Tomtebesök?

Ca en decimeter snö kom det igår, men naturligtvis ligger det på plussidan idag, så det är rejält slaskigt. Under dagen har det kommit ömsom regn och ömsom snö, så täcket är ungefär detsamma och just nu snöar det igen.

Många gånger när jag har varit ute på mina skogspromenader har jag nästan förväntat mig att se en liten tomte eller ett litet troll slinka ner bakom nån sten, det är sådan skog vi har här, gammal med mycket mossbelupna stenar. Har ju ganska livlig fantasi när det gäller sånt, men kan nog inte med bästa vilja i världen säga att jag sett nån.

Däremot tror jag att vi hade tomten på ett första försiktigt besök här igår kväll. Efter allt slit skulle vi unna oss en whisky. Vi har några olika sorter och jag har en definitiv favorit, Laphroig. En väldigt rökig smakfull historia. Den brukar dock bara tas utav vid högtidliga tillfällen och nåt sånt var det inte igår. Bertan hällde upp av en billigare sort, men när jag drack ur mitt glas var det Laphroig i det. Har pressat Bertan om detta både igår och idag, men han hävdar att han hällde upp till oss ur samma flaska. Men vi hade INTE samma innehåll i glasen, även Bertan kände ju skillnad på innehållet. Mystiskt var det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0