Vänskap

Vänskap är egentligen detsamma som kärlek. Skillnaden är att känner man en fysisk attraktion till den här mannen (eller kvinnan) så kallar vi det kärlek. Annars är det i princip detsamma. Alla har vi väl känt inför goda vänner att "åhh, vad jag tycker om dig, och vad roligt och härligt vi har det tillsammans"! Det känner vi förhoppningsvis tillsammans med våra män resp. kvinnor också, skillnaden är som sagt att vi förutom det känner en fysisk attraktion också. Drar man det då ett steg till så gäller samma för vänskap som för kärlek; att den är tålig, den förhäver sig inte, den kräver inte och den förlåter. Den kan kanske inte förlåta allt, men smågnabb ska den tåla och tåligheten ska vara ömsesidig. Det ska inte bara vara  den ena som kommer krypande och ber om ursäkt, försåvida det inte bara är den ena som felar, men då talar vi om extremfall och översitteri. Har man räckt ut en hand och sagt att "jag tycker om dig, jag vill att vi fortsätter vara vänner" och inte får en utsträckt hand tillbaka, så tycker jag nog att man ska fortsätta hålla handen utsträckt, men kanske inte säga nåt mer, utan vänta och höra vad man får för svar. Om man väntar och ändå inte får nåt svar, ska man fundera över om vänskapen är envägs och om man kanske kan nöja sig så. Det kanske man kan, men då vet man premisserna, eller så väljer man att gå skilda vägar. Eller så låter man vänskapen "flyta upp" det behöver inte betyda att man blir ovänner, men vänskapen kanske i fortsättningen blir mer ytlig och inte lika djup och tight.


image38


Nere på jorden igen

Ja, inte däckad eller så, men euforin har lagt sig och inga mer annonser har blivit sålda. Däremot har det blivit en hel del Taxipassjobb och det är bra, det ger betalt per timma!

Pratade med min mor i eftermiddag, vilket var ett tag sen. Dom gånger vi pratar brukar det vara en halvtimmas elände och det var detsamma den här gången. Nu har hon fått allergiska utslag av glasögonen, har en viss nickelallerig sen förut, och har då blivit tvungen beställa nya glasögon för dyra pengar. Kan då tycka att varför ringer hon inte någon av oss och hör efter vart man ska ta vägen för att komma så billigt undan som möjligt, och för att höra om nån vet vad det finns för alternativ. Hon vet ju att både Bertan och jag har jobbat i den branschen och kan en del om sånt. Men, det är som det är. Överhuvud taget var det ganska rörigt, historien var inte bara lång, den hoppade fram och tillbaka och var stundom svår att hänga med i.

Annars har vintern gjort ett visst återtåg här, har kommit lite snö igen de senaste dagarna, inga mängder men det har pudrat på, dessutom har det blåst rejält idag. Det ska ju blir sju bakslag innan det blir vår och jag vette fasiken om det är ett eller två vi fått. Är definitivt lite orolig för hur det ska gå för Vickie och Jonas nästa helg! Kan bli som jag råkat ut för de senaste två gångerna jag varit i Stockholm nu under det här året, i princip vårväder när man åker därifrån och så snöstorm när man är halvvägs. Inte kul!

Oh, Happy Day!

Eller rättare sagt, happy afternoon! Fast återigen, dan har nog inte varit så jävla tokig totalt sett heller. Började med att man tittade ut och såg att det kommit snö under natten, shit, vi vill ha vår nu, inte att det ska bygga på det snötäcket som ju fortfarande finns kvar. Men, det var ganska blöt snö, så det var lättare att gå på all isen som blivit, snön klibbade fast i isen.

När jag väl började ringa och för att sälja annonser så nappade Skellefteå Kraft, yes, YES! Näst minsta annonsstorleken, men, icke förty annons, och bra företag också!

Sen tog jag min runda i skogen, åt lunch och åkte och handlade. När jag kom hem och precis satt mig för att döva lite dåligt samvete (sälja annonser) så ringde Vickiegumman och då försvann det väl en halvtimma där också och spädde på min stress (nej, ta inte illa upp, vill alltid prata med dig). Sen tog jag ett djupt andetag och började ringa. Hann med två nej, innan det blev Oh, Happy Day, nämligen IN Galleria i Sundsvall som köpte en helsida både i det nu aktuella numret och även en i höstnumret!!! Så sanslöst, djävla, underbart härligt! Kommer att leva på det här i flera dar! Om någon läser det här och inte vet vad IN Galleria är, kan jag berätta att det är en nyligen utbyggd galleria i Sundsvalls centrum som sträcker sig över tre kvarter. Att få in en sån annonsör är så mycket mer än bara pengarna det ger både i min plånbok och till Pedal Reklambyrå som gör magasinet. Det ger signaler till nya presumtiva annonsörer som säger att det här är ett magasin som vi (IN) betraktar som givande för vår business och värt att investera i. Det borgar för bättre annonsörer till nästa nummer som (förhoppnignsvis) köper stora annonsutrymmen. Och som sagt, dom köpte en HELSIDA både i detta nummer och nästa!! OH, HAPPY DAY!!! Har fortfarande inte smält detta och faan vet om jag kommer att göra det! DeT känns så sanslöst, jävla BRA!!!!!!

Lyssna här!
http://www.youtube.com/watch?v=n2azX548ppo

Tisdag

Idag har det känts bättre, har väl inte ringt så många presumtiva annonsörer, men det beror på att det blivit mer Taxipassringande och det är bra, för det får jag bättre betalt för.

Annars har det varit en vanlig dag, har varit mulet idag, till skillnad mot den senaste veckans solsken. Nu kommer det lite snöblandat regn, hade velat ha regn hela eftermiddagen så all jävla is smälter. Vi har ju fortfarande snö kvar på åkrar och runt huset. Grejen är att när det är solsken som det som sag, varit så smälter ytan på snön och det blir is. Vår backe upp till huset är rena kamikazen att ta sig ner för, det går bara inte, man får gå uppe på plogvallen eller inne i skogen, backen är en vattenbegjuten isbana! Var ute i skogen och gick på min lunchrast (ja, jag har faktiskt sån!) och stigarna där börjar också få en isyta, så när jag kom hem messade jag Bertan och bad honom att om han sprang på sådana så ville jag att han skulle köpa broddar till mig. Och vad kommer den lilla goa gubben hem med, om inte broddar till tanten! Så nu kan tanten fortsätta springa runt i skog och mark utan lika stor risk för lårbenshalsen!

By the way

vet ni om att man kan använda hudcreme istället för duschcreme? Framför allt om man inte egentligen har gjort nåt speciellt svettframkallande jobb, utan duschar mest för att man ska? Hudcreme innehåller också lite detergenter (rengörande ämnen) men torkar ju inte ut som en duschcreme, så det funkar alldeles utmärkt! Dock kanske man i vissa mer nedlortade områden, ja baken alltså, ska använda nåt som tar bort bakterier effektivare.
Köp nån billig hudcreme och testa!

Storm

har det väl inte riktigt varit idag, men jäkligt blåsigt och i byarna har det nog kommit upp i en del sekundmetrar. Är faktiskt lite orolig när det tar i så där rejält, plåttaket vi har litar jag inte på helt, och absolut inte det uråldriga plåttaket som ligger på lagårdstaket. Idag har det dessutom blåst från lagårn mot huset, så lossnar nån plåt därifrån så vet jag var den hamnar.....!

I övrigt har jag haft en dag när jag inte riktigt orkat lyfta telefonluren. Har ringt en del, men inte på långa vägar allt jag skulle. Det är inte lätt att motivera och styrka sig alla gånger att lyfta luren och ringa ställen och folk man vet får ungefär fyra samtal om dan från folk som vill att de ska annonsera i deras medier. Men jag hoppas jag är mer motiverad och hårdhudad i morgon!


Melodifestivalen

Alltså, det är OK att bli glad och gråta av lycka, men inte hela låten och dessutom under intervjun EFTERÅT! Men låten var lite halvbra, medryckande och så, framför allt var killen, vad han nu hette, den som lyfte låten! Och så BWO... denna Martin och Alexander.... visst är han en skicklig discodunkmakare, Alexander, men det låter som man har hört låten förut! Och så denna pojkflicka Martin, har förstått att han är straight, men tilltala olika smaker är tydligt att han ska, ser ut som nån liten pojkängel, tilltalar helt klart många smaker...... Nej, det här var inte en lika bra omgång som förra veckan. Det är synd att de klumpar ihop flera bra låtar ena gången och många halvdana andra gången. Bäst var Björn Gustavsson! Precis som Martin ser han ut som en liten pojkängel, skillnaden är bara att det låter lika banalt som det ser ut, men i Björns fall kommer det ut saker som inte rimmar med utseendet och det är det som gör det BIG!

Barcelona, here we come!

Ska väl också säga, Diana, huka dig! Du vet inte vad du gett dig in på, både morsan och oss samtidigt! För visst är det så, att vi som är mitt i livet har lärt oss att får du ett tillfälle, så för faan, ta till vara det, du vet aldrig om det kommer igen! Det är skillnaden mot yngre människor som våra barn, dom vet att om dom inte ger järnet den här gången, så kan dom göra det nästa gång! Så Barcelona och Diana, be prepared! Skämt åsido, vi har äntligen tagit oss ut ur beslutsångestens dimmoln och bokat resa. Åker ner söndag den 27 april och hem fredag 2 maj. Våldgästar Kim och Markus en natt och ser till att ge dom en tidig morgon, eftersom planet går 7.30 på söndag morgon. Lika bra dom vänjer sig, dom ska ju upp ännu tidigare dan efter och åka till Egypten, dom små rackarna. Det ska bli himla roligt, hoppas bara att det är lite sommaraktig väder i Bcn när vi kommer. Min plan ser ut som följer: gå upp i hyfsad tid, se nån/några sevärdheter, ligga några timmar på stranden, ta en öl/drink/vin, duscha, ta en öl/drink/vin/ äta god mat och sen köra disco halva natten, sen gå upp i hyfsad tid, sen nån/ några sevärdheter osv..... Frågan är hur länge Diana orkar....;-)  Nåt som jag ser fram emot är att få äta tapas, det är ju nåt som finns här också, men som jag sällan har provat och definitivt inte som jag tror att det äts i Spanien. Ser verkligen fram mot den här resan, sen får vi se om min lilla syster och jag sliter håret av varann efter att ha delat rum i flera dagar, det har vi inte gjort på de senaste dryga trettifem åren. (Varken slitit håret av varann eller delat rum).

Det enda som bekymrar mig är hur Dennis ska klara sig. Det visar sig ju att han blir alldeles ensam kvar i Svedala; vi åker till Barcelona, Kim och Markus åker till Egypten och Vickie och Jonas åker också till Spanien nånstans. Men å andra sidan kanske han ligger ute i fält och lär sig skjuta kulspruta då, vem vet. Oavsett vad han gör är jag ganska säker på att han kan ta hand om sig själv, det är en väldigt klok krabat det där!!

En väldigt händelselös dag

Det är väl kanske inte så konstigt, när man bor så här mitt ute i ingenstans, långt från storstadspuls och dramatiska skeenden. Har suttit med min telefon och min data och ringt ett gäng presumtiva annonsörer, ingen har gjort vågen, några har sagt nej, andra har sagt återkom. Har tagit en promenad med Märta, tycker att hon blivit lite segare tanten; inte samma fart upp för backarna, inte samma längd på promenaden, lite gnälligare mot Emma (hunden).  Den det är synd om ikväll är Bertan, åkte hemifrån tjugo över sju och kom hem halv åtta, finns fler som gör långa dagar men han har varit på Bauhaus som snart öppnar i Birsta och byggt upp avdelningar med de grejer han säljer. Det blir många lyft, många ryggböjningar med tunga kartonger och mycket göra om, för det som gjorts passar inte herrar tyska ägare som är där och övervakar. Detta läggs då ovanpå de två dagarna i början på veckan när han var i Helsingbor, inga lyft, men väl långa dagar och mangling. Han är lite sliten nu, min lilla gubbe. Snart är det helg, det är tur!

Ny frilla!

Idag har jag tagit mig en ledig dag och gått på stan. Hade diverse olika saker som jag ville fixa, tvätta bilen, klippa mig, köpa nån sån där aftonväska (behövs när jag ska till Göteborg), en svart kavaj (också till Göteborg) plus några snygga boots/kängor, skulle man springa på nåt mer är det bara trevligt. Vad kommer man hem med? En tvättad bil och ny frisyr förvisso, men av det andra blev det nada. Vickie hade hittat en snygg väska på Åhléns i Sthlm så jag tänkte att den har dom säkert på Åhléns i Sundsvall också, men icke! Kavajer vet jag att jag sett många på rea sen i julas, men fanns det nån nu? Icke! Provade ett antal till ordinarie pris, för svart kavaj är nåt som man måste ha i garderoben och dom jag har börjar bli lite noppriga och gamla, men vad hjälpte det att man var villig att betala ordinarie pris? inget alls! Dom är gjorda för kvinnor som har axlar som en fönstersmyg, och själv har man axlar som en lagårdsdörr!

När det gällde frisyren blev jag ganska nöjd. Gick dit med ambitionen att bli klippt i samma frisyr som jag haft nu ett par år, men frågade frissan hur hon skulle klippa om hon fick fria händer. När hon beskrev kände jag att MODET vällde över mig och sa, MEN GÖR DET DÅ!. Sen fick jag frossa i en halvtimma innan hon var färdig, men det blev som sagt helt OK, känns bra att förändra lite grann. Så här blev det:

image36

image37

Ja, ni ser på ett ungefär. Jättekort i nacken och längre fram. En frisyr som det går att variera lite grann, rufsa och tuffa till om man vill, eller vara lite strikt och snäll med.

Det blev alltså inget shoppat utav det jag tänkt, sprang däremot den här topen och tre par strumpor på Lindex. båda med 30% rabatt: Bilden gör inte topen rättvisa, den ser blek och färglös ut, blommorna är i jeansblått och rött, blir väldigt bra till just jeans:


Nej, nej, JAAA!

Två dagar med annonsförsäljning. Det är ingen höjdare, men går bättre än i höstas, dvs jag säljer kanske inte mer, men det känns mer OK än då, har kanske blivit lite immun. Fast idag sålde jag faktiskt en annons, en halvsida, och inte till vem som helst, utan till Casino Cosmopol, det är djävligt bra! Dels är det en bra intäkt, men framför allt är det en av de bästa annonsörerna man kan få. Även i den här världen är det ju så att andra vill synas tillsammans med de stora och Casino Cosmopol är stor, så det var väldigt roligt! Men i övrigt har det varit nej, nej, nej och ring om ett par veckor. Men å andra sidan, nu är det två annonser på åtta dagar, det är definitivt bättre än förra svängen is höstas.

Har varit ett par ensamma dagar, Bertan drog iväg till Helsingborg i går morse, stackarn skulle åka med 6.15-planet och gick upp strax före fyra. Nu sitter han på Arlanda på väg hem, planet är naturligtvis försenat och ska lyfta nu 20.00, vilket betyder att han är hemma vid 21.30 om allt går som det ska.

Nu är det dags för Bygglov, missade det förra veckan när jag satt på Finlandsbåten!

Helgsummering

Man har så mycket man vill göra under en helg, plus sånt som måste göras, men det tråkiga är att det mest blir sånt som måste göras som blir gjort. Alltså har det blivit dammsugning och golvtvätt, dock inte hela huset även fast det skulle behövts, men där det var som värst. Eldat ris och en liten, liten del av den gigantiska högen med skräp som ligger efter all rivning vi gjort, har vi (mest Bertan) faktiskt fått gjort. Det hörde till måste/borde-listan. Sen har vi faktiskt gått en långpromenad i skogen, låg på borde/villgöra-listan. Däremot har det inte påbörjats nån rivning av tak i blivande köket, eller klippt ner pelargonerna som också låg på vill/borde-listan. Har däremot klippt Bertan vilket låg på måste-listan!

Sorkinvasion

Under det gamla kylskåpet som ligger kvar ute på gräsmattan efter att det pajade i höstas, har sorkarna byggt bon. I eftermiddags såg jag tre stycken samtidigt därute, plus en under plommonträdet. Känns som det är LITE för många, eller djävligt mycket för många. Dom håller sig i och för sig ute, dom söker sig inte in i husen, men ändå. Dessutom gräver dom gångar i jorden och underminerar gräsmattan och när man sen går på den är det som att gå på gungfly och till slut kollapsar den och den ser inte klok ut. Men vad gör man? De tycker tydligen inte om illaluktande saker, så nu ställer sig Bertan och pinkar på deras ingångar! Det är sånt som kallas naturmetoden!

Fredag kväll

Så skönt att vara hemma igen! Möjligt att man låter som en gnällspik när man varit på betald Finlandsresa, men så är det! Har varit jättetrevligt, men hur det än är så är man på jobbet även fast klocka är halv två på natten och någon skriker "Tina, kom hit och tala om varför man ska vara ansluten till Svea Taxiallians"! Det är då adrenalinpåsprutet går på max och man i viss dimma undrar hur faan man ska tackla det här utan att göra sig omöjlig med den man ska övertyga och inte heller göra en slät figur inför den som v ill att man ska lösa världsproblemen.

Förutom denna prövning har jag dansat sönder aftonväskan jag fick låna av Kim (min försvann nog i flytten, letade som en tok i två dar), tror nog att axellänken var ganska svag, för så vilda svängar var det inte (mycket värre när jag och min kära make är ute och röjer). Har väldigt dåligt samvete för detta, men hoppas hon hittar en ny som hon gillar (jag betalar). Det fina turkosa halsbandet jag köpte i Thailand och hade med mig, var trasigt när jag tog upp det ur väskan för att ta på mig det en av kvällarna, min egen lilla chica ryggsäck gick också sönder när jag skulle ta på mig den för att gå och möta Vickie på stan i går när vi kommit iland, så det har varit ett visst svinn på grejer. Men det är världsliga saker!

Mötte som sagt upp Vickie på stan och hade ett par mycket trevliga timmar, lite thaimat på Sawadee och en kopp kaffe på ett fik och lite prat om livet  och dess glädje- och sorgeämnen! Sen bar det iväg norröver, var rejält trött, hade ju ett par dygn med för få timmars sömn i ryggen. Hemma nånstans mellan 17 och 17.30 och sen dök Kim och Markus upp vid 20.30 för att få en liten matrast.

Medan jag var borta hade CD-skivan med bilderna från släktträffen i oktober kommit, riktigt roligt att se. Så, ni som eventuellt läser det här (hoppas jag ni gör alla tre älsklingar) kan ju höra av er om ni vill ha bilder! Så här såg det ut när alla (väldigt många i alla fall) ättlingar till Herman och Hilda var samlade:

image35

Söndag

Idag har vi slitit, jäklar vad vi har slitit och släpat! I vår strävan att slippa frysa även nästa vinter har vi (Bertan) tagit ner ytterligare några träd idag. Dessa blir sedan av med alla sina grenar och dessa ska förpassas till lämpligt ställe för att senare eldas upp, detta är min uppgift. Stora träd har stora grenar och de är ganska tunga, framför allt när man tar flera på samma gång. Sen ska ju dom jäkla träden ner från skogen också och läggas på hög för att senare kapas och där kommer jag in IGEN! Bar ju inte ner alla själv, förstås, en del var så grova så dom blev kapade redan i skogen för att vi skulle kunna orka bära ner dom, andra blev kapade i 2-3 meterslängder och dom hjälptes vi åt att bära ner, likadant med de som inte blev kapade alls, återigen andra blev kapade i enmeterslängder och då tog vi var sina. I vilket fall blev det återigen ett gratis gympass med mycket lyft och en hel del andfåddhet.

Till veckan blir det betydligt mindre fysisk aktivitet i alla fall. I morgon bär det av ner till storstan, middag och övernattning i 'väsby och på tisdag Taxiforum som sker ombord på ett Siljafartyg till Helsingfors. Kan i och för sig tänkas att det blir nån sväng på dansgolvet (lite motion), vi får se, fsåg att det följer med några gamla bekanta från Taxi Stockholm på båten, både Eva och Thomas som jag jobbat ihop med.

Vi får nog fortsätta försöka klara oss utan Sixten. Nån liten förnuftsröst har ju fått mig att fundera och det är nog så att det är svårt att kombinera jobb där man inte alltid är hemma, med djur. Det är trevligt att kunna snabbt bestämma att nu åker vi hit eller dit, och det är svårt när man har ett djur att ta hand om. Så vi får vänta ett tag.

Middagsbjudning

Igår var vi bjudna till Märta på middag. Det var en riktig höjdare, det var Bertan och jag och fem personer 70 +. Yiiiiha, vilket drag det var! Det var en stillsam middag efterföljt av småprat i soffan, eller småprat, ett av de andra paren har en väldig förmåga att hålla låda och prata om allt vad de gjort och sig och sitt. Karln är pensionerad VD och väl van att folk lyssnar och håller tyst när han pratar, hon är pensionerad lärare, så det är väl ungefär detsamma där. Kunde inte låta bli att vara lite uppkäftig när han bredde ut sig för mycket om dagens ungdom osv osv. Man får passa sig dock så man inte kommer på kant med grannarna. Det andra paret har jag bara träffat som hastigast när vi passerat deras hus, Märta och jag, på våra promenader. Betydligt trevligare människor, även fast åldersskillnaden märks. Som tur var blev det inte nån sen kväll, var hemma vid halv tio.

Sixten 3

Har inte ringt om Sixten idag. Har fortfarande beslutsångest om hur man ska göra. Risken finns att jag är borta en del under resten av vintern och våren, men å andra sidan borde vi kunna se till att inte vara borta samtidigt, fast å tredje sidan är det det vi vill. Guuuud så svårt! Ringer nog i morgon ändå.

Sixten igen

Det är inte lätt det här, katt eller inte katt. Tror ändå att jag ska ringa dom igen i morgon och säga att vi vill ha Sixten. Han såg så mysig ut på bilden och en katt som gillar att jaga råttor är precis vad vi behöver. Samtidigt blir man ju så låst. Vi hade ju funderingar på att åka till Barcelona över 1:a maj, men det är ju bara att glömma om Sixten kommer. Det hade det kanske varit ändå, vi vet ju inte i vilket läge köket är då, dessutom är det ju då högsäsong att klyva och stapla veden för nästa vinter. Tror ändå att jag ringer i morgon  och att vi kan åka och titta på honom till att börja med.

I övrigt har det inte hänt nåt i dag, har jobbat med annonserna, men det är trögt, både från min sida och presumtiva annonsörer. Har varit på promenad med Märta och Emma också, hann hem precis innan det började regna.

Fettisdagen
är det idag, så idag har vi ätit semlor! Väldigt gott och väldigt fullt i magen blev det och det gick jättebra att sno bilden från Vickies blogg! Tack gumman!

Semlorna var nog det mest spännande som hänt idag, fixade ett litet blomsterarrangemang också. Var blomsteraffären och skulle utnyttja några presentkort jag hade. Köpte ett arrangemang och sen köpte jag några småblommor och tänkte att jag kan säkert fixa själv! Så här blev det:

image34

Ja, tycker ju att det blev bättre än vad det ser ut på bilen. Kul är det i alla fall att göra nåt själv. 

Sixten

Idag har jag haft kattgrubblerier, och är väl inte färdig än. Har länge tittat i tidningen på annonser som Sundsvalls Djurhem sätter in på katter som söker nya hem. Skulle gärna ha en katt, och speciellt en som gillar att fånga råttor och så i fredags så hade dom en annons om Sixten, som är en kärleksfull och kelig katt som älskar att vara ute och fånga råttor. Han såg så himla mysig ut på bilden, och jag bara kände att ja, Sixten, det är rätt namn och lät som precis vad jag ville ha! Men, vi är ju inte alltid hemma, det är jobb ibland som man måste iväg på samtidigt och ibland vill vi kunna dra iväg nånstans, inom eller utom landet. Världens jävla grubblerier! En katt klarar sig bra själv nåt dygn, vi har ju lagårn som det går att gå in i och där går säkert att fixa med nåt element om det behövs. Men de behöver vatten och mat. Åker man bort en längre tid finns det ju kattpensionat ioch för sig, men... Så här ser Sixten ut:
Visst ser han mysig ut? Det är fan inte lätt, alltså!

Söndag

Idag har det väl inte hänt så mycket, har varit kallt , minus 11 ute när jag kom upp och plus 16,4 inne. Då tänder man i spisen och drar morgonrocken tätare om sig. Köksfunderingarna fortsätter och så även skissiningen på IKEAS homeplanner. Det svåra är att det man gör där har ju liksom ingen karaktär, man ser ju inte luckornas utseende utan det är bara fyrkanter, så det ser väldigt tråkigt ut.  Men vi får fortsätta spåna och funder och bläddra.

I övrigt har ytterligare några träd blivit fällda i vår strävan efter ved till nästa vinter också.


Köksgrubblerier

När jag kom upp i morse snöade det, och sen har det fortsatt hela dan. I morse var det ett såntdär julliknande snöfall, ganska stora flingor som sakta dalade rakt ner. Fram på förmiddan började det blåsa och så har det sen hållit på, kan väl inte riktigt kalla det snöstorm, men rejält blåsigt och snöigt ändå.

Idag har vi annars till stor del ägnat oss åt köksplanerande. Alltså, det är inte helt lätt, trots att man har ett rum som man tycker att man kan göra vad man vill med, men det kan man inte, inser man. En vägg består av dörr, skorstensmur, en bit vägg och sen en dörr igen. Denna vägg kan man inte ändra på. En annan vägg är gränsen in till ett annat rum, med ytterligare en dörr på. Återstår två väggar med varsitt fönster och det är här själva köket får hamna. Trots att man kan göra dessa fönster större eller mindre om man vill, så är det inte så lätt som man trodde. Det är relativt enkelt att använda IKEA planner, som vi lyckades installera på Bertans burk i alla fall, men det blir ju lätt ett IKEA-kök rätt och slätt. Inget fel på det, men har man nu möjligheten att skapa sitt alldeles egna drömkök, så vill man ju att det ska vara LITE unikt och annorlunda ändå. Stor del av eftermiddagen har ägnats åt att bläddra igenom sparade inredningstidningar för att få idéer och tips. Inser dock att det kommer att ta en hel del tid vid datan och börja om från början och göra tvärtemot vad man tror att man vill ha, för att kanske få den där aha-upplevelsen, att jaaa, så gör vi! Låter som man klagar, kanske, men så är det inte, dock är det en viss tidspress, vi måste inom några veckor veta till stor del hur vi vill ha det för att kunna beställa fönster och sen är det dom vi har att rätta oss efter!

Riktigt så här ska det inte se ut, men stilen är rätt!   
   


IKEA

Hade för oss båda två att vi läst att på IKEA kunde man få hjälp av deras köksexperter att planera sitt kök. Hade tänkt åka dit för länge sen och få den hjälpen, men idag gjorde vi det. Det blev sågning jäms med fotknölarna, inte fan kunde man begära det av dom, nej, åk hem och ladda ner verktyget och planera själva, sen kunde man faktiskt få komma dit och beställa det man ville ha, det kunde dom gå med på. Tyvärr var ingen av oss säkra på var och exakt vad, vi hade läst om hjälpen vi trodde vi skulle få, och då är det svårt att hävda sin rätt. Så vi köpte en ny Billy, ett par mattor och nya fåtöljklädslar och åkte snällt hem. Har IKEA Home Planner sen 1,5 år nedladdat, men det är svårt att se i det, så jag tänkte att dom har säkert uppdaterat det och det är bättre nu, men inte faan. Får väl försöka ändå, och vara bättre förberedda till nästa besök och KRÄVA VÅR RÄTT!!!!! Ar dom snälla ska dom ju i alla fall få sälja varor för ett gäng lusentappar till oss, så lite SEEERVICE vill man ju faktiskt ha.

RSS 2.0