i jord, även så fyra korallkornellbuskar. Dessa ska utgöra bakgrund till en utematplats och körsbärsträdet så småningom kunna ge skugga om så önskas. Vidare har två Rododendron grävts ner, en i anslutning till en som planterades förra året. Har även hittat en plats åt några pelargoner, tyckte att jag väldigt fiffigt har återanvänt den gamla hemska braskaminen som fanns i det rum som nu ska bli kök:

image68

Pelargoner vill ju inte få regn på sig, och här står dom ju skyddade. Har lagt tegelsten som synes och vräkt in jord innanför i kaminen så dom är planterade där inne, blir intressant att se vad dom tycker. Har ju annars haft dom i traditionella balkonglådor på balkongen, men nu är vi ju aldrig där uppe när vi inte röker och då ser man ju dom inte! Vet inte riktigt vad och hur jag ska göra med dom istället, men åtminstone en låda måste jag nog få dit ändå.

RSS 2.0