Duktig

Har varit duktig igen. Har varit med och fixat saker som behövde ordnas till och dessutom visat prov på min egen förmåga, fixat saker som andra sagt att "det där förstår jag inte hur det ska vara".

Som belöning har jag blivit sedd, blivit efterfrågad.

Ränderna har svårt att gå ur.

När dom återigen bekräftas, du är det du gör för mig.


Hemma en sväng

är vi för att Bertan behöver uppfylla lite jobbåtaganden samt att gräsmattan behöver klippas. På två veckor växer den en hel del! Den har i kväll körts av i ett par omgångar och ser nu ganska OK ut.

Tiden går ju så sanslöst fort när man har semester och har det bra och skönt, nu är det redan halvtid, nästan så att man känner lite snart-är-semestern-slut-stress. Har varit blandat väder, förmodligen ganska normal svensk sommar, saknar några dagar med lite mer rejäl värme, sol och bad.

Knutte har gjort vad han kan för att vända natt till dag och vi försöker kämpa emot, med blandat resultat. Ett antal kvällar har det inte gått att få in honom, vilket medför att jag vaknar med jämna mellanrum och är uppe och lockar. I förrgår natt kom han inte hem förrän jag var uppe för tredje gången. I går kväll kom han in men hade party hela natten, jag sov bra men Bertan fick försöka hejda festligheterna. Man skulle vilja få honom att rocka på dagen i stället, men det är inte lätt att aktivera en katt som sover som en klubbad oxe. Få se hur den här natten blir, han var ute hela förmiddagen och tre timmar i eftermiddag tillbringades ju i bilen. Dock sover han nu som en sten, så det kan bli kul i natt med.... 


Äntligen

här! Blev en sen kväll igår, eftersom vi kom hit sent. Knuttekissen kände igen sig och gjorde en så stor utsvävning att han inte ville komma in när vi gick och la oss. Han fick alltså bli kvar ute. Tror han var lite sur på morgonen, var ute och lockade vid halv sju, men ingen dök upp. Syntes inte till förrän vid 10 och verkade som sagt lite sur, vilket höll i sig ett tag. Vi får se hur det går i kväll.

Varmt och skönt både i går och idag, men nu har det dragit ner en kallfront som har tagit ner temperaturen. Hann dock med ett bad innan, väldigt skönt, varmt i vattnet!

Väntans tid

är lång! Det vi hade att göra idag gick fortare att fixa än vad vi trodde. Har min bil på service så vi väntar på att klockan ska bli dags att åka och hämta den. Sen blir det en pizza eller nåt, innan vi packar in i bilen och ger oss iväg. Då bör den värsta värmen hunnit ge sig, med tanke på Knutte. Är varmt och soligt idag och det hade varit så himla härligt om vi redan varit i stugan, kunnat sola och bada!

Eftersom vi endast har tillgång till nätet via mobilen uppe i stugan (dyrt) kommer det att bli sporadiska inlägg på bloggen de närmaste fyra veckorna. Kommer att gå in och kolla mailen emellanåt och kanske det hinner bli ett inlägg då, samt koll av lite andra bloggsidor.

Må solen lysa på er alla och myggen och bromsarna lämna er ifred!

Alla fönster på plats!

Idag har det sista fönstret också kommit på plats, ett nytt fönster i mitt arbetsrum. Det är större än det gamla, som ju var en ruta på ca 1/2x1/2 meter, placerad högt på väggen. Det nya fönstret är mer normal storlek, samma som i nuvarande kök, så det ser prydligt ut utifrån upptäckte vi. Skam till sägandes, hade vi inte tänkt på hur det skulle se ut utifrån utan bara tänkt på funktionen inifrån. Så upptäckten av hur det lirade med varann var en bonus!

Bertan har gjort sin sista arbetsinsats före semestern, ska ha in min bil på service i morgon och efter det sticker vi norrut. Ska bli väldigt härligt! Är en hel del städande och fixande under morgondagen för att få allt i ordning, men det löser sig nog!

Solsken

När vi kom upp drog de tunga regnmolnen som hällt ur sig en del regn, bort och nu flödar solen. Idag är det ingen snickarKurt här och Bertan är ute och jobbar och jag har inget alls inplanerat. Känns ganska skönt. Kan tänkas att det blir en promenad eller så blir det bara att ta det lugnt, får se vad jag känner för.

Eventuellt kommer snickarKurt i eftermiddag, det är ett fönster kvar som ska in, i mitt arbetsrum. Vore bra att få in alla innan vi drar iväg norrut i morgon!

Tryggare kan ingen vara....

Igår eftermiddag ringde modern. Nu hade hon minsann fått ett trygghetslarm, så nu behövde varken vi eller hon vara oroliga längre. Hon hade ju funderat ordentligt, det kostade ju en del, och gott om pengar har hon ju inte, men trots detta ändå kommit fram till att, ja det var nog bäst ändå. Ingenting sas om hur det faktiskt gått till den där natten - annars brukar vi få höra långa och omständliga berättelser, med många upprepningar, hur det varit när något gått fel, stort som litet. Men nu, inte ett ord! Ingenting heller om att det som hände har gett insikter om att träning kan behövas, för att undvika att det händer igen. Men å andra sidan, nu har hon ju trygghetslarm, så nu behövs det ju inte. Det är detsamma som med elrullen, när den finns finns ingen anledning att slita på benen!

För att lätta upp det hela, och mig själv, lite så kommer här ännu en bild på hur fönstren kommer på plats i blivande köket:Under det här fönstret hamnar arbetsbänk, med diskho till vänster och spis till höger, därav höjden på fönstret, ca 1 dm ovanför bänken.

Dagens Knutte:Eftermiddagstrött kelkatt, eller eftermiddagskelig tröttkatt.

RSS 2.0