1.a advent

är det inte riktigt än men idag har jag riggat alla stakar och stjärnor ändå. Det är riktig julstämning ute, kom ca 1 dm snö i går eftermiddag och kväll och ligger på minussidan ute.

Bertan har slitit som ett djur med skortsensmuren uppe på vinden idag, vi fick ju order om att putsa den för att få elda i vår nya fina kamin. Minst lika mycket arbete återstår, det måste ju göras i omgångar. Idag har det slammats och allt vad det heter och i morgon och på söndag blir resten gjort, om han klarar det vill säga, han börjar känna av min förkylning. Grejen är ju bara att det måste göras och vi har tur så till vida att det inte är 13 minus som det var häromdagen, det ska vara minst 5 grader plus för att putsen ska fästa. Det är riggat med element och grejer där uppe nu. Det är bara att hålla tummarna att det inte blir kallare.

I vilket fall är det advent och så här ser det ut hos oss ikväll!


Kallt och varm glädje

I morse var det kallt, -13,5, inne var det varmare, men inte skönt, 15,8. Isen på sjön hade lagt sig i natt också. Något som värmde och gladde mig jättemycket var när Vickie ringde och berättade att hon ÄNTLIGEN klarat körkortsteorin. Det hade gått troll i det där för henne, missat fler prov än hon mådde bra av. Efter ett par missar kommer man ju dithän att man i princip utgår från att det går åt helvete. Hon har förmodligen också haft otur med frågorna, men idag hade hon tur med dom, enligt vad hon tyckte själv, det var "hennes" frågor.

Idag har taket i nya rummet blivit vitlaserat, jättebra blev det! Enda smolken var att inte färgen räckte helt, blev ca 1/2 kvm kvar. Blir till att köpa mer färg, behövs ändå till golv- och taklister.


Ännu en dag

med arbete vid telefon och data och förkylningen hängande som ett täcke över huvudet. Vädret har man bara orkat titta ut på, förutom att jag var ute och hängde upp nya talgbollar till fåglarna. Soligt och fint, lite vind och ca 3 minusgrader och gnistrande snö. En dag när man skulle varit ute och gått en promenad om det inte varit för förkylningen, skulle nog inte orka plus att risken är stor att man skulle förvärra förkylningen. Hoppas istället att den snart ger med sig så man orkar måla tak och tapetsera väggar. Bertan beställde idag golvet till nya rummet, blir ett sk borstat golv som är lutat och oljat med vitt pigment, tror det blir jättebra!

Förkylt eller nåt

Började känna igår att allt inte stod rätt till i kroppen, det killade i halsen och jag hade rethosta. I morse var det tydligt att det är nån eländes förkylning på gång, mådde inte alls bra. Det värsta är ju att jag idag skulle gått parallellt med en annan demare för att lära mig dema varm mat (hur svårt kan det va?). Det var bara att ringa och sjukskriva sig. Dessvärre lär jag få sjukskriva mig även för torsdag och fredagens jobb också, finns inte en chans att man klarar stå och dema julbord om man inte är helt OK, framför allt inte när man är ny och dagarna hektiska.

Skönt är dock att vi blev klara med taket i nya rummet igår! Jättehärligt! Mindre bra är att sotaren var här idag och provtryckte nya kaminen och deklarerade att vi måste putsa muren uppe på vinden för där läckte det rök. Det är ingenting som märks om man eldar som vanligt, det märks bara när man provtrycker. Det är nya strängare regler för skorstenar som gör det här, vi eldar ju i dom gamla eldstäderna och det skulle läcka från dom också om de testade, men det är bara för att det är nyinstallation som de nya reglerna gäller. Så i stället för att ha takmålning som nästa projekt blir det putsning av mur i vinterkyla på vinden som blir nästa steg, snacka om bakslag!

Äntligen helg!

Har ju haft förmånen länge att även när jag jobbar vara hemma, fast det har i och för sig både för- och nackdelar också. Men nu har jag varit ute på demouppdrag både torsdag och fredag, mellan 10.30 och 19.15 och tycker det är JÄTTESKÖNT att vara hemma!

Igår medan jag jobbade fick vi vår nya kamin installerad i blivande vardagsrummet på övervåningen, det blev precis lika bra som vi hade hoppats! Nu är alltså elen dragen samt kaminen på plats, två milstolpar är avklarade. Nu hänger det på oss själva i stort sett om rummet blir klart till jul eller inte. Det som är kvar är att spika upp tak, tapetsera och lägga golv. Bertan hade börjat med taket i går och vi fortsatte idag. Är nu ca 1/3 kvar av taket att sätta upp, har vi flyt kanske vi hinner måla det i morgon, vi får se. Här en bild på den nya kaminen!

image4


Helgen

Helgen var jättemysig, hade alla telningarna här inklusive Kims Markus. Det var Kim o Markus som skulle komma, Markus skulle hjälpa oss med traktorn som pajat, som bonus följde även Vickie och Dennis med. Synd att inte Jonas kunde komma med också.
Enda som inte var så kul var att tvingas gå i affärer. Båda mina kära döttrar är shopaholics och klarar inte en helg utan att ta en vända. Stackars Dennis följde också med och satt en hel eftermiddag på en soffa i ett köpcentrum för att få tiden att gå. Hade varit mysigare att umgås hemma, kanske tagit en promenad eller bara suttit och pratat. Dock var kvällarna väldigt trevliga, med mat och vin och mycket prat och skratt.

Härliga fredag!

Idag är det en härlig fredag! Ikväll kommer alla mina tre små barn samt en svärson och hälsar på över helgen, det ska bli jätteroligt! Så små är dom ju inte, och inte barn längre heller. Hur som helst ska det bli roligt. Nåt annat som är roligt är att vi har elektrikern här idag som drar rören i taket i blivande vardagsrummet, vilket betyder att vi i helgen kan börja spika upp taket där! När taket är uppe ska det målas, sen ska väggarna tapetseras och därefter läggas golv, förhoppningsvis är det klart till jul!

För övrigt är det här sista lediga fredagen på ett par veckor. De två nästkommande torsdag och fredag ska jag jobba, och kommer inte att vara hemma förrän framåt åtta på kvällen, vi får se hur det känns.

image1

En bild som har några år på nacken av telningarna

Kallt

Idag är det verkligen vinter, ca 10 cm snö och under nollan, lite snålblåst dessutom. Eftersom huset är under renovering, finns det ställen där det drar in mer än från andra, och när temperaturen sjunker ute så sjunker den även inne! Hade 13,4 grader i sovrummet när jag vaknade, men med ett jysst duntäcke fryser man inte förrän man kliver upp.... Eldade som vanligt i köket, men frampå förmiddan lossnade dessvärre handtaget till luckan så jag kunde inte elda så länge som jag tänkt. Sitter man som jag stilla och jobbar framför datan, blir man lite frusen till slut. Nu är dock kaminen tänd så snart blir det varmare, just nu är 16,8 grader i köket. Ska strax tänka lite ljus också och laga mat till min käre make som kommer hem snart efter två dagar borta på jobb, ljus och matlagning värmer ganska bra!

Sådärja!

Nu har jag fixat till sidan lite grann, lite färg och en bild och lite filter. Ska bli roligt att se om nån hittar till mig!
 Idag är det återigen ringjobb som gäller, men det är bra samtal med trevliga människor, så det känns bra. Ute är det surväder, norrlänningarna säger, snöar till och från, men det är ganska blöt snö. Dessutom blåser det en del, så det är inget skönt väder. Det värsta är att när det är lite blåsigt ute, blir det kallt inne. Trots att jag eldar kommer inte temperaturen upp i den nivå jag vill. Får nog ha det så till det har blivit renoverat på nedervångingen också. Men först ska vi bli klara med nya vardagsrummet en trappa upp!

Ja, så blev det

faktiskt till slut, jag skaffade mig en blogg! Vet inte varför egentligen, men helt tydligt ska man ju ha en, det har ju alla, från Magnus Uggla till mina döttrar. Är ju viktigt att visa att man hänger med, eller?

RSS 2.0