Kantarellsoppa

Brukar ju försöka komma ut och gå (har åtminstone ambitionen, lyckas inte alltid) där vid elva, halvtolv. Vid den tiden börjar det bli svårt att få tag på folk, är det inte möten är det lunch. Idag hann klockan bli fem i halv, så jag insåg att det fick bli den korta skogsvändan, upp på den egna skogsstigen. Sprang rakt på ett hyfsat bestånd av kantareller, men dom allra flesta var små fortfarande, så jag tänkte att dom får stå på tillväxt. När jag var tillbaka efter vändan kunde jag inte låta bli att gå up igen, utanför stigarna och se om det inte fanns fler ställen. Det fanns det, inga mängder, letade inte så länge heller och förmodligen har dom precis börjat växa.


Där på stigen fanns inget i slutet på förra veckan. Tog med mig hem det som var tillräckligt stort och med hjälp av en konserverad burk kantareller blev det en jättegod soppa! Ska lägga in receptet på eatit så intresserade kan ta del.

Dagens Knutte: efter en aktiv natt har det faktiskt blivit en aktiv dag. Han har varit ute från halv åtta till ca halv två, mer eller mindre. Dock har han sedan dess varit totalt utslagen. Har försökt klappa lite snällt och säga att "Knutte lilla, nu dansar råttorna på bordet, eller åtminstone i gräset på åkern, men han har bara jäspat åt mig och somnat om. Vi får väl se om han inser sitt eget bästa och går ut en sväng innan VÅRT läggdags.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0