Köksgrubblerier

När jag kom upp i morse snöade det, och sen har det fortsatt hela dan. I morse var det ett såntdär julliknande snöfall, ganska stora flingor som sakta dalade rakt ner. Fram på förmiddan började det blåsa och så har det sen hållit på, kan väl inte riktigt kalla det snöstorm, men rejält blåsigt och snöigt ändå.

Idag har vi annars till stor del ägnat oss åt köksplanerande. Alltså, det är inte helt lätt, trots att man har ett rum som man tycker att man kan göra vad man vill med, men det kan man inte, inser man. En vägg består av dörr, skorstensmur, en bit vägg och sen en dörr igen. Denna vägg kan man inte ändra på. En annan vägg är gränsen in till ett annat rum, med ytterligare en dörr på. Återstår två väggar med varsitt fönster och det är här själva köket får hamna. Trots att man kan göra dessa fönster större eller mindre om man vill, så är det inte så lätt som man trodde. Det är relativt enkelt att använda IKEA planner, som vi lyckades installera på Bertans burk i alla fall, men det blir ju lätt ett IKEA-kök rätt och slätt. Inget fel på det, men har man nu möjligheten att skapa sitt alldeles egna drömkök, så vill man ju att det ska vara LITE unikt och annorlunda ändå. Stor del av eftermiddagen har ägnats åt att bläddra igenom sparade inredningstidningar för att få idéer och tips. Inser dock att det kommer att ta en hel del tid vid datan och börja om från början och göra tvärtemot vad man tror att man vill ha, för att kanske få den där aha-upplevelsen, att jaaa, så gör vi! Låter som man klagar, kanske, men så är det inte, dock är det en viss tidspress, vi måste inom några veckor veta till stor del hur vi vill ha det för att kunna beställa fönster och sen är det dom vi har att rätta oss efter!

Riktigt så här ska det inte se ut, men stilen är rätt!   
   


Kommentarer
Postat av: barn 1

övre bilden var riktigt snygg!!! diggade golvet starkt tillsammans med trädetaljerna i skåpsluckorna, snälla gör det köket fast möblera efter erat rum, då kommer jag och hälsar på ofta!! halv 3 var här barmark och 2 plus. halv 4 var marken snötäckt, det vräkte ner snö och var 2 minus!? puss

2008-02-02 @ 22:28:46
Postat av: Tina

Vilka trädetaljer? Allt är ju vitt? Och vaddå barn
1? Vad är detta för kurragömmalek? Och vaddå komma och hälsa på ofta, är det köket eller vi?

Ja, puss då, barn 1.....

2008-02-03 @ 19:20:13
URL: http://tinaerikssons.blogg.se
Postat av: Anonym

kim(föddes som barn 1 i turordning :)
) trädetaljerna i skåpsluckorna = fårorna, mönstret. jag tyckte det var snyggt så då kommer jag ofta och hälsar på för att se på köket. blev det klarare nu?

PUSS

2008-02-03 @ 22:39:23
Postat av: Tina

Ja, nu blev det klarare! Barn 1 kan man även läsa som barnet, vilket skulle kunna vara nån av tre, plus att du gillar den moderna stilen, vilket inte talade för att det var du, pluss att du inte brukar skriva "puss".
Puss

2008-02-04 @ 08:33:32
URL: http://tinaerikssons.blogg.se
Postat av: gunvor

sluta jiddra nu individer !

den första köksmodellen var precis i min smak,

2008-02-07 @ 22:04:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0