Framtida bygge

Nu har garagebygget börjat filas på. SnickarKurt kommer om en dryg vecka och gör formen som det småningom ska hällas cement i, och som en huskropp i vår sedan ska byggas på! Känns väldigt angeläget att få ett garage där det aldrig kommer att stå några bilar (det blir en carport utanför), men däremot ett ställe att förvara andra maskiner som gräsklippare, snöslunga och liknande. Känner en stor oro för hur länge lagårn kommer att klara av att husera dom.

Dagens Knutte: oförändrat läge. Lekte med honom en stund och öppnade dörren och lekte ut honom. När han upptäckte att han var ute, blev han alldeles stel och tittade sig desperat omkring. Upptäckte släpvagnen som stod intill och sprang dit och gömde sig. Såg snart att dörren fortfarande var öppen och gjorde en tjurrusning dit och sen uppför trappan och gömde sig under sängen. Det tog flera timmar innan han kom fram igen.... Den lille stackaren är livrädd för att var ute. Han är så rädd så han vill helst inte ens vara på nedervåningen, för där är ju ytterdörren. Tryggast är närmast väggen under en säng....Deppigt

Det här har blivit en kattblogg. Men just nu är det Knutte som upptar mina tankar större delen av min vakna tid. Jag funderar och ältar och undrar vad det är som hänt, och vad och om, man kan göra för honom. Idag är det definitivt en sämre dag, både för Knutte och mig. Han håller sig på övervåningen, trots att vi är hemma båda två. Han kommer ner när hungern driver honom , annars ligger han under "sin" säng. Det är oerhört frustrerande att se honom må så dåligt, jag fixar det inte riktigt, det får mig att må lika dåligt. Nu har det gått över en vecka och det finns i nuläget inga tecken på ändring....., snarare tvärsom.

Just nu mår jag skit, men för att försöka se lite positivt på tillvaron vill jag visa vårt blivande kök. Det är kanske inte så mycket att se, men för oss är det ett väldigt synligt steg framåt. Igår och idag har Bertan ägnat sig åt att sätta upp vindpapp och sedan regla väggarna. Bara det att inte se timmerväggarna längre, utan underlaget för fortsatt väggbyggnation, tycker jag är ett stort steg framåt. Själv har jag ägnat förmiddagen åt att tvätta alla takbjälkar, det blev en helt annan färg och lyster på dom! Typ lite Jabushé, eller vad det heter...!Observera gärna det lilla hålet till höger om fönstret, det är där fläkten ovanför spisen ska ha sitt utsläpp! Bara en sån sak!!! Nästa steg är att jaga elektrikern för att få sådant draget, sen ska OSB-skivor och gipsdito upp på väggarna. Samt att jag nu äntligen har hittat rätt brädor till tak. Dessa ska beställas, eller hämtas, under veckan som kommer. Efter att ha letat på alla bygghandelsaffärer som finns hittade jag vad jag vill ha uppe på Klockestrand, en bit norr om Höga Kustenbron. 


Revbensspjäll med coleslaw

Glömde ju igen! Kvällens middag finns inlagd på eatit.blogg.se! Tror att Kim och Markus kan gilla detta, förhoppningsvis även andra!

Två steg fram och ett steg tillbaka

Så kan man nog beteckna dan, naturligtvis är det Knutte det handlar om! I morse var jag väldigt positiv, och det ska man vara, det sägs att det smittar av sig. Igårkväll var det lite av ett hallelujamoment, i morse tyckte jag också att det började bra, men ett litet steg tillbaka har nog dagen sedan gett. Han har legat uppe under sängen större delen av dan, har dock kommit ner och sökt sällskap när han hört att vi suttit i köket. Nån gång när han blivit erbjuden att gå ut, har han allvarligt övervägt det, men funnit att det är säkrare inomhus. Så, som sagt, två steg fram och ett steg tillbaka, vilket ändå betyder - ett steg fram!

Annars har vi bökat en del i blivande köket. Bertan har satt upp reglar ovanpå vindpappen på en av de två väggar som behöver det, samt med mycket möda och stort besvär, tagit upp ett hål i väggen där spisfläkten ska mynna ut. Vi har även varit och inhandlat gipsskivor som ska upp på reglarna, jag har fortsatt med projekt rengöra takbjälkarna som ska var synliga. Det var ju de som var begravda i skiten som vi skottade ut från kvällsrummet på övervåningen! Efter putsning och rengöring blir det riktigt snygga!

Nu är Knutte på väg hem!

Nu verkar det som det faktiskt kan vara så att vi är på väg att få hem Knutte igen! Han har ju bara gjort besök på nedervångingen för att äta förut, men igår kväll blev han kvar där. Strök omkring och la sig småningom till ro på en köksstol som han brukat ligga på förut. I vår rädsla att störa hans sinnesfrid blev vi sittande i köket hela kvällen, skippade tv-nyheter och allt. Vad som var ännu märkligare var att han vid elva, när vi reste oss för att gå och lägga oss, ville gå ut! Självklart fick han det, vi var redo att offra nattsömn om det behövdes! Öppnade dörren nästan varannan minut för att se om han var där och ville in, men det tog ca 20 minuter innan han var nöjd. Kom in våt under magen, efter att ha varit i det våta gräset och ville bli klappad torr. Självklart klappade vi, som tack drog han igång den stora dieselmotorn!

Idag på morgonen har den goda trenden hållit i sig. Han låg UPPE på sängen i arbetsrummet när jag kom upp. Följde med ner, fick sin mat och stannade åter igen kvar i köket! Svansen började rycka ett par gånger, den ena gången hoppade han upp på sin köksstol istället för att springa upp under sängen, den andra gången lyckades han behärska sig själv. Han har till och med varit med mig i arbetsrummet nu på morgonen, det var länge sen. Dock vill han inte gå ut, men på det hela är det som att han är på väg hem igen! Håll tummarna för att han hittar ända fram!

Dagens klipp

Idag har jag varit duktig. Idag har jag jobbat GANSKA mycket!  Så mycket jag har kunnat faktiskt, och det blev en arbetstid på fyra timmar..... det blir man inte rik på......! Totalt den här månaden har det inte blivit många timmar att fakturera, dessvärre. Vet att jag har låtit som att det är jag själv som bestämt om jag vill jobba eller inte, men sanningen är att det inte funnits så himla mycket jobb. Sen är jag sån, att har inte jag lite press på mig, helst tidspress, så har jag så himla lätt att hitta annat som jag måste göra först! Ska bara, ni vet...? Förhoppningsvis blir det mer nästa månad!

Självklart har jag hunnit med lite "ska bara" idag också. En av dessa "ska bara" gjorde att jag köpte en jättesöt liten skål/korg i luffarslöjd. Väldigt shabby chic enligt säljaren, och det tyckte jag också. Vann budgivningen med 77 riksdaler. Grejen är att jag sett såna här saker på andra hemsidor säljas för åtminstone 150 spänn! Är nöjd och har lagt ett bud på en söt liten lampa också. Kan tänkas att jag fått blodad tand, vi får se efter utfallet av detta första köp! Här är dyrgripen:

http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=70610584

Knuttekatt är det inte mycket att orda om. Han håller sig på övervåningen, under sängen. Kommer ner när magen skriker och han har lite kelbehov. Efter en stund, när det värsta är tillfredsställt, inser han att det kan hända farliga saker och att det är bäst att gömma sig under sängen igen....... :-(

Recept

Visst ja, glömde ju att säga att nu har jag lagt in Berits jättegoda kräftsoppa och vår hastigt tillkomna söndagsmiddag på www.eatit.blogg.se!

Dagens vedermödor

Inte hann jag väl allt jag föresatt mig naturligtvis! Det blev inga gardinomtag och inga dukar. Däremot blev det en del borstande på takbjälkarna, men är ändå inte färdig med dom. Jobbandet tog längre tid än jag räknat med, bra på sätt och vis, framför allt blir det lite mer att fakturera, dock blir det väldigt få timmar den här månaden, totalt inte ens en veckas jobb, vi får suga på ramarna!

Så har jag försökt att flirta med Knutsson Katt såklart, med varierande resultat. Han har legat klistrad under sängen idag med. När hungern drev honom ner till köket på tidiga eftermiddagen tog jag fram leksnöret och lockade honom att leka. Det var inte svårt, han är väldigt lekfull. Dock tyckte han det var bekvämare att ligga på rygg och försöka fånga snöret än att jaga efter det, OK för mig. När han tröttnade var det OK att bli klappad och kelad med. Fick till och med borsta honom, vilket inte gått sedan i söndags. En hel halvtimma fick jag hålla på, innan han tyckte att han fått nog av social kontakt och drog uppför trappan igen.

Fick hem min stora gubbe i kväll också, så skönt! Knutte brydde sig inte om att komma och hälsa, det hade han gjort i vanliga fall. Dock kom han efter ett par timmar och då gick det återigen an att leka ett tag. Han satte sig till och med i nån sorts halvposition för att vilja gå ut, man har ju lärt sig tecknen. Erbjöd honom att gå ut, men han valde att stanna inne, inte förvånande. Efter ytterligare en stund var det långa tassen uppför trappan igen. Känns fortfarande väldigt jobbigt med hans beteende, men lite bättre kändes det när Vickie ringde och berättade om sina arbetskamraters katter som också får sådana här "spel". I och för sig är de förknippade med nyårssmällar, men ändå! Det man ändå kan konstatera är att Knutte inte har ont nånstans, han äter som en häst och han gör det han ska på lådan. Klådan och toktvättandet kommer bara när han slutar att äta eller leka, verkar som han då kommer på att "visstja, här är nog lite farligt, vart ska jag gömma mig?"

Dagsplanering

Igår fick jag gjort undan en hel del jobb, har en del kvar som ska tas om hand, ska försöka få undan det så snabbt som möjligt för att kunna ägna mig åt lite "eget" jobb. Sånt som jag VILL göra, pyssel och fixande. Ska fixa ett par omtag till mina gardiner i fönstret ovanför skrivbordet. Ska sy ett par dukar till våra nattduksbord; ett gammalt vitt lakan som ska klippas i lämpliga storlekar och få lite infällda spetsar i sig och även runt sig. Ska också försöka få tid att fortsätta rengöra bjälkarna i blivande kökstaket så det är klart. Och så måste jag nog åka och handla lite.

Dessvärre blir det ingen skogspromenad idag, det regnar. Var faktiskt ute en sväng igår och hittade tillräckligt med kantareller så att det räckte till en rejäl stuvning som lades ovanpå en rejäl omelett. Det blev min goda middag. Läste i vår tidning för ett tag sen om ett projekt man startat att fösa ut utbrända människor i skogen för dagliga promenader. Det hade visat sig att det har en helande och läkande inverkan på psyket. Det är kanske därför jag känner en så stark dragning till att gå i skogen? Man behöver det helt enkelt!? Inte för att jag är så himla trasig, det måtte ju vara välgörande för alla!

Idag kommer lilla gubben hem, alltid lika efterlängtad när han är borta, men ännu mera nu med den trasiga katten. Skönt att ha nån att diskutera med som dessutom ser samma saker som jag. Knuttegubben har legat i sängen hos mig även i natt, såtillvida är beteendet OK. Han följer med ner och äter på morgonen, men sen är det med språng uppför trappan och in under sängen igen. Vi får se hur dan utvecklas, och vad han säger när Bertan kommer hem.

Ångest och förtvivlan

Idag har det inte varit nån bra dag. Det var lite halvkallt inne i morse eftersom det varit en klar natt och var bara 7 plusgrader ute, tände alltså i spisen. Spiseländet ville inte, utan rök in. Har ju en stor respekt för eld så med hjärtat i halsgropen, och fullt med rök i köket försökte jag röra runt i tändluckan för att få upp draget. Efter en stund lyckades det och det drog ut där det skulle = skorstenen.

Det där var väl ändå en skitsak. Det värsta är Knutte. Igår tyckte jag ju att det kändes lite bättre, idag är det minst två steg tillbaka. Han har legat i sängen hos mig inatt och följde med upp i morse för att få mat, helt normalt beteende, svansar runt och spinner. Men när han ätit var det järnet upp för trappan igen och in under sängen i arbetsrummet. Där har han sen legat idag. Det gjorde han stundtals igår också, men då kom han ner och låg på sängen i mitt arbetsrum när jag satt och jobbade, det har han inte gjort idag. Har lämnat dörren öppen när jag gått ut för att han ska kunna välja, men det är bara en gång han kommit ner och kollat. Då satt han i dörröppningen när jag kom med tvättkorgen och försvann som en oljad blixt när han såg mig - upp under sängen. På seneftermiddagen tog jag med hans leksak för att se om det gick att locka fram honom och det gjorde det, ganska snabbt kom han fram och låg och brottades med snöret. Men ingen lång stund, sen övergick han till att tvätta sig. Efter jag ätit kom han ner en sväng och ville kela. Vi gjorde så en stund men rätt vad det var började svansen slå och helt plötsligt började han tokslicka ryggslutet och så - tvärrusning upp för trappan och in under sängen. Det känns så vansinnigt jättetråkigt och jättejobbigt det här. Katten är helt förbytt mot för en vecka sen, det är inte samma katt! Har svårt att tro att det är nåt fysiskt fel på honom, då skulle det klia jämt och dessutom är det svårt att se att klådan skulle komma i samma stund han kliver ur bilen däruppe. Undrar däremot om alla dessa förflyttningar har blivit för mycket för honom; först från Dennis och hit, vara här i fyra dar, sen härifrån upp till stugan i fyra dar, tillbaka hit i två veckor, upp till stugan i två veckor, tillbaka hit för ett dygn, upp till stugan för ytterligare två veckor, hem hit i tre veckor, stugan igen och det var då det hände. Har dock tyckt att han verkat må bra, det gjorde ju även Dennis som känner honom mer väl än nån annan. Dock mår han definitivt inte bra nu, och det gör inte jag heller. Det känns skitjobbigt det här! Lider med Knuttegubben, men vet ju inte vad i hela friden jag ska göra, men så här kan vi inte ha det, varken Knutte eller jag.

Loppis i Vännäs

Måste ju också visa vad jag hittade på loppisen Tur och retur i Vännäs. Vickie hade ett trängande shoppingbehov i lördags och hade kollat upp att loppisen skulle vara öppen till klockan två. Hon har ju en faibless för handväskor och hittade en riktigt chic väska i grått och dimrosa, matchade den dagens outfit perfekt!

För min del blev det en jättesöt brödkorg som verkade helt oanvänd, fyra udda mässingsljusstakar som ska få stå på spishyllan uppe, en fin gammal ram i mässing samt fyra broderigarndockor á 3:- styck. Överhuvudtaget var det sanslöst billigt. Såg en helfräsch rejäl dunjacka i herrstorlek för 60 kronor! Mina ljusstakar kostade mellan 5 och 20 kronor styck. När Dennis och jag var på loppis här i Sundsvall för en vecka sen, tog dom 130:- paret för jämförbara mässingsljusstakar!
 


Dagens Knutte: lite lugnare dag i dag, men definitivt många steg tillbaka i beteendet. Han har varit ute ett par korta vändor, men paniken har lurat bakom hörnet. Inomhus har han valt att ligga under soffor och sängar på ett sätt som han inte gjort sen han var ny i huset. Dennis säger att det bara är att ta det lugnt och avvakta, kanske har han rätt. Nånstans känner jag ändå att det inte är rätt att han ska vara/bli så stressad och rädd. Men vi får ge det tid, så får vi se!

En annorlunda helg

Det har definitivt varit en annorlunda helg på flera sätt: dels har den ju tillbringats i stugan, och det sker ju inte varje helg. Men framförallt har  Vickiefiagumman förgyllt den med sin närvaro! Det var väldigt länge sen vi fick en helg tillsammans, det var när hon och Jonas hyrde bil och kom upp till oss i början av mars. Vi  har träffats sen dess, men kortare stunder. Nu kom hon på fredag eftermiddag, hämtade henne på flygplatsen i Umeå och HON ÄR KVAR FORTFARANDE! Åker i morgon bitti. Det har varit jättemysigt, och bäst av allt är att hon har trivts med tillvaron ute i spenaten. Visst, vi var en sväng till metropolen Vännäs, gick i tre (bara 3!) butiker, men mesta tiden har tillbragts i stugan.
 
Den tredje annorlunda saken är Knuttes beteende. Han fick nåt slags spel ca en halvtimma efter vi kom upp i torsdags, sprang som en tok mellan rummen och gömde sig under sängar och soffor och sen ut i samma stil. Vi trodde han var lekfull, men dan efter förstod vi att det var nåt annat. Satt gömd under trängsta stället på altanen och svansen slog som en piska, slickade sig hysteriskt emellanåt och var totalt osocial. Det gick dock att få fram honom från gömstället med ett snöre, då ville han leka, men han dök in i gömstället efter en liten stund igen. Så har det hållit på hela helgen, vilket har fått oss alla att bli bekymrade och undrande, för att inte säga rent må dåligt. Det är ju jobbigt att se att nån annan, djur eller människa, må dåligt. För det har han helt klart gjort. En del gånger har det gått att få tag på honom och lyfta upp honom och bära in honom. Då har han blivit lite lugnare, sen är det som att han kommit på att, just det, JAG ÄR JU RÄDD! och stuckit iväg igen. Vi hade förhoppningen att nu när vi kom hem skulle han bli sig själv igen, men det verkar inte så. När han klev ur bilen här hemma, såg det bra ut. Han tittade sig omkring, la sig ner på grusen och rullade sig, river ju skönt på ryggen. Lät sig bli klappad, för att sen få nåt vilt i blicken, rusa in och uppför trappan till övervåningen och gömma sig. Kom fram för en stund sen, la sig på en säng och lät sig bli kelad med, men nästa gång vi kom dit var han borta igen. Nånstans, nån gång, verkar han ha blivit rädd. Första gången tecknen visade sig var inomhus, strax efter att vi kommit upp till stugan och vi kan bara inte förstå vad, eller varför, och inte heller varför det håller i sig. Men, vi får väl låta det gå ytterligare tid. så får vi se hur det utvecklas. Jobbigt som rackarn är det! Inte känns det bra heller att jag blir ensam med honom från i morgon när det är så här, man vill gärna ha nån att bolla och diskutera med i såna här lägen.  

Dags igen!

Dags igen för en trip upp till stugan, alltid lika SKÖNT! Och numera alltid lika spännande att se om vi överlistar Knutte, så han inte smiter ut eller undan, utan vi får in honom i buren fvb till bilen. Väl där har det ju funkat bra. Spännande också att se hur han reagerar på att komma dit.

Bäst av allt är ju att Vickiefiagumman kommer i morgon också! Ska bli jätteroligt och mysigt!

Vi har beställt mobilt bredband, men ännu ej fått något, så det betyder att bloggen inte uppdateras på några dar, tidigast söndag kväll!

Ha de!

En käpp (råtta) i hjulet

Dagens stora händelse är Knuttes och min råttjakt. Den började nånstans där vid halv elva, när jag tittar ut genom fönstret i arbetsrummet och ser honom hoppa på en råtta en bit nedanför där min bil är parkerad. Man ler och tänker, duktig Knutte! Han bär den upp mot huset (huvva, du tänker väl inte komma in med den???!!!) men släpper den vid syrenen. Jaha, tänker jag, nu ska det lekas. Det var vad Knutte också tänkte, råttan sprang lite försiktig iväg och Knutte lullade efter, tyckte han hade total kontroll. Det var bara det att råttan insåg att "kan jag bara ta mig under bilen, så får kattrackarn svårt att få tag på mig"! Sagt och gjort, dit sprang den, och Knutte kan ju komma under bilen, men rörelsefriheten blir starkt begränsad. En bil står på marken med fyra hjul och dom är ett himla bra gömställe. Satt och tittade en bra stund på de båda, råttan gömde sig vid/i hjulet och Knutte försökte få tag på den. Råttan försökte smyga ut, Knutte såg den och den sprang tillbaka och gömde sig. Så här höll dom på lääääänge. Man måste beundra uthålligheten!

Min plan idag var att äta lite tidig lunch för att sedan åka till Blomsterlandet som hade annonserat om Syrenhortensia och rosenspirea, som jag båda har velat ha, och tillfredställa min önskan. Först ville jag ju ha in Knutte. När jag ätit färdigt och fått mitt kaffe, kom Knutte lufsande. Bra, tänkte jag och släppte in honom, gav honom lite mera mat och gjorde mig färdig. Väl ute vid bilen, tänkte jag på historier man hört om råttor som hittar sig vägar in i bilar, så jag öppnade alla dörrar och tittade ordentligt. Ingen råtta. Tänkte sen att Knutte kanske fick den ändå, det ligger kanske lite inälvor kvar nånstans, och gick och tittade igen. Då ser jag råtteländet i hjulet, en fot sticker ut genom ett hål i fälgen och navkapseln, plus att en del av kroppen syntes. Vad händer om jag bromsar, tänkte jag, den kilas kanske in i bromsbeläggen då, så bromsen inte tar? Bäst att hämta Knutte igen! Sagt och gjort, han hade inget emot att komma ut igen, han var ju inte färdig! Visade Knutte var råttan var och han var där och nosade, inte mer. Tog en pinne och petade på foten som stack ut, ingen reaktion. OK, den är död, vad göra? Petade lite till och den försvann, men syntes inte på marken, alltså låg den kvar nånstans. Ville inte starta bilen och skrämma Knutte, så jag tänkte att om jag kan rulla bilen lite, så kanske råtteländet trillar ut, så jag blir av med den? Sagt och gjort, la ur växeln och tog i med alla krafter jag hade. Bilen rullade iväg och råtteländet SPRANG iväg! Den var inte alls död! Som tur var såg Knutte den och högg den igen. Stog och tittade på när råttan med uppbådande av sina sista krafter reste sig på bakbenen (den var stor, ca 1 dm) och skriker och visar tänderna åt Knutte. Knutte tittade lite snett på den och högg igen, sen bar han iväg den till ett ställe där det var trevligare att ligga och äta upp den.

Det blev inget Blomsterlandet för mig idag, när denna dramatik var över var klockan för mycket för att hinna iväg och hem igen för att fixa maten som idag var planerad att få 1,5 timma i ugn.

Knutte däremot, känner sig ganska nöjd med dagen, det vågar jag påstå. Efter det skrovmålet har han sovit som en klubbad oxe och gör så fortfarande. Har försökt väcka honom för kvällsrundan men inte lyckats än, men för nattron är det nog nödvändigt att få liv i honom.

Kantarellsoppa

Brukar ju försöka komma ut och gå (har åtminstone ambitionen, lyckas inte alltid) där vid elva, halvtolv. Vid den tiden börjar det bli svårt att få tag på folk, är det inte möten är det lunch. Idag hann klockan bli fem i halv, så jag insåg att det fick bli den korta skogsvändan, upp på den egna skogsstigen. Sprang rakt på ett hyfsat bestånd av kantareller, men dom allra flesta var små fortfarande, så jag tänkte att dom får stå på tillväxt. När jag var tillbaka efter vändan kunde jag inte låta bli att gå up igen, utanför stigarna och se om det inte fanns fler ställen. Det fanns det, inga mängder, letade inte så länge heller och förmodligen har dom precis börjat växa.


Där på stigen fanns inget i slutet på förra veckan. Tog med mig hem det som var tillräckligt stort och med hjälp av en konserverad burk kantareller blev det en jättegod soppa! Ska lägga in receptet på eatit så intresserade kan ta del.

Dagens Knutte: efter en aktiv natt har det faktiskt blivit en aktiv dag. Han har varit ute från halv åtta till ca halv två, mer eller mindre. Dock har han sedan dess varit totalt utslagen. Har försökt klappa lite snällt och säga att "Knutte lilla, nu dansar råttorna på bordet, eller åtminstone i gräset på åkern, men han har bara jäspat åt mig och somnat om. Vi får väl se om han inser sitt eget bästa och går ut en sväng innan VÅRT läggdags.


Regndag

Regnet fullständigt vräkte ner när jag vaknade i morse och fortsatte att göra så fram till lunch ungefär. Det var ju flera dagar sen det regnade så förmodligen behövdes det, men kul ÄR det inte!

Passade på att måla fönster nr 2 i arbetsrummet en sista sväng, ska i och för sig en sväng till på själva fönsterbrädan, men annars får det duga, det hela är ju provisoriskt till det här rummet ska renoveras mer genomgripande, vilket blir när nya köket är klart. Fast efter köket ska vi sakta ner på farten ett tag. Så här blev förresten nya fönstret ovanför mitt skrivbord:För eventuella intresserade kan jag berätta att jag även lagt in ett nytt recept på eatit, ytterligare ett taget från min räddare i nöden; Airamsmatblogg!
Tillbaka till vardan

Nu har dom alla åkt. Lämnade Dennis i Y-buss vård där vid tolvrycket, fvb till hembyn. Sen tillbaka hem och jagade dammsugaren och skurhinken. Dom är bra lortgenererande, barnen, och så Knutte, förstås! Själv förorsakar jag aldrig vare sig damm eller smuts....!?

Det blir tomt när så många åker, men det är bara tre hela dagar, sen kommer torsdan och vi åker norröver, det är alltid lika SKÖNT! Den här gången kommer ju Vickiegumman och förgyller våra dagar, dessutom, ser verkligen fram mot det!
Vill visa den här bilden som finns på hennes blogg, tycker den var så himla bra. Hon har köpt ett par snygga jeans på rea som hon vill visa, och det är det jag tycker är så bra på den här bilden, det är jeansen som är det framträdande, hon är i gråskala, men ändå så bra! I övrigt känns det som höst i kväll. Dagen började soligt och varmt, kjol och tunn top när jag och Dennis åkte iväg. Sen kom det dis som tjockade på sig, vinden satte i och nu kommer det nån droppe då och då, grått och trist och blåsigt. Känns definitivt att måndan och hösten är på väg!

Puts och pust

Från att lulla runt här de första fyra dagarna den här veckan tillsammans med Knutte och fundera på om man orkar och vill börja jobba, blev det en dramatisk omställning från i torsdags när hela gänget trillade in. Liv och rörelse och prat och fixande och jobbande, inte så mycket för mig, men för Dennis. Hela fredan jobbade han som en liten skållad röd gris med våran spismur. Trots att den består av två väggar i ett L, putsade han det mesta i går. Allt gick dock inte att få klart igår utan det fick vänta till idag, men idag blev det både sovmorgon och bara nån timmas jobb för honom. Se här murarmästaren in action:Det var fint väder igår, kanske inte så himla varmt om man inte var i solen, men vi fick grilla, dock kunde vi inte sitta ute, eftersom Dempagubben som sagt var så ihärdig och jobbade sent, men himla mysigt och trevligt hade vi ändå. Tänk om Vickiefia och Jonas hade varit på plats också!Ja, lite trötta är dom nog, barnen. Idag har det som sagt varit ett lugnare tempo. Kim och Markus åkte hem vid halv elva, hem för att fixa och packa inför resan till Samos i morgon bitti, kunde tänka mig att byta med dom, faktiskt.... Fast nästa helg, eller rättare sagt på torsdag redan, åker vi ju upp till stugan och på fredag kommer fröken fräken Fia, det är också nåt att MYCKET se fram mot!

Knutte då, undrar vän av ordning. Jo, definitivt kände Knutte igen sin husse, men jag fick den absoluta känslan av att han blev lite tagen på sängen, och det är väl inte så konstigt. Han visste inte riktigt hur han skulle förhålla sig, och jag tyckte det verkade som att han tänkte "jaha du, nu kommer du och vill kela, du som dumpade mig här!". Dock valde han att sova i Dennis säng, åtminstone halva natten. Stackars katt, han blir alldeles splittrad! Sen har det nog fortsatt så, han har fördelat sina sympatier mellan oss. 


Glömde säga

att dagens andra glada överraskning var när Vickiegumman ringde och  berättade att hon fått den helt lysande idén att komma upp till oss i stugan nästa helg! Medan vi pratade bokade hon biljett, så det är inte bara en idé, det är KLART! Ska bli så jätte, jätteroligt! Har varit en del turer hit och dit angående om och när, det här känns som det helt optimala! Längtar väldigt!

Huset fullt!

Just nu är Bertan och Dennis ca 10 minuter bort. Känns väldigt skönt att få hem min lilla gubbe, väldigt, väldigt roligt att få hit Dempagubben. Dessutom har jag sen halv sex-tiden haft Kim och Markus här. Så från ensamma dagar (förutom Knutte) blir det nu huset fullt! Vad bättre är, är att Kim och hennes Markus stannar till på lördag! Jätteroligt! Nu vill vi bara som kronan på verket ha fint väder i morgon så vi kan lägga en köttbit på grillen och helst även sitta ute och äta! Det närmaste spännande nu är vad Knutte säger när Dennis kommer?

Räven raskar över åkern....

I morse väckte mig Knutte klockan sex, han vet vad han gör den lille marodören; först kloar han i sängkappan både länge och väl (och det låter ganska högt), sen i mina tår som tydligen stack fram, och då vaknar man garanterat. Fräste åt honom och då blev det lugnt, men då var man ju redan vaken och efter ett tag inser man att man lika gärna kan gå upp. Det visade sig att matskålen  var tom, och hade nog varit så större delen av natten. Är det nåt han är bra på, den käre Knutsson, så är det att äta. Ransonen som står på foderpåsen tycker han är underdimensionerad, å det grövsta, dessutom. När han ätit så han skulle kunna klara sig en halvtimma eller så, ville han ut. Det spöregnade och molnen hängde under trädtopparna och han var inte ute mer än den där halvtimman. När jag tittade ut efter honom såg jag att en av rävarna som gick på åkern i våras var tillbaka. Förmodligen gillar dom att åkern nu är slagen. Tror att även Knutte såg räven och konstaterade att det fanns ytterligare en farlig varelse i omgivningarna, för även sen regnet upphörde vid lunchtid har han inte varit pigg på att gå ut. Han följde med mig där vid halv tre när jag skulle vittja brevlådan, men använde sitt hundkattsbeteende, dvs dit jag gick, gick han. Så medan jag var ute och drog lite spik (gamla bräder som ska återanvändas) så höll han sig i närheten. När jag gick in, kom han efter en halvtimma ca, åt upp det lilla som var kvar i matskålen och gick och knoppade in. Det är alltså en ljuvlig kväll, ljummet och fint, ganska vindstilla, en kväll som gjord för katter att vara ute på äventyr i. Men - räven är kvar därute.... Den har hållit sig på åkern hela dan, tror den är jättenöjd med att åter ha åkern tillgänglig igen.

Så ska det blir så roligt att få hit StorKNutte i morgon, har inte sett honom sen han var hit med Lillknutte! Också roligt att se hur hans katt reagerar, om han blir glad eller håller sig blasé. Knutte har ju också en förmåga att bli sur, det har ju varit ganska tydligt en del gånger, kanske blir det såna yttringar också, vi får se. I alla fall ser jag fram emot att få krama sonen!

Kökslängtan

Sen ett drygt halvår (det är förmodligen längre) har jag använt IKEA:s planeringsverktyg för att rita vårt nya kök. Har sen i våras haft ambitionen att åka dit och prata med dom för att kolla att jag tänkt rätt osv. Idag äntligen kom jag iväg. Var faktist FÖRSTA kunden in på köksavdelningen och ryckte tag i en tjej. När vi loggat in på vår ritning visar det sig att vi aldrig ritat om den efter vi gjorde förändringen i och med att fönstren sattes in (visade sig då att fönstren var tvungna att flyttas lite pga den stolpe som bär upp övervåningen....)! Snacka om miss! Fast å andra sidan tror jag inte det spelar så himla stor roll, det blir tre högskåp på högersidan om fönstren, istället för två. På det stora hela gav inte IKEAbesöket så mycket, förhoppningsvis för att vi tänkt och ritat rätt!? Ser verkligen fram mot att köksarbetet sätter fart, dessvärre är det ju inte bara upp till oss själva. Väntar på att få muren putsad av vårt eget proffs, (undrar om vi egentligen får elda i nuvarande köket när nu muren är oputsad? Fast det måste vi när det kyler på snart!), sen när väggarna är reglade (dröjer nog inte så länge) måste vi ha hit elektrikern innan det går att sätta dit gipsplattor, sen är det rörpularen .......

Var också och tittade på flera bygghandlare efter rätt takpanel, utan att hitta det. Gillar inte när man blir tvungen att ta second best, men det kan bli så. Vill ha pärlspont utan pärla, med ett V emellan brädorna och ganska smala, ca 9 cm. Detta vill jag helst ha både i taket och på väggarna. Ska vara vitmålad pärlspont till brösthöjd och sedan denna tapet : http://www.durosweden.se/kollektion/tapetsera_wallpaper.asp?wallpaperId=237    åååå vad jag vill komma dithän!

Dagens Knutte: inte så mycket att säga mest zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Lockade ut honom på eftermiddagen men då kom en stor traktor och slog av våra åkrar (underbart) och då tyckte Knutte det blev för högljutt och gick in och la sig igen och sover fortfarande som en gris!


Regnkatt

Att Knutte inte gillar regn kanske stämmer, men det är inget som överdrivet bekymrar honom. Det fick jag nytt bevis för idag. Det spöregnade på morgonen, men efter lite käk skulle han ut, trots att han hade möjligheten att vända om när han upptäckte vad det var för väder som bjöds. Efter ett tag skulle han in igen, men en stund senare återigen ut i regnet. När regnet upphörde frampå förmiddagen kom han in. Hela soliga och varma eftermiddagen har han legat inne och sovit. Hungern väckte honom så småningom och efter viss tvekan gick han sen ut. Kollade inte på nån timma om han ville in, målade nya fönstret i arbetsrummet och satt vid symaskinen och fixade till gardiner. När jag skulle ut i köket för att hämta nåt, ser jag Knutte stå och titta in genom den nya altandörren, som är helglasad. Han såg väldigt sur ut och när jag släppte in honom, lovar jag att han skällde på mig! Det var säkert fyra, fem korta gälla jamningar! Han tyckte jag hade glömt honom, det är jag säker på. Efter ytterligare lite käk, gick han upp och la sig på min säng, så långt från ytterdörren man faktiskt kan komma.

Jobbat då? Jo, lite. Det är väldigt svårt att komma igång.... 

Jobb

Idag ska jag börja jobba, är inga mängder jag har att göra, men det lär väl öka på. Ändå tar det emot, konstigt det där. Finns ju så mycket annat jag hellre skulle vilja sätta igång med - rengöra takbjälkarna i blivande köket, måla mitt nya fina fönster i arbetsrummet, måla dörren till detsamma, börja på lapptäcket jag pratade om i våras, fixa gardiner till mitt fönster, listan kan göras lång. Dessutom skulle alla fönster behöva tvättas. Men jag är priviligierad, kan jobba ett tag och göra annat ett tag, bara att sätta igång då!

Ensam och övergiven

I tidningen i morse stod det att det skulle bli mulet med regnskurar, men vi har haft en solig skön dag till! Har alltid hävdat att man ska ta det som tidningar skriver med en nypa salt, framför allt väderprognoser :-).

Att vädret blev bra är väl det som annars har lyft den här dan. Bertan pös iväg där vid femrycket för att åka ner till Märsta för övernattning och vidare färd till Oskarshamn och konferens vid sju i morgon bitti. 'Där tänker han vara till på torsdag, och är väl inte hemma förrän vid nio, tio den kvällen. Väldigt upplyftande! Har egentligen inget emot att vara ensam, det som är skillnaden mot tidigare liv  är att man är ensam dygnet runt. Eftersom jag sitter hemma och jobbar blir det ju så. Ja, ja, allt har sina för- och nackdelar. Jag har ju Knuttegubben nu!

Han visade oss förresten i går kväll hur effektivt man fångar en sork. Det var en stor rackare som skrek så till och med jag hörde det, fast vi stog sådär en fem meter ifrån. För att vi helt säkert skulle förstå hur duktig han varit, bar han fram den till oss och la den framför oss. Där låg den stackarn och sprattlade i sina dödsryck. Eftersom den inte längre kunde springa var inte Knutte intresserad, den fick ligga och självdö, sen gick han därifrån. Han äter nämligen inte sorkar, möss däremot är OK. Vi hittade idag inälvorna efter gissningsvis två gnagare under trädgårdsbordet.

'Det har varit en stor katt synlig hos oss de senaste dagarna, en katt jag inte sett förut. För en stund sen satt den på stenmuren utanför och spejade mot huset, helt tydligt vet han att det finns en katt här. Eftersom den såg så stor ut tänkte jag att den där ska inte stackars lilla Knutte behöva träffa, så jag gick ut och katten försvann så fort han såg mig. Vet inte om Knutte hade radarn påslagen, men när jag vände om för att gå in igen satt han på trappen och spejade (när jag gick ut låg han inne och sov). Han hörde/kände/såg/luktade den andra katten och stirrade åt det håll den försvann åt. Han valde att sitta kvar när jag gick in, och jag är väldigt nyfiken på vart han tog vägen, han är inte synlig längre! Heja Knutte Lejonkung!

Sollördag

Det har varit en väldigt skön dag! Solen har gjort oss sällskap och belyst alla våra göranden och låtanden. Många göranden har det faktiskt varit, vilket bidragit till att det känns som en väldigt skön dag (Luther sitter ju som alltid på axeln och säger att man måste prestera, då känns det ju följaktligen skönt när man kan säga att man varit duktig!). Gräsmattan hade vuxit sig lång igen, beror nog mycket på att klipparen var ställd på högsta nivån när vi kom hem, eftersom gräset då var snuskigt långt. Så fru Eriksson äntrade gräsmattespringaren och galopperade runt ägorna som en annan patron. Sen var det dags för handjagaren för att finputsa, och rackarns så snyggt det blev! Under tiden satte Bertan upp foder runt vårt sovrumsfönster. På utsidan alltså, vilket var en bedrift av honom eftersom han är lika höjdrädd som jag, och rummet ju ligger på andra våningen. Men nu, är äntligen fodret där! Han har dessutom gjutit fundament för kommande vedspis i blivande köket, så vi tycker vi har fått en massa gjort i dag! Det har dessutom blivit någon stund här och där med näsan i solen och dessutom fick vi grilla och äta ute som avslutning!

Dagens Knutte: zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Efter oroliga morgontimmar (från 05 ungefär) var han ute mellan 8.15 och 10, då var han nödig och SPRANG in för att använda lådan. Sen har han legat inne och sovit till Bertan bar ut honom när vi skulle äta vår grillmat. Dock har han nu kommit in igen, är väl nödig igen, kan man tänka.......... 

Vedspisfunderingar

En härlig kväll, solen skiner och det ser väldigt somrigt ut. Hela dan har väl tyvärr inte sett likadan ut, molnigheten har växlat, men det har inte regnat i alla fall och det får man väl vara nöjd med. Hyfsad temperatur har det också varit.

Fönstret i mitt arbetsrum har fått "kläder" på sig idag, dvs klätts in ordentligt, nästa moment blir lite målarfärg (mitt jobb). Det hela är och blir, ett provisorium, nästa rum att göra en genompripande renovering av är detta, så nu handlar det om att hålla vind och kyla ute till dess, plus att det ska se hyfsat ut.

Annars har vi haft väldigt mycket funderingar över hur vi ska bygga upp hörnan där vedspisen ska stå. Det var ju där kaminen stog förut, putsen är nu nedknackad och muren är bar. Måtten på det hela är 100x60 cm och vi vill, förutom att vedspisen ska vara där, även få nåt utrymme att förvara ved, stickor att tända med och kansek även spån. Det ser i dagsläget ut så här:Det är alltså en meter åt höger och 60 cm på den andra väggen. Är det nån som känner för att tala om för oss hur detta kan göras optimalt är vi väldigt tacksamma för åsikter! Vedspisen är 60 cm bred och ska ju då hamna på den 100 cm breda väggen, såklart! Till höger om denna vägg har jag tänkt att placera nån slags bänk, den ska bygga ut 60 cm från brädväggen (samma mått som vedspisen och väggen till höger), men inte vara mer än 40 cm bred (in på brädväggen som syns till höger). Bänken är tänkt att användas som arbetsbänk/avställlningsyta när maten lagas på vedspisen, vilket den görs under eldningssäsongen.

Förhoppningsvis kommer Dennisgubben upp nån gång under den inte alltför avlägsna framtiden och upprepar sitt trolleritrick, att få en gammal murad tegelvägg att bli en perfekt rappad dito. Därefter är det dags att ha bestämt sig för hur spisen ska placeras och mura upp lämpligt underrede för den. Detta måste göras innan golvet kan läggas, vilket måste göras innan skåpstommar o dyl kan ställas på plats.

Dagens Knutte: Känns som han blivit mer aktiv och varm i kläderna (pälsen). Återigen ute från morgonen till sena förmiddagen. Såg honom sitta ute på gränslandet mellan gräsmatta och åker och spana efter byte. Tålamodet är beundransvärt! Han hade nåt på gång som tyvärr inte blev nåt av, så att han hoppade men utan resultat. Igår när han kom in efter förmiddagsäventyret var han väldigt kelig. Idag var det inte samma. Tror att han kände sig missnöjd idag när han inte lyckats fånga nåt. Aptiten har också varit större idag. Ja, Dennis, vi måste nog erkänna att han ibland får mer än du tycker att han ska! Blir heller inte klok på varför han ENBART använder lådan här, när han inte använde den alls uppe i stugan???? Funderar på att ställa undan den på dagtid och bara ha den framme på natten. Åsikter? 

Återseendets glädje och så

Idag var det en varelse som blev så till sig över att träffa mig att hon inte riktigt visste var hon skulle göra av sig eller med sig. Var över till grannen Märta och hennes retriever Emma, och det var ju då Emma som blev så glad....Märta är lite mer återhållsam kan vi väl säga, som människor brukar! Hon fick dock en stor kryssblomma och en flaska vin eftersom hon skött om våra blommor de fyra veckorna vi varit uppe i stugan. Vi gick våran hyfsat vanliga sväng, det var skönt, behöver ha många sådana svängar, semestern har lagt av sig ett par kilon runt magen.

I övrigt har det inte hänt så mycket idag, har gått över huset med dammsugaren, var behövligt. Vedspisen och elspisen står ju bredvid varann och vilken jag än använder, så skvätter det över på den andra - och en massa däremellan (dvs rinner emellan). Detta har blivit åtgärdat, vilket känns väldigt bra, ett dåligt samvete som blivit åtgärdat. Det finns en del kvar, få se hur många jag hinner fixa, innan det är dags för mer allvarligt menat jobb. Nästa vecka måste jag nog dra igång med en del, speciellt om jag vill ha nån inkomst!!!! Inte ett rött öre har ju kommit in under juli månad, och dessvärre blir det ju inte så mycket under augusti heller, man bestämmer ju inte helt själv....

Dagens Knutte: Idag har det känns som en starkare dag. Han gav sig snabbt och tidigt ut i morse och kom inte tillbaka förrän efter två timmar, våt ända upp på ryggen (det regnade inte). Förmodligen hade det gjorts nåt besök i nåt dike. Fick känslan att han var himla nöjd, väldigt kelig och tillgiven och kastade sig inte över matskålen. Gissar att jaktlyckan varit god. Tror också att det stärker svansföringen. Låg inne och sov när jag var ute och gick med Märta. På eftermiddagen var han ute en sväng och intog en strategisk position med bra utsikt över alla håll. Satt där och studerade omgivningarna tills Bertan kom med bilen och han fick lov att flytta på sig. När det började droppa lite kom han in igen. I skrivande stund är han åter ute och prövar gissningsvis jaktlyckan igen. Känner mig dock ganska säker på att han är inne i god tid till läggdags. Lådan används av någon anledning fortfarande, blir intressant om det håller i sig eller ändras.

Trädgård(s)katt

Dagen har till största delen ägnats åt trädgårdsvård. Att klippa gräsmattan är en rejäl historia, ändå är det en hel del som återstår; klipparen kommer ju inte åt överallt. På trånga ställen, runt buskar och träd samt på ojämna ställen kan man inte köra utan risk att den går sönder. Det är där röjsågen eller trimmern kommer in, för vår del är det röjsåg, som man väljer om man har gräsaggregat eller rejälare doningar på (för buskar och mindre träd). Alltså har jag gått runt med den idag, har hunnit med ungefär hälften, planerar fortsättning imorgon.

I morgon ja, det var ju då jag skulle träffa reklambyråLotta. Men som jag lärt mig vid det här laget, så blir det ofta ombokningar, så också denna gången, fine with me! Tycker bara att man kanske skulle känna sig själv bättre än att boka in sånt optimistiskt tidigt! Men, spelar roll! Vi ska ses nästa vecka, eller kanske blir det veckan därpå....

Nu är det definitivt, vi får inget stockholmsbesök, jättetråkigt. Tror inte att jag riktigt vet den egentliga anledningen, kanske får jag  veta det nån gång....

Dagens Knutte: Knutte är en svårförståbar katt. En lejonkung när vi var uppe i stugan, som snabbt acklimatiserade sig och tufft jagade bort de han ansåg som inkräktare på sitt revir. Toalådan behövdes inte, han hittade genast bättre ställen att göra ifrån sig på. Det spelade ingen roll att det fullkomligt hällregnade och blåste stormvindar en natt, nej han hade bättre saker för sig och valde att stanna ute. Nu, när vi kommit hem igen, här där ändå bott i tre veckor tidigare, är han en väldigt rädd liten katt som inte gärna är ute utan sällskap och som gör ifrån sig på lådan igen, trots att här finns mycket bättre utrymmen och möjligheter för sånt! I morse hade han möjlighet att visa att han faktiskt är en Lejonkung; när jag släppte ut honom stelnade han till på trappen och satte sig, hans normala beteende. När jag öppnade dörren en stund senare för att se om han ville in, satt han kvar i samma ställning och STIRRADE ut över nejden. När jag följde hans blick såg jag katten som satt därute och stirrade tillbaka. Knutte hade där kunnat välja att slinka in, men valde att stanna kvar. Skillnaden mot i stugan var att där morrade han och drog iväg som en oljad blixt för att jaga iväg inkräktaren. Här valde han att sitta kvar och glo. Efter att ha gett honom ytterligare en chans att rädda sig in, såg jag grannkatten lufsa iväg neråt vägen och hemåt, men jag tror inte att de gjorde nån överenskommelse som han gjorde med grannkatten uppe i stugan. Tror faktiskt inte att Knuttegubben skulle ha några problem med att bli innekatt igen, om hans ägare vill det. Han är en i grunden ganska rädd katt, trots sin storlek, som tycker om att ha det lugnt och tryggt omkring sig. Kan tänkas att här är världen för stor och skrämmande, vi får se hur det utvecklar sig.


Halvsemester

Eftersom jag inte är anställd styr jag ju till viss del över min egen tid. Har haft kontakt med taxivärlden och vi har dragit upp lite pennstreck för hösten, men den här veckan blir det nog inte så mycket gjort, känns ganska bra. Ska träffa ReklambyråLotta på torsdag (om det inte blir ändrad tid som vanligt) för att prata höstnumret av NorrlandsKusten, det jobbet drar väl igång i månadsskiftet ungefär. Men som sagt, den här veckan blir det nog bara sporadiskt jobbande. Som man får betalt för alltså!

När vi drog iväg upp till stugan i början på juli, var ju fönstren bara ikastade i väggen. Har igår och idag ägnat mig åt att skära bort skummet (nu stelnat) som både håller fönstren på plats, samt tätar. Eftersom de nya fönstren inte har samma mått som de gamla finns utrymmen som jag häftat fast vindpapp på, och som nu även är fyllda med isolering.

Växtligheten har varit god under semestern, Bertan är nu ute och kör tredje vändan (minst) för att snygga till gräsmattan. Jag har även ägnat tid under dagen till att rensa rabatter, snygga till runt buskar och liknande (man kan ju inte köra med klipparen ända intill)  samt plocka byggskräp utanför de nyinsatta fönstren.

Sen har jag tänkt börja fila på bjälkarna i blivande köket, de ska ju vara synliga nedanför taket och nu är de ganska lortiga och det sitter gamla spik och finns stora flisor i dom. Det hela ska snyggas till och bli presentabelt. Så jobb saknas INTE!

Trodde ett tag att vi skulle få besök i slutet på veckan, men dessvärre verkar det som det fryser inne. Tråkigt, tråkigt. Hade varit SÅ mysigt. Idén att se sig runt är inte fel, Skatans Café verkar trevligt http://www.skatanscafe.se/, Cafe Juniskär http://www.cafejuniskar.se/ också , båda på nära håll. Eller så båten Medvind i Sundsvalls hamn http://www.msmedvind.com// .

Höstkänning och kattfunderingar

Har varit höstförebådande väder idag. Ordentligt blåsigt från nordost, huvudsakligen mulet och som mest har jag sett 15,5 på termometern. Grannen Märta säger att det ska bli bättre väder fram mot helgen, det hoppas jag verkligen. Känns lite fel att sommaren tar slut samtidigt som juli månad.

Bertan har varit ute och jobbat en sväng idag, sen kom han hem och körde vildsint av dryga två veckors gräs. Det var rejält vildvuxet här, inte bara gräset, allt som växer, växer fort den här tiden på året.

Vi är ju inga kattkännare, man försöker använda sunt förnuft och logik, men den här Knuttekatten som vi har tagit under våra vingar, gör oss fundersamma ibland. De senaste två veckorna har han ju stoltserat som råttfångare och överhuvudtaget haft en ganska hög svansföring. Idag har han legat som däckad hela dan, och vi får känslan att han inte är tillfreds. Tilläggas ska att under de fyra veckorna i stugan var han på lådan tre gånger. Inatt gjorde han både stort och smått i lådan, och då var han ändå ute ett tag i går kväll, men valde alltså att vänta till han kom in. Visst, nu har han varit däruppe i fyra veckor, men vi var hem i ett dygn ungefär (då kissade han också i lådan), och då  var han ute och jazzade, såg inte ut som det fanns några stora problem. Nu ser han ut som en strykrädd innekatt igen! Var ute en timma kanske i morse, sen har han legat och sovit hela eftermiddagen. Vi bar ner honom för ett tag sen, tänkte att han kanske skulle piggna till. Han åt och gick ut och satt på trappan i fem minuter, sen kom han in igen och slank uppför trappan som en oljad ål. Åsikter och kommentarer mottages tacksamt!

Här en bild från stugan när han funderarde på åt vilket håll han skulle förlägga kvällsrundan!

Hemma igen!

Söndag kväll och vi är hemma igen! Känns som alltid vemodigt att semestern är över och det är ett helt år till nästa gång. Dock dröjer det nog bara tre veckor innan vi åker upp igen. Det där med att vi åker upp till stugan oftare nu har nog inte riktigt landat i huvet ännu, fast vi bott här i två år nu, utan vanan sitter i och bidrar till vemodskänslan, att det dröjer länge till nästa gång vi kommer. Men som sagt, det gör det inte.

De fyra semesterveckorna har som vanligt rusat förbi, varför går inte resten av året lika snabbt? Vi har i vanlig ordning jobbat med en hel del olika saker, dock tycker jag att vi jobbat i den takt vi valt själva, för det mesta i alla fall. Utemöbler har skrapats och målats om, insidan av fönster har fått dito behandling, stuprännor har bytts ut, grus har levererats och skottats ut på vägen och i carporten och inte minst viktigt; en sommarbastu har grundlagts. Vi har en bastu i ett av de två husen vi bebor, men eftersom vi är flitiga användare blir det väl mycket fukt i huset. Förra året föddes idén att bygga en enkel bastu nere på gräsmattan halvvägs mot sjön, med fönster ut mot densamma. Ingen dusch utan bara själva bastun med en liten altan utanför där bastuölen intages. Duscha kan man gå in i huset och göra. Eftersom vi oftast också badar i samband med bastandet blir även det enklare. Vi tittade ut bästa placeringen och gjorde en ritning och körde igång! Går allt som det ska blir den nog klar nästa sommar. Knutte Lejonkung har skaffat sig en massa nya manér och vanor, men har nog också haft sköna veckor. Han satte ju permanentboende katten Rasmus på plats ganska tidigt, det blev inget handgemäng men de kom överens om att Knutte huserar hos oss med närmaste omnejd, så fick Rasmus ta hand om resten.

De senaste veckorna har han visat sin skicklighet i att fånga råttor, några har han presenterat för oss andra har vi hittat på lite olika ställen. Bland annat hade han dumpat två i de hål som grävts för plintar för bastun. Inte är väl katter samlare? Eller ville han gömma dom, han hade skottat över dom med jord?

Härlig värme fick vi sista veckan, tillsammans med besök av Kim och Markus. Mycket badande (även utan bastu) har det blivit, älskar ju att bada och tar varje tillfälle och anledning jag kan.

Idag har det nog varit den svalaste dagen, vilket gjorde att det kändes lite mindre bedrövligt att åka hem. Väl i Sundsvall möttes vi av regnet och blåsten, känns som riktigt höstrusk! Men det är ju bara de första dagarna i augusti så sommaren måste ju komma tillbaka, eller hur?

RSS 2.0