Återseendets glädje och så

Idag var det en varelse som blev så till sig över att träffa mig att hon inte riktigt visste var hon skulle göra av sig eller med sig. Var över till grannen Märta och hennes retriever Emma, och det var ju då Emma som blev så glad....Märta är lite mer återhållsam kan vi väl säga, som människor brukar! Hon fick dock en stor kryssblomma och en flaska vin eftersom hon skött om våra blommor de fyra veckorna vi varit uppe i stugan. Vi gick våran hyfsat vanliga sväng, det var skönt, behöver ha många sådana svängar, semestern har lagt av sig ett par kilon runt magen.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag, har gått över huset med dammsugaren, var behövligt. Vedspisen och elspisen står ju bredvid varann och vilken jag än använder, så skvätter det över på den andra - och en massa däremellan (dvs rinner emellan). Detta har blivit åtgärdat, vilket känns väldigt bra, ett dåligt samvete som blivit åtgärdat. Det finns en del kvar, få se hur många jag hinner fixa, innan det är dags för mer allvarligt menat jobb. Nästa vecka måste jag nog dra igång med en del, speciellt om jag vill ha nån inkomst!!!! Inte ett rött öre har ju kommit in under juli månad, och dessvärre blir det ju inte så mycket under augusti heller, man bestämmer ju inte helt själv....

Dagens Knutte: Idag har det känns som en starkare dag. Han gav sig snabbt och tidigt ut i morse och kom inte tillbaka förrän efter två timmar, våt ända upp på ryggen (det regnade inte). Förmodligen hade det gjorts nåt besök i nåt dike. Fick känslan att han var himla nöjd, väldigt kelig och tillgiven och kastade sig inte över matskålen. Gissar att jaktlyckan varit god. Tror också att det stärker svansföringen. Låg inne och sov när jag var ute och gick med Märta. På eftermiddagen var han ute en sväng och intog en strategisk position med bra utsikt över alla håll. Satt där och studerade omgivningarna tills Bertan kom med bilen och han fick lov att flytta på sig. När det började droppa lite kom han in igen. I skrivande stund är han åter ute och prövar gissningsvis jaktlyckan igen. Känner mig dock ganska säker på att han är inne i god tid till läggdags. Lådan används av någon anledning fortfarande, blir intressant om det håller i sig eller ändras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0