Nu sticker vi!

Nu är vi färdigpackade (såvitt vi vet) kryckorna framställda och pass, pengar och piljetter på plats. Enda som återstår är att peta i sig lite lunch och en skvätt kaffe, sen bär det iväg ner till Väsby och en övernattning hos Kim och Markus. Dempagubben är och tittar på en motorcykel just nu, men ska dyka upp lagom till middagsdag. Det är bara Vickiefia vi inte får träffa, hon sitter just nu på planet till Malaga. I morgon bitti 07.30 är det vår tur att lämna marken, om vi inte har mera otur som sätter käppar i hjulet för oss. Håll tummarna!

Eventuella läsare av bloggen önskas en härlig vecka!

Det ska nog gå!

Nu är han återbördad till hemmet, mannen i mitt liv, utan gips men med kryckor. Det var en rejäl stukning och han bör ta det lugnt nån månad framöver, så att åka till Bcn är väl det optimala....

Men, que sera, sera, vi åker och tar det som det kommer! Tyvärr får jag väl inte dansa med honom den närmsta veckan heller, har jag inte fått göra sen nyårsafton, men vi får väl ta en tjejtrippel! Då har vi ju en trygg väskväktare! Eller hur, tjejer? Sen får det väl bli en del buss och tunnelbana, helst buss, då förstås!

Akuten

har jag precis kommit hem ifrån efter att ha dumpat min käre make där. Han var på soptippen i förmiddags för att slänga byggsopor när han klev på en träkloss som låg på marken och foten vred till sig. Det knakade och gjorde fruktansvärt ont. Han tog sig hem med bilen i alla fall, men efter att ha sett svullnaden som redan uppstått,  bestämde jag att det måste konstateras om det är en stukning eller ett brott. Det är ju inte så kul att komma till Bcn och upptäcka att man måste söka läkare för att det inte går att gå på foten..... Så nu är han där, sköterskan som gjorde en första bedömning gissade på en kraftig stukning. Sen får han prata med dom om vad dom tycker om att promenera omkring i Bcn i fem dar med en stukning.... Visst är det för jävla kul??????


Häxa i vardande

Idag hade jag en läkartid i stan och såg då till att kombinera massa ärenden med detta, man vill ju vara klimatsmart! ...och plånbokssmart.... Började med att hämta ett paket med lite kläder som kanske får följa med till Bcn. Där är jag väldigt lik Vickie, eller om det är tvärs om, hon lik mig... men risken är stor att jag åker iväg med mycket mer än jag har en chans att lorta ner! Men det är ju faktiskt så, att här ute i skogen känns det ganska ointressant vad man tar på sig, det blir sånt som är praktiskt och oömt. Får man då chansen att klä sig för att snygga till sig, så tar man den!!! (Vet att det är precis detsamma för Vickie....;-) ) Å andra sidan var jag lika dan på den tiden det var kontorskläder som gällde varje dag...
Sen var jag och automattvättade bilen för sista gången för den här säsongen, allt för att spola bort allt salt som sitter kvar inunder. Sen vidare till stan, växlade in euro, var till optikern o fixade glasögonen som skaver lite här och där. Sen en vända i butikerna, men det var då jag kroknade, det blev en 99-kronors top på Lindex och ett gäng reatrosor, sen satte jag mig på en bänk i solen och tittade på folk i stället, mycket roligare! Läkarbesöket var sent, hade tid halv sex, men det gick bra, fick diagnosen att jag kommer att bli en häxa med stora vårtor i ansiktet, och knölar på benen, men det hade vi väl redan gissat att jag var lagd åt det hållet? Frågan är om förmågorna kommer med vårtorna eller om man måste skaffa dom separat?

Sol OCH värme!

Det har ju varit sol och åter sol nu många massa flera dar, men värmen har inte riktigt infunnit sig, det har emellanåt varit riktigt kallt i vinden. Men idag var det den varmaste dagen hittills, jämför man med vissa sörlänningar som läser bloggen så har det säkert varit varmare hos dom, man för våra breddgradet har det varit ljummet och härligt, även i vinden. Sjön som hittills varit vit har de två senaste dagarna ändrat färg till mörkt grå. Håller temperatur och sol i sig några dagar till går isen upp, inte fel det heller!

Och så har jag en sak att bekänna. Hade inte tänkt göra det än, men eftersom Kim fick reda på det idag så är det väl lika bra att det blir offentligt. Idag är det tredje dagen utan cigaretter, inte utan nikotin, snuset hänger med, men utan ciggisarna. Lovar varken mig själv eller någon annan någonting om framtiden, utan tar en dag i taget. Men så är det. Kanske är helidiotiskt en vecka innan man ska åka till Bcn och så, men what the hell, tror inte att det finns nån dålig eller bra tid.

Fånga bollen

Helt otroligt att det soliga vädret har hållit i sig så länge, känns som man får betalt för snöeländet som vi hade, det sista snöfallet var faktiskt för bara en dryg vecka sen, förra söndan!

I övrigt går livet sin gilla gång, är ensam i kväll, Bertan är i Östersund och jobbar. Själv har jag inte så mycket jobb just nu, blir max en timmas jobb per dag, inget man blir rik på precis! Och då infaller som alltid frågan, vad vill jag bli när jag blir stor? Vad skulle jag vilja jobba med? Och går det att fixa? Och medan jag letar efter svaret rinner tiden iväg, precis som den gjort i så där 30 år..... och man fortsätter leva på uppstuds.... fast jag undrar om det kommer fler bollar nu....

Barcelona

Slår mig att jag måste börja planera och fixa inför resan. Har en kjol som ska läggas upp, ett par skor (se tidigare inlägg) där remmen måste kapas, snabbt gjort, jag vet, men man måste komma ihåg att GÖRA  det också. Vidare behöver man gå igenom garderoben och bestämma vad som ska med, gissar att det behöver strykas också. Till stan och växla in pengar måste jag (nej, planet går 7.30 på söndag morgon så vi hinner nog INTE växla på Arlanda). Diana ville ha lite bröd och annat, måste inhandlas. Visst är det stora problem man har? Vickie brukar kalla det nåt klokt som jag inte kommer ihåg nu, men nåt i stil med i-landsproblem, och det stämmer ju.

I övrigt har jag haft Bertan hemma idag, efter gårdagens yrsel och illamående tog han det säkra före det osäkra och höll sig hemma idag. Inte så nyttigt att sitta och köra bil när det snurrar och gungar i huvet. Eftersom han är en envis iller så skulle han absolut lägga på sommardäcken på våra bilar när han ändå var hemma, var ju tänkt att göras igår, men då fanns inte en chans. Blir skönt i morgon (eller onsdag) när man ger sig iväg för att handla att lyssna på susningen från däcken istället för dubbsmattret.

Söndagsvåndor

Kycklingmamman i mig hade några svettiga timmar i morse. Hade ju BETT Dempagubben att skicka iväg ett sms när natten var över och han satt på bussen på väg hem igen (tror den skulle gå kl 06 i morse, eller så). Men inte fanns där nåt sms när jag kom upp en stund efter 8. Drog efter ett tag iväg ett sms men den rackarns telefonen lämnade svaret att meddelandet var i väntestadie, alltså det gick inte fram till mottagaren! Efter två timmar hade det fortfarande inte gått iväg och då försökte jag ringa, gick ej att komma fram. Ytterligare ett sms skickades med uppmaningen att "om messet kommer fram så ring och lägg på"! Efter en kvart gick båda sms:en iväg och efter ytterligare 2 minuter ringer det lilla gossebarnet, åhhh, vad jag kände mig lättad! Alltså, det är inte helt lugnt att ha en 22-åring (nästan) på drift i Amsterdam på nåt raveparty och inte kunna få kontakt. Jag vet att han är en klok och förståndig människa, men dessvärre finns det så många runt oss alla som inte är det. Nu hoppas jag att han ringer när de har kommit in på svensk mark och det alltså blir billigare att ringa. Hoppas också att han haft en höjdarresa och sett och upplevt massa roliga saker!

I övrigt har det varit en slätstruken dag: Bertan har drabbats av nåt virus eller så och vaknade med yrsel och huvudvärk i morse. Var uppe och åt frukost och återvände sedan till sängen och har där förblivit tills middagsdags. Nu efter mat verkar det som han börjar återvända till det normala. Eftersom man går ensam hemma dagarna i ända uppskattar man sällskapet på helgerna och saknar det alltså grymt när det inte finns där. Och apropå mat, så blev det en "mantagervadmanhavermiddag" som jag alldeles strax kommer att föreviga på eatit.blogg.se. Annars kommer jag inte att komma ihåg vad det var jag gjorde och kombinerade!

Mina raringar

Ikväll (och hela dan) går mina tankar till mina barn;
Kim som varit hos läkaren igen angående sin struma och blivit dåligt bemött och mår totalskit: ÄlsklingsKim, följ ditt sunda förnuft, för det vet jag att du är en väldigt klok kvinna, lita till dg själv och lyssna inåt vad kropp och själ säger. Ge saker och ting tid, återigen, Rom byggdes inte på en dag, samtidigt som jag vet, och förstår, att du vill att det ska ske NU! Börja i lugn takt!

Dennis som ju nu är i Amsterdam. Fick följande sms för några timmar sen: "Vi e framme. Det är helt galet. Skumt folk. Vi sitter på en restaurang en bit utanför stan för att kunna slappna av. Går ej i vimlet." Hur kryptiskt är inte detta? Och hur lugnande är det för en kycklingmamma?

Och så Vickiegumman som har texmexbuffé för de närmaste ikväll. Vet ju hur hon funderat och planerat och undrat hur hon skulle göra för att det skulle bli så lyckat som möjligt. ÄlsklingsVickie, jag är så övertygad om att det har varit en höjdare! Hoppas du har fått alla presenter du önskat, nu kan du ju vägen hit.........! Puss

Gräsklippning och kycklingmammans ångest

Ännu en härlig vårdag! Snön flyr i samma takt som de kära små barnen en gång i tiden gjorde när man bad dom städa eller liknande ;-), älskade er även då, det vet ni!

Idag har Bertan varit och köpt en åkgräsklippare som han hittat billigt på ett ställe i Fränsta, jag vet, vi börjar bli lata och gamla. Men har man gått och knuffat den i och för sig maskindrivna, men ändå tunga, apparaten när det är 25 grader, så uppskattar man en åkapparat. Framför allt sen vi förra sommaren utökade gräsmattearealen en hel del. Faktum är att närmast huset på södersidan börjar det sticka upp små underbara gröna grässtrån! Så här stolt såg han ut när han hade kommit hem med den och vi lastat av den:

image62

I övrigt kommer jag att vara en orolig kycklingmamma i helgen, Dennisgubben sitter ju på en buss på väg till Amsterdam och nåt stort trancedancewhatever-it-is. Förstår att det kan vara en höjdare, han behöver allt som kan brýta vardags- och helgtristessen, men som mamma kan man inte låta bli att bli orolig. Ingen har ju undgått att förstå att Amsterdam är ett Mecka när det gäller droger och annat skit, och jag vet att sånt är fjärran för Dempagubben, men det som oroar mig är folk runt omkring. För några veckor sen hade det varit ett raveparty här i Sundsvall och tidningen rapporterade dagen efteråt om det som gått fel. Bland annat var det en kille som i övrigt varit ren och som i dansens svett fått tag på en flaska som han trodde var vatten och så var det en flaska med outspädd drog. Det som räddade honom var att han halsade detta när polisen hade kommit dit och snabbt kunde ta hand om honom. OK, jag vet att man inte ska utgå från det värsta, men jag kommer att vara orolig till han sitter på bussen på väg hem igen. SÅDETSÅ! Hoppas och önskar att han får en jäkla trevlig och rolig helg, med massa roliga och häftiga upplevelser och ett minne för livet! Pratade med honom för två timmar sen och då satt de på bussen som dunkade hög musik i högtalarna och bara det var en höjdare tyckte han, jag förstår honom!

Mysigt!

Nu är det krångel med bloggen igen, det är tydligen dags att flytta igen, få se om de lyckas den här gången. Skrev ett inlägg för en dryg halvtimma sen, som inte ville bli registrerad och det känns aldrig bra att försöka skriva som första gången en andra gång.

Men ändå, har varit ännu en härlig vårdag, det känns så skönt att se hur allt kryper fram när snön kryper undan. Hittade en alldeles egen tussilago på tomten idag, liten, men naggande god:

image60

Innan vi skulle äta var vi uppe på balkongen för att blossa och det var så himla varmt och skönt där och tanken slog ner i mig som en solstråle; åhh, jag vill sitta här och äta! Sagt och gjort, Bertan fixade fram en skiva i lämplig storlek att lägga över vårt minimala bord där upp, fram med en duk och sen intogs soppa och vin där. Så härligt!

image61

Vill återigen rekommendera soppan, den finns på eatit.se och det är morotssoppan, som inte smakar morot utan bara är så god! Lättlagad är den också, väldigt nyttig med! Ät gärna med vitlöksbröd till!

Nu ska det bäras skräp på släpkärran från förra helgens rivning i blivande köket, aldrig vila, aldrig ro, bara slita, bara gno! :-)

Sol!

Åhh,det har varit en härligt solig dag, hittade vår första tussilago idag. Skickade ju en del mms, men tror inte blidkvaliten blev så bra. Var på promenad med Märta när vi fick syn på den lilla (två stycken) tuvan, som stog alldeles in liten, liten bäck. Skulle haft vanliga kameran med mig, då hade det blivit en prisvinnarbild! Men upplyftande kändes det.

Har inte fått sådär väldigt mycket gjort idag, jobbade en timma på förmiddan, dvs innan promenaden. Efter lunch blev det nån timma i solhörnan o sen klippte jag bort lite nyponbuskar som vill nästla sig in i syrenen.

Hade tänkt soppa till middag, men med tanke på den blå himmelen och solskenet, tog jag beslutet: GRILLA! Så när Bertan kom hem utrustade jag honom med några kotletter och ett glas vin, sen var det inga problem.

image57

Har ju gnällt om snön som föll till och med i söndags, ni ser ju även på den här bilden att jordens återkomst är nära, här är en bild till som visar vad som hänt sen i söndags:

image58

Visst ser det trevligare ut?


Vårpenséer

Eftermiddagen blev jättemysig! Solen sken, man fick kasta av sig ytterplagg och gå omkring i bara t-shirten, så jävla härligt! Satt på trappan i solen och pratade en lång stund med Kim som var hemma och mådde dåligt, där växlar det också mellan det ena eländet och det andra - håll ut gumman, det kommer att räta ut sig, alltihop! Sen fortsatte jag planterandet av penséerna jag köpte igår, så här ser det ut:

image56

Ja, som ni ser så står snöskyffeln fortfarande kvar, just in case! Det är ju dessvärre mycket snö kvar, även om det just här vid huset (den där sidan) har töat bort jättemycket idag! Man ser överhuvudtaget hur några timmars sol och ett gäng (8 som mest) plusgrader tär hårt på snötäcket. Nu är det kaffedags och sen äntligen-hemma-dags!

Äntligen solsken!

Vill bara tala om att efter en mulen och disig morgon och förmiddag, har nu solen kommit fram och jag har varit ute och gått en vända längs sjövägen. På fem minuter sprack molnen upp släppte fram solen. Fåglarna började kvittra och en fjäril såg jag också. Nu hoppas jag på att solen får hålla sig framme hela eftermiddagen och smälta snön!

Shoppingrunda

har jag ägnat mig åt idag. Fast inte nån heavy shopping. Var på IKEA för att kolla vår köksritning mot verkligheten och få råd från proffsen. Proffsen var upptagna med andra köksplanerare så jag gick runt själv och kollade teorin mot verkligheten. Den stämde ganska bra, har med mig några saker hem som ska kollas upp. Efter en räksallad på IKEA blev det att plocka ihop lite bra-att-ha-grejer för 128:-, sen nya gummistövlar på Team Sportia, sen en klippning i Birsta City och sist lite matinköp på nyöppnade Coop. Inte vad Vickiegumman kallar för shopping inte!

Vädermässigt känns det som det är på väg åt rätt håll, har kommit några vilsna snöflingor idag, men dom gav upprätt snart. Dessvärre har det varit mulet hela dan och termometern nådde som max +3 på vägen hem. Dom säger dock på lokalradion att det ska bli bättre och bättre dag för dag. Återigen - tror det inte förrän jag ser det!

Nu kaffe och småningom Anna Pihl!

Snöhelvete

Idag har det varit den mest deprimerande dagen det här året, återigen har snön vräkt ner hela dan. Vet att man ska försöka hitta nåt positivt i allt och i så fall skulle det vara att det har varit NÄSTAN två plusgrader så snön har inte lagt sig på dom få fläckar som är snöfria. Däremot där det redan var snö har det byggt på en del. Det är så fruktansvärt skitjobbigt så det är inte sant. Vet att man får räkna med bakslag i april och man var ju med om flera varborgsmässoaftnar nere i Väsby när det var snöglopp. Det som är skillnaden är att det har snöat rejält i princip varje dag den här veckan och totalt kommit ca 3 dm. Det sliter psykiskt när det är april och man vill ha VÅR! Försöker tänka på att vi snart ska åka till Barcelona och säkert få en del värme, men det hjälper liksom inte, man sitter likt förbannat kvar i verkligheten. Enligt tidningen ska det bli uppehåll och växlande molnighet i morron, men jag tror det inte förrän jag ser det!

I övrigt har dagen ägnats åt städning, jeeeha, va kul! Bertan har spikat färdigt reglarna  som kökstaket ska sitta på och det känns ju bra.

Orkar jag uppamma energi i morgon ska jag åka och klippa mig, luggen hänger ner och skitar ner glasögonen - är det inte det ena, så är det det andra, sa kärringen som hade näsblod!

Nu ska jag lägga in kvällens middag på eatit.se!

Nothing much to say

Inga revolutioner idag, har varit en väldigt grå lördag, vädermässigt sett alltså. Igår lovade dom sol idag, men i morse hade dom tagit tillbaka det och lovade en mulen lördag, och det blev det! Har legat över nollan och töat i och för sig, men tänk om det varit sol, då hade det hänt en djävla massa på snötäcket! Nu har det hänt hälften... Men som sagt, finns inte så mycket att rapportera från dage, Bertan har spikat upp reglar i nya köket som taket så småningom ska spikas i och det är ett steg åt rätt håll......

Sa jag förresten igår att Dennismannen fixade teoriprovet för mc? Grattis, grattis, gubben! Nu är det körlektioner som återstår, men det tror jag inte är några problem och sen blir jag nog motorcykelägare rätt vad det är! Du vet inte vad det är du ger bort Dennis! Kanske kräver ut min rätt som ägare......!

Röjning

Nu har det varit röjning i blivande köket, plastmattan är borta och även så kaminen. Kaminen försökte vi demontera så mycket det gick, vi fick ut glasdörrar och teglet som den var klädd med på insidan, men resten gick inte att demontera, men med styrka och list fick vi ut den. Nu står den utanför huset, mellan ytterdörren och köksfönstret så att alla som passerar nere på vägen kan se att; jaha, nu håller Erikssons på att röja igen!!! Det är nämligen mycket viktigt i en sån här liten by, att visa att man faktiskt åstadkommer något (framför allt när man är inflyttade stockholmare, förutom Bertan då, som är nån hybrid, eftersom det fortfarande hörs att han är västerbottning) oj, vilken lång parentes det blev!

När vi hade fått ut kaminschabraket blev det ju ett hål i muren som behövde sättas igen och då såg det ut så här:

image55

Dennisgubbe, nu ska jag ägna lite tid åt att knacka ner putsen från muren, vilket betyder att den kommer att behöva putsas om! Sen ska det muras upp en ställning att ställa en vedspis på, är det nåt du känner att du längtar efter?

Beträffande  väder och snö kan berättas att det idag varit plusgrader, inte många, fyra som mest, men det har sjunkt undan och droppat och rasat från taken, solen har glimtat några gånger. I morgon ska det finnas möjlighet till samma väder, säger dom, och i nästa andetag säger dom glatt - dom djävla meteorologerna - att på söndag drar det in ett nytt snöfall söderifrån. Jag säger bara det - skjut en meteorolog om dan! 

Blogg och sånt

Det är ju lite roligt det här med att blogga. Man kan surfa runt och titta på andras bloggar och man ser både sånt som är intressant och som man känner sympati med och sånt som är totalt ointressant och där man undrar vad meningen med det hela egentligen är. Vet förresten inte helt vad min mening med bloggen är. Som jag sa när jag la upp den - det är ju tydligen nåt man ska ha, om man är "med" - men det känns som jag blir mer och mer fast. Skriver, tror jag, för min egen skull, det blir ju lite av en dagbok. Men förmodligen har man väl lite blottare i sig också, eller nåt. Skit samma. Det kan säkert vara lite terapeutiskt också.

For your information: snön vräker ner!

Julstämning

Så här såg det ut i förmiddags efter det kommit ytterligare en decimeter snö i natt:

image53

Riktig julstämning, eller hur? Och guess what? Nu snöar det igen! Vet att jag kan upplevas som tjatig om hur mycket snö det är, men jag är så hysteriskt less nu! Till och med tranor och svanar som man i förra veckan såg flyga över här på sin väg norrut, har jag idag och igår sett flyga söderut igen! Man skulle varit en fågel... Men dessvärre såg jag faktiskt en sädesärla igår, och det ska ju normalt sett vara ett säkert vårtecken, men den stackarn lär nog inte överleva här.

Nog om det, för nu i alla fall. Har i flera veckor nu gått och värkt över hur det lapptäcke jag vill ha till vår säng ska se ut och idag har jag äntligen värkt klart och värpt färdigt ägget. Använder i vanlig ordning tygrester samt att jag kom på fodertyget som Kim dumpade hos mig. Passar jättebra ihop med mina tyger, så det ska användas, samt en del av alla de spetsar jag också samlat på mig. Det hela monteras på ett ljusblått lakan som jag får offra, men nya finns till bra pris på Ikea. Här är grundingredienserna:

image54


Återkommer med rapporter om projektet.


Dagens vedermödor

Det fortsatte snöa hela förmiddagen, sen lugnade det ner sig och kom nån by då och då under eftermiddagen. Nu har det satt igång igen, inte lika vildsint som det måste varit i natt, men snöar gör det. Me don't like!!!!

Vad jag tycker om är att Bertan är hemma igen, känns liksom så mycket bättre. Det är inte bara att slippa vara ensam, det är att det är just han också. Love you!

Dock fick jag ägna mig åt lite styrketräning för att få hem honom. De gubbarna som har åtagit sig att ploga Skärsätt-vägen samt alla stickvägar såsom våran, har i vinter varit väldigt dåliga på att sköta sina åtaganden. Insåg under dagen att skulle Bertan komma upp för vår backe var det bara för mig att skotta. Hade jag kunnat hantera traktorn hade det varit enklare, men nu kan jag inte det, så skottning blev det! Men han kom upp på försök två, så det var värt det!

Har även följt Dennis vedermödor med trafikskolor och mc-lektioner idag. Han hade tur, och huvet med sig, Lilleman, som hann boka av sin lektion i morgon och kräva pengarna åter, när han fått reda på att det han bokat var en laglig form av lurendrejeri! Bra jobbat!

Snöelände

Här får ni se vilken underbar morgon jag vaknade upp till idag:

image52

Det har kommit över en decimeter snö inatt, och snöar fortfarande. Det ska dra undan frampå dan, men ska det komma mer ikväll...... Det är så man funderar på att bara gå och gömma sig.


Feeling down

Har sen några år en ganska ansträngd relation till min mor. Det finns väl inget som tyder på att den blir bättre. Känner mig också ganska ambivalent  till henne, ska jag tycka synd om och försvara eller ska jag anse att hon fortfarande har så pass mycket förstånd kvar att hon vet vad hon gör och inte gör och vad det medför? Det som aktualiserade det hela idag var när jag pratade med Vickie och frågade om hennes mormor hört av sig och hon bekräftade att så var fallet. Mormor hade ringt henne en kväll i förra veckan och bjudit in henne och Jonas till 70-årskalaset den 10 maj. Men det var inte nog med det, utan hon hade också varit noga med att tala om att kom man på kalaset fick man också se till att diska och kanske också göra i ordning maten som skulle bjudas på.  Detta säger hon till ett barnbarn hon inte haft någon kontakt med på ett och ett halvt år, inte sen Vickie ringde henne för att få reda på hennes personnummer för att kunna byta efternamn, till just hennes mormors släktnamn. Jag fick samma föreläsning när hon ringde mig för att kombinera att gratta mig på min födelsedag och samtidigt bjuda in till sin egen. Blir både förbannad och ledsen. Varför hela tiden detta "så här eländigt har jag det, tyck synd om mig"! Alla vet vi att fysiken inte är vad den varit eller vad den SKULLE kunnat vara och vi har i alla år (ja, dom gånger det varit nån inbjudan) fixat disken och ÄVEN hjälpt till med matlagning. Det skulle i så fall räcka med att säga det till mig och syster Anné, vi kan ju föra det vidare.


Det här kalaset kommer för vår del väldigt olämpligt. Hade vi haft en susning om att det skulle bli hade vi nog skippat Barcelonaresan, eftersom detta innebär att det blir tre helger på rad som vi inte är hemma. Detta i den mest arbetsintensiva perioden, både när det gäller Bertans ordinarie jobb, samt allt som vi har här hemma, med köksbygge, fönsterbyte och vedhantering. Det känns djävligt omotiverat att åka neråt ytterligare en helg. Det kostar både tid och pengar.  För vad?  Att sitta av 3 timmar runt ett bord och äta varmkorv med potatissallad, som Vickie sa, som för övrigt har samma tvehågsenhet till det hela. För att uppvakta nån som inte egentligen bryr sig, som aldrig frågar efter hur det är, vad man gör, hur man mår, hur ens barn har det, vad dom gör, hur dom har det osv osv.


Ovanstående funderingar är en anledning till att jag känner mig down, förmodligen den största. Bertan är i Östersund, andra ensamma dagen nu, och snön vräker ner, gör inte saken bättre. Snöade hela förmiddagen och hörde på radion att det ska komma ännu mer i natt och i morgon så jag insåg att det var lika bra att åka och handla idag, medan man KANSKE kunde komma upp för vår backe. Det var på håret, gammal is har varvats med ny blötsnö, som frusit till och ovanpå det torrare nysnö, riktigt jävla slirigt!

VAR FAAN ÄR VÅREN?  Ge mig vår, sol och ett förlåtande sinne!


April, april....

Det är så det känns - lurad. Lurad på våren! Man trodde faktiskt att jo, nu är det nog faktiskt vår, fåglarna hade börjat kvittra och snön drog sig längre och längre bort och vissa dygn var det plusgrader hela tiden. I går eftermiddag började man ana  vad som skulle komma, när termometern rasade mitt på blanka dan och vinden tog i. Detta är skillnaden mellan halv fem-tiden i går eftermiddag och idag:

image50

image51

Även om snön är blöt och det inte blev en decimeter så känns det inte kul, hade föredragit regn en hel dag istället, för då hade ännu mera snö försvunnit. För att förstärka deppigheten så är jag ju nu ensam i två dar, fast å andra sidan har väl inte Bertan det bättre i Östersund, det är nog betydligt mer snö där. OK, färdigklagat!

Skitväder

Har inte kommit en decimeter snö som dom trodde igår, vi ligger för nära kusten och snön är för blöt för att bygga på såpass. Det är dock en klen tröst för det blåser halv storm och vräker ner blöt snö. Man sticker inte näsan utanför dörren ostraffat idag. Det blåser dessutom från norr så vinden får full fart över sjön och dunkar in i husväggen så det knakar. Det går knappt att få ordentlig värme inomhus heller när det är så här, det blåser väl inte rakt in, men här och där finns det ju lite springor och taskig isolering, samt att vinden kyler ju ner väggen och kylan sprider sig inåt. Idag blir det till att elda hela dan, det värsta är ju bara att man måste ut och fylla på vedkorgen!

Vi hade i alla fall tur med vädret!

Igår var det ju en helt OK vårdag, inte lika varm och lika mycket sol som förra söndan och framför allt i tisdags, men solig och definitivt vårdag, snön smälte så det stog härliga till och livet lekte. Det slets med brasan och traktorn och flygplanet och det var allmänt mysigt och trevligt. Idag ser det helt annorlunda ut. Dan började med solsken och temperaturen steg fort upp till ca 5 plusgrader, sen började det tjocka på sig på himlen och ungefär när gänget åkte började molnen sänka sig ner till trädtopparna. Kan berätta för eventuellt intresserade att nu vräker snön ner och temperaturen ligger under noll, det börjar lägga sig på marken och på radion pratade de om 1 - 2 decimeter nysnö. Alltså, hur kul är det? OK, det är det som kallas aprilväder, MEN HUR KUL TROR NI DET ÄR? Vi som med glädje sett snötäcket krypa längre och längre bort, igår kunde man räkna den, och den, blomsorten som började sticka huvudet ur jorden. Snacka om att man blir deprimerad!

Underbart är kort

alldeles för kort! Nu har dom åkt igen, gänget. Det blir väldigt tyst och tomt, framför allt eftersom Bertan har gått och lagt sig för en eftermiddags-nap. Har varit mysiga dagar, det tråkiga har varit att stackars Markus blev sjuk, hade drygt 39 graders feber i går eftermiddag och låg däckad hela kvällen. Han kände av det på morgonen men tog en tablett och var med ute och röjde skräp. När tabletten slutade verka kom det hela som en slägga och däckade honom.

Det röjdes och eldades i alla fall, hela den stora skräphögen bakom lagårn är nu uppeldad. Kim och Bertan slet som djur med att bära allt från högen till elden. Dennis demolerade det gamla tröskverket och Markus förpassade allt tungt till brasan. Tack för hjälpen allihop!

Dennis gamla kompis Jimmy som sen några år bor uppåt Ånge kom och hälsade på igår också, jätteroligt att träffa honom igen. Tobbe Nitz och Jimmy var våra favoriter bland Dennis kompisar, jättegoa killar.

Så här såg gänget ut i går eftermiddag efter allt slitet var klart:

image49

Gårdagens shopping

Nu vet ju jag att lilla Vickiegumman gärna vill se vad det var som fick följa med mig hem igår så här kommer bilder (hon vill inte bara veta, hon vill SE!)

image47

En grå linnekjol, ett par blå mjukisbrallor samt en blommig top från HM, ett par ljusblå jeans från Kappahl samt en 50-kronors top från Indiska. Dessutom tio jättesnygga galgar i svart smide till hallen från Indiska, de var dagens klipp. Även dessa skor från Wedins som blir perfekta att göra Barcelona i: 

image48

Jättemjukt skinn och en färg som inte bryr sig om dom går i sand, eller på smutsiga gator!

Sen var jag ju och hämtade Kim också, 21.09 dök hon upp......det blev en sen kväll, men vad gör det när man inte behöver upp tidigt? Fick en födelsedagspresent från henne och Markus, ett linne som jag faktiskt stog och höll i på HM, men tyckte att nu har jag handlat nog, och linnen har jag ändå. TAck igen!

Några glas och några tygblommor följde också med hem, så det var mycket påsar!

Nu: röja och förbereda kvällens killankomst! (Kim har rymt till Birsta).

Nu drar jag!

Nu har jag städat och fixat och donat och putsat fönster (ett i alla fall) så nu har jag gjort mitt för idag, tycker jag. Nu drar jag till stan och ägnar mig åt lite shopping! En del matinköp ska det också bli innan det hela är klart och så hämta Kim efter hennes kurs, hoppas hon inte blir så sen, men det får bli som det blir.

Grå onsdag, fast bra ändå!

Den började bra med solsken, men rätt var det var som jag tittade ut så hade världen bäddats in i en tät, grå dimma. Som pricken över i började det regna fram på dan. Men faktiskt bryr jag mig inte så mycket, hade en så härlig vacker vårdag igår, och att det regnar idag gör mig inte så mycket då. Dessutom är det ganska mycket snö kvar som behöver regn för att försvinna och jag hade ju all städning kvar som jag högaktingsfullt gav f-n i igår. Så idag har det blivit städning och en sväng till Ica för att fylla kylen. Det blir mer städning i morgon, är inte klar än, samt att mitt jobb i morgoon försvann. Dom ringde vid femtiden i eftermiddag och talade om att samplingen i morgon var inställd, varorna hade inte kommit fram, men JAG FÅR BETALT ÄNDÅ!!! Vad sägs om den va? Helt plötsligt får jag en dag till skänks, som jag kan göra vad jag vill med. Kimgumman kommer ju i morgon och tanken var ju att hämta henne efter jag jobbat klart och handlat, där nånstans vid 20 -21. När jag nu tänkt om har jag kommit fram till följande; jag måste ju ändå åka till stan och hämta henne, så jag åker in där efter lunch nånstans och så går jag på stan några timmar, kanske en sväng till Birsta också om jag orkar, sen åker jag och handlar det jag sparat från idag (vissa bra extrapriser som jag tänkt passa på) och sen plockar jag upp Kimsan när hon är klar. Och som sagt, JAG FÅR BETALT FÖR ATT GÅ PÅ STAN!

Min vrå av världen

Detta har varit min vrå av världen i eftermiddag:

image44

En helt ljuvlig eftermiddag när jag unnat mig att fullständigt skita i städningen jag borde ägnat mig åt, även också skrivbordsarbete som skulle gjorts, och bara njutit!

Detta har jag sett från min vrå:

image45

Den första lilla snödroppen! Har läst i tidningen att tussilago siktats även i Sundsvallstrakten, men den här finns här - hos oss! Men det växer mer:

image46

Hoppas också att ni blir avundsjuka när jag berättar att vi för att fira mig och vårens ankomst ska ha säsongspremiär och GRILLA nu! Dregla tack!!!


Abstinens

Visst är det konstigt att man nästan får abstinens när inte bloggen funkar? I lördags natt skulle dom byta plattform eller nåt, och sånt går ju aldrig friktionsfritt, alltså har hela bloggen legat nere tills nu. Under den tiden var det ju flera saker man skulle velat dela med sig av, kändes som mer än vanligt, kanske för att man inte kunde? Litar inte helt på att det hela funkar än, man skulle visst själv flytta sin blogg och få upp nåt meddelande om detta när man loggade in, vilket jag inte fått, så vi får se.

Idag är det en underbar solig vårdag igen, vi hade en i söndags också, och det var bl.a den jag hade tänkt berätta om och visa upp, men det känns liksom passé nu. Vi passade på att elda upp en del av allt gammalt bråte vi har liggande, bäst var att bli av med högen som legat precis utanför huset några veckor. Det var det gamla taket från blivande köket.

Igår regnade det nästan hela dan, en av de få gånger man tycker att - härligt, det regnar, regna mer! Betyder ju att snön smälter! Idag är det som sagt solsken igen och ska bli upp mot 10 plus, betyder ännu mer snösmältning!!!!

Så här såg det ut när vi hade försenad påskeld:

image43

RSS 2.0