Hemma igen!

Söndag kväll och vi är hemma igen! Känns som alltid vemodigt att semestern är över och det är ett helt år till nästa gång. Dock dröjer det nog bara tre veckor innan vi åker upp igen. Det där med att vi åker upp till stugan oftare nu har nog inte riktigt landat i huvet ännu, fast vi bott här i två år nu, utan vanan sitter i och bidrar till vemodskänslan, att det dröjer länge till nästa gång vi kommer. Men som sagt, det gör det inte.

De fyra semesterveckorna har som vanligt rusat förbi, varför går inte resten av året lika snabbt? Vi har i vanlig ordning jobbat med en hel del olika saker, dock tycker jag att vi jobbat i den takt vi valt själva, för det mesta i alla fall. Utemöbler har skrapats och målats om, insidan av fönster har fått dito behandling, stuprännor har bytts ut, grus har levererats och skottats ut på vägen och i carporten och inte minst viktigt; en sommarbastu har grundlagts. Vi har en bastu i ett av de två husen vi bebor, men eftersom vi är flitiga användare blir det väl mycket fukt i huset. Förra året föddes idén att bygga en enkel bastu nere på gräsmattan halvvägs mot sjön, med fönster ut mot densamma. Ingen dusch utan bara själva bastun med en liten altan utanför där bastuölen intages. Duscha kan man gå in i huset och göra. Eftersom vi oftast också badar i samband med bastandet blir även det enklare. Vi tittade ut bästa placeringen och gjorde en ritning och körde igång! Går allt som det ska blir den nog klar nästa sommar. Knutte Lejonkung har skaffat sig en massa nya manér och vanor, men har nog också haft sköna veckor. Han satte ju permanentboende katten Rasmus på plats ganska tidigt, det blev inget handgemäng men de kom överens om att Knutte huserar hos oss med närmaste omnejd, så fick Rasmus ta hand om resten.

De senaste veckorna har han visat sin skicklighet i att fånga råttor, några har han presenterat för oss andra har vi hittat på lite olika ställen. Bland annat hade han dumpat två i de hål som grävts för plintar för bastun. Inte är väl katter samlare? Eller ville han gömma dom, han hade skottat över dom med jord?

Härlig värme fick vi sista veckan, tillsammans med besök av Kim och Markus. Mycket badande (även utan bastu) har det blivit, älskar ju att bada och tar varje tillfälle och anledning jag kan.

Idag har det nog varit den svalaste dagen, vilket gjorde att det kändes lite mindre bedrövligt att åka hem. Väl i Sundsvall möttes vi av regnet och blåsten, känns som riktigt höstrusk! Men det är ju bara de första dagarna i augusti så sommaren måste ju komma tillbaka, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0