Sen fogar man!

Kändes ganska lugnt inför fogningen, då sitter ju kaklet och det är inte så mycket som kan gå fel, tycker man......
Bertan blandade fogmassan och kom in och sa att han tyckte den var lite väl fast, men han hade ju blandat enligt anvisningarna så det var nog som det skulle! Efter max 20 sekunder hade jag fått upp adrenalinnivån på max igen, men envis som man är fortsatte jag febrilt. Efter att hälften av det som var i hinken satt på plats var det bara att ge upp, det hade brunnit för mycket. Skickade ut karln att blanda ny massa och lösare denna gång. Han kom in med nytt och då var det så den nästan rann, men det funkade, det var dessutom betydligt lättare att få på plats.

När det var klart tog vi en liten promenad, solen sken och sådär 4 minusgrader, jätteskönt att komma ut och få lite frisk luft och ha armarna i en annan vinkel än 90 grader från kroppen och ryggen i 45.....den värker i kväll, kan jag säga!

Eftermiddagen har ägnats åt sånt där jobb som inte är sådär direkt synligt, men som bidrar till heleten; dekorlister, en del socklar, täcksidor osv. Har också för en stund sen fått veta att elektrikern kommer i morgon, så då får vi in alla urtag och el inkopplad, härligt!

Dagen har som sagt varit kall och solig, men molnen drog in där i skymningen och den senaste timman har snön vräkt ner. Vi hade ju rejält med snö förut, men tövädret som var i början på veckan gjorde ju att det sjönk ihop ordentligt och kvar blev väl ca 2 decimeter, så lite ny snö på det blir bra! Det värsta är bara om det blir runt nollan till i morgon när vi återigen är lovade att lastbilen med kyl och frys ska komma, vi vill ju gärna att de ska lyckas komma upp för vår branta backe! Håll tummarna!

Så här ser det ut med kakel och dekorlist på plats:När elektrikern gjort sitt i morgon ska den sista panelbiten sättas dit och även hyllplan där till vänser. Ska bli spännande att se om blandaren hinner komma innan jul...!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0