Nyårsafton

Annandagen åkte vi upp till stugan och har haft några sköna dagar där, med bastu varenda kväll. En sväng till Lennart och Millan blev vi tvungna att göra, de hade knappast räknat med att vi skulle komma upp och därmed bli tvungna bjuda in även oss. Stämningen var ganska stel och tryckt, men det är deras problem egentligen, inte vårt.

Igår kväll kom vi hem igen, till ett ganska kallt hus, men med vår nya eminenta kamin samt vedspisen i köket fick vi upp värmen ganska fort.

I eftermiddag bär det iväg till Hotell Södra Berget för nyårsfirande med 3-rätters middag, dans och sedan övernattning. Ser fram mot tolvslaget med alla fyrverkerier som man har bästa platsen där högt över stan att beskåda.

Men det är mycket som ska fixas innan vi åker och lite tid kvar, så nu måste det bli fart!!!

Måste bara peta in en bild från stugan med de nya köksgardinerna och julstämning, kändes lite konstigt och tidigt att plocka ner julen när vi åkte därifrån.

image25

Juldagen

lite avslaget känns det idag, är nog som det ska vara, bara det att huset varit fullt av folk i flera dar och så poff! försvinner alla! Kim och Dennis tog min bil och drog till Härnösand för att träffa Markus och sedan dra ut på stan och göra sig en glad kväll. Vickie tog de med sig för att dumpa på Centralen i Sundsvall för hemresa till Stockholm igen, det blev väldigt tomt och tyst! Men det har varit jättemysiga dagar, ända från fredag kväll till lunchtid idag, när de försvann. Vi pratade om det, Bertan och jag, att sedan vi började fira julen utan övrig släkt har julen blivit så SKÖN! stressen och pressen är borta, man vet att man kan ta det som det kommer, behöver inte känna ett ansvar att det ska funka och en undran hur det ska bli och hur man själv ska orka ha dom inpå sig, utan man vet att alla är nöjda med att vi är tillsammans och vi har roligt och mysigt ihop! Tack alla för en härlig jul!

Så här har det sett ut: Kim och Dennis klär granen:

image20

Kalle Anka på TV:

image22

men jag som stått vid spisen vet inte hur många jular uppskattar att få se det igen, och det har jag fått göra i år och de senaste två åren!!!!!!

Snart kommer tomten! (Nej, det är inte han som sitter i soffan!)

image24

Julafton

Nu är vi kompletta, Vickie kom med tåget vid tolv och Kim och Dennis var och hämtade henne. Tåget gick från Stockholm kl 8.30 och jag messade henne då och skrev nåt om att jag hoppades att tåget precis rullat igång och skulle ta henne till Sundsvall. Det lilla elaka barnet svarade då 'Vadå, tåget går väl inte förrän halv 10????' Det är då man först tror att hon skojar, sedan blir kall, tänk om det är allvar? Det var skoj som väl var. Känns jätteskönt att vara samlade alla, synd bara att inte Jonas och Markus också är med, skulle varit en höjdare! Det roliga är att dessa vuxna barn blir betydligt yngre en sån här dag och har redan börjat vanka lite oroligt av och an, man kan ana en viss (för)väntan! Om en knapp timma börjar Kalle Anka och då ska det traditionsenligt drickas glögg medan man tittar, sen bryter göra-i-ordning-maten-hysterin ut! Innebär en låååång väntan på julklappsutdelning, men det är väl en del av nöjet, är det inte så?

Dan före dan

Dessa dagar före dopparedan har varit jättesköna! Dennis, Kim o Markus är ju här (miss you baby!) och vi har haft det så himla mysigt tycker jag! Som i eftermiddag, Kim och jag gick en promenad, kallt var det -6, och när vi kom hem satte vi oss i nya rummet och drack lite glögg alla fyra (då hade Markus åkt upp till sina föräldrar). Småpratade om gångna jular och hur de var och lite annat skit och smått och gott. Jättemysigt och skönt!

Ikväll är det fullmåne och nu är det ca 8 grader kallt, det gnistrar och glimmar utav kyla och månsken. En riktig julekväll!

Nu ska vi ha kaffe på maten och sen ska vi titta på Sunes jul som Kim hade med sig!

Dan före dan före dopparedan

Kim och hennes Markus samt Dennis kom i går kväll, sent blev det, de kom inte förrän vid halv tolv! Idag har varit en skön dag, Kim och jag gick en liten promenad och det har burits upp ytterligare möbler i kvällsrummet. Det är så himla roligt och skönt, varje gång man är i närheten måste man ta en titt, det blev så bra och känns så skönt.


Nu är det jul!

Nu känns det som det är jul, ikväll kommer Kim, Markus och Dennis, Vickie kommer inte förrän på julafton. Men det känns i alla fall som att det är nu julen börjar. Har pyntat lite ytterligare ikväll och granen står på sin plats i kvällsrummet, dock inte klädd än, det blir i morgon, oavsett vad Kim säger! Klappar ligger under den och allt är förberett! Det enda som fattas är ordentligt med snö! Med tanke på hur förra veckan var och såg ut med snötyngda granar och rejält kallt känns det orättvist att det har töat rejält i flera dar nu. Snön är inte borta men det är inte på långa vägar så vackert som det var då!

Halleluja-moment!

Det här är så jävla häftigt härligt så det är inte klokt! Hade aldrig trott att man skulle känna det så här! Ikväll blev vi (nästan) färdiga med vårt nya kvällsrum och började bära upp möbler. Känslan när man ser att allt det man sett inuti huvudet faktiskt blir till där i rummet är oerhört härlig!!!! Än är vi inte färdiga, det ska upp mera möbler, men det blir ett fall för morgondagen. Ser fram mot ännu ett halleluja-moment!!!

Bilder:

image17image18image19

Things are going my way!

Idag har det varit en låååång shoppingdag. Bertan skulle i jobbet besöka både City Gross och Ica Maxi och vi behövde dessutom julhandla. Alltså gör han det han ska i butikerna medan jag går och handlar, perfekt lösning. Man kollar upp vad som är billigast på respektive ställen och tar det bästa från båda!

Sen skulle vi på IKEA och köpa en soffa till samt fåtölj, matta och lite annat smått och gott. IKEA har ju erbjudande nu att köper man valfri Ektorp soffa får man en gratis vit klädsel till den. Kollade på IKEA:s hemsida innan vi åkte om den klädseln till soffan som vi vill ha, och som vi har på den vi redan har, fanns hemma, och det fanns den ju naturligtvis INTE!  Då kom Bertan på den smarta idén att vi köper soffan i vit klädsel istället, får en gratis vit och vips! har vi vit till båda sofforna! Naturligtvis skulle vi då även ha vit klädsel till fåtöljerna, både den vi redan har samt den vi skulle köpa. När vi hämtade fåtöljen och jag skulle ta de två klädslar vi behövde, så ligger det två kvar, sen är det SLUT! I samma ögonblick jag tar dem kommer det ett annat par och tar en fåtölj, och tittar efter vit klädsel i den tomma lådan. Det var då jag var tvungen att vända mig bort, när jag tänkte YES, YES YES!!!!! Inte nog med det, när vi kollade i hyllan efter klädseln vi redan har och som enligt hemsidan var slut, så fanns även den! Så - definitivt - THINGS ARE GOING MY WAY!!!!  Känns lite som att saker och ting ibland är meningen, hade vi kommit till den ta-själv-hyllan 10 sekunder senare hade klädseln varit borta. Med det var meningen att vi skulle få den! 

Verkar som att things are going Vickies way också, hon verkar ha fått tag på sin drömklänning efter ett par månaders suktande. En storlek för stor, men kanske går det att sy in den på ett snyggt sätt, hoppas det!

Granen fixad!

Idag tog jag sågen (vanlig, inte motorvariant) och gick och sågade ner granen jag tittade ut innan snön kom. Var inte helt lätt att hitta den igen nu när det ligger 1,5 decimeter snö, inte bara på marken utan även på granarna! Tror dock att det var rätt gran jag fick med mig hem. Inte helt lätt heller att såga ner den när all snön lossnade från grenarna och la sig på mig istället. Tungt att släpa hem den också, pulsandes i snön. Men nu står den lutad mot lagårdsväggen och väntar!

Har även ägnat mig åt en välbehövlig städning, det blir jäkligt skräpigt av att lägga golv, även om det sker på en annan våning. Känns alltid skönt när det är gjort och rent och snyggt blir det, åtminstone ett tag. Om en stund ska jag ta av klädseln på vår sofffa, den ska vi nämligen försöka bära upp för trappan till vårt nya kvällsrum. Det är en två-sits och tanken är att vi ska två två-sitsiga där upp plus 2 fåtöljer. Tanken har dock slagit oss att vi måste kolla att det faktiskt går att få upp den för trappan innan vi köper soffa nummer två! Sen är ju grejen den, att tänk om det inte går att få upp den, vad gör vi då???? Som vi har slitit med det rummet och så går det inte att få dit möbler? Vore ju helt underbart!


Golvet är lagt!

Det är så himla fint och jag vill börja bära upp möbler och fixa och dona! De flesta golvlister är på plats, däremot inga taklister. Det är så många snedtak och där blir det krångligt med taklister, de är ju avsedda för 90 gradersvinklar och det är det ju inte där man har snedtak. Min älskade son Dennis Snickare säger att man brukar inte ha taklister när det är snedtak och det har han nog rätt i, för det hade vi inte i Väsby när man tänker efter, utan bara en vanlig list, om något alls. Nu har vi dock lite glapp på en del ställen mellan vägg och tak, så nånting måste vi sätta dit! Ska till Byggmax o sånt på tisdag så då får vi se vad man kan hitta. Det är likadant på timmerväggen, känner inte att det blir rätt med golvlist mot golvet där, men nånting måste dit eftersom golvet inte går dikt an mot väggen. Får fundera på det!

Så här ser det ut i dagsläget:

image15

image16

Grattis!

Läser på Aftonbladets hemsida om den tidigare hemlösa killen som vunnit totalt 1,8 mille, det är så himla roligt när det är folk som verkligen behöver pengarna som får dem! Skulle själv absolut ha användning för 1,8 mille men köper ju ingen trisslott så chansen är ju inte så stor. Spelar emellanåt på Lotto, men bara när det är jackpot och då spelar säkert alla andra också så då blir ju chansen ännu mindre än vad den redan är!  Läs mer om vinsten här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1469060.ab


Lördag kväll

Nu har golvläggning pågått i två dagar och ser ut att bli färdigt i morgon, då kommer det bilder! Bertan har slitit som en gris, har jätteont i knäna av allt knästående som ju blir med automatik. I går kväll kom vi på den briljanta idén att ta ett gammalt sittunderlag och klippa sönder och stoppa i hans snickarbrallor, så idag har det gått bättre. Synd bara att vi inte kom på det tidigare, så hade han sluppit få lika ont.

Väntar på att maten ska bli klar, har en gryta i ugnen som sprider en härlig doft. Recept har jag nyss lagt in på eat.it.blogg.se, då där går det att läsa vad det är. Dessvärre får vi vänta en timma till ungefär. Men under tiden blir det en GT så det är inget synd om oss.

Efter mat och kaffe och de å sånt blir det nog lite karaoke. Eftersom vi var uppe i stugan förra helgen och för trötta i går kväll är det ett tag sen, så jag har lite uppdämt behov av att släppa fram lite wannabe! Tycker det är himla roligt faktiskt och det lär ju vara bra för själen! Så så får det bli!
Tjing, tjong!

GOLV!!!

Igår var det en lång dag, med demo på Ica. Man blir väldigt trött av att stå och prata med folk i åtta timmar, slut i huvudet och slut i rösten. Tog tid att plocka i ordning efteråt, hade säkert 25 kartonger som skulle bort, en del tomma, andra fulla och var inte klar förrän klockan åtta istället för 19.15 som är beräknat. Var alltså inte hemma förrän närmare kvart i nio och fick lite soppa.

Idag är en mycket bättre dag, idag ska vi börja inläggningen av golvet i vårt kvällsrum, det ska bli så himla spännande! Att äntligen börja få se hur det slutligen blir! Håll tummarna att allt går som det ska!


Lådorna

Tycker aldrig att jag får nåt speciellt gjort, kan i och för sig hänga ihop med att jag sätter krav på mig själv att alltid presetera. Har i alla fall klätt in resterande lådor, har också varit ute och gått en stund i den 10-gradiga kylan. En blek gul sol och gnistrande vit snö lockade ut mig. Ska ju stå på Ica Maxi i hela dan i morgon och dema, så det var nog behövligt med en dos frisk luft!.

Så här blev lådorna i alla fall:

image11

Så här ser de ut när de står på sin plats:

image13
 
Här är de som kläddes först, tidigt i våras nånstans.

image12

Himla bra till sånt som annars skramlar runt i nån byrålåda; smyckeaskar, skärp, strumpbyxor osv

Min dag

Känns som det här är min egen dag, har inga måsten som pockar på, alla lister är målade så det finns inget jag kan göra för vårt kvällsrum just nu. Alltså kan jag ägna mig åt i princip bara sånt som jag har lust att göra. Kanske ska jag äntligen klä in resten av förvaringslådorna med tyg? Började när vårt sovrum var klart, men så tog limmet slut och på den vägen är det. Har mycket energi när jag kommer på en idé, men sen ebbar det ut när man måste upprepa sig och göra samma om och om igen. Men det vore trevligt att få det klart. Kanske dags också för lite mer julpynt?

Vinter

Igår började dan med snöfall, sen gick det över i snöblandat regn, för att gå över i regn, sen åter snöblandat och från eftermiddagen snöade det igen. När jag vaknade i morse var det till ett julkort, ca 1 dm nysnö.

Som tur var klarade elektrikern av att ta sig upp för vår oplogade backe och har nu kopplat in el i vårt nya rum. Har förresten bestämt mig för att kalla det för KVÄLLSRUM, vardagsrum antyder ju egentligen att man har ett finrum också och det har inte vi i alla fall. Att kalla det allrum känns också fel, TV-rum likaså, vi använder det ju inte bara till att titta på TV i. Däremot sitter vi där bara på kvällen, så det får bli KVÄLLSRUM!

Har varit hos frissan och klippt mig idag, har prövat en av dom bättre salongerna i stan, eftersom jag inte blivit nöjd när jag prövat en av dom lokala i Kvissleby. Vet inte än om det är bättre, man måste nästan tvätta och fixa själv innan man ser hur det ter sig, men jag är lite tveksam.... vi får se.

Sen blev det en shoppingrunda. Blev väl egentligen inte så mycket köpt, en glitterklänning till nyårsafton och några julklappar som jag är ganska nöjd med.

När jag kom hem var det en underbar rosa färg på himlen och kylan var i antågande - ca 4 minus då vid 14.30. Tog några bilder och det såg ut så här:

image8

och så här:

image9

Dessvärre är det svårt att fånga den vackra rosa färgen på bild som fanns på himlen.

Länk

src="http://www.blogglista.se/button.php?u=tinaeriksson"

Ja, inte vet jag om det funkar, men nu har jag lagt in den här länken.

Frågan är varför man egentligen bloggar, är det nån sorts exhibitionism? Förr, och fortfarande för den delen, skrev människor dagbok och de var aldrig avsedda för nån annan att läsa, nu ska man synas, varför? Och framför allt, varför hakar jag på? Varför? Kommunikation? Fan vet....

Så skönt!

Har varit uppe i stugan i helgen, har varit så himla skönt och mysigt. Är bara så att det nästan känns mer hemma där än här. Kanske inte så konstigt, eftersom där är det fixat och klart som vi vill ha det och man har varit där i 15 år eller nåt. I alla fall har det varit härligt, med bastu varje kväll och massa god mat. Enda smolken i bägaren är svärmor, men så är det varje gång vi åker dit. Får alltid en downkväll efter det obligatoriska besöket där. Fastän jag stålsätter mig lyckas hon alltid ta ner mig.

Idag blir det att fortsätta måla lister och foder. Golvet har äntligen kommit (skulle ha kommit i torsdags) och Bertan hämtar det idag, ska bli himla spännande att se det.

Vilohelg

Idag bär det av upp till stugan, ska bli skönt med en helg utan jobb, men med bastu varenda kväll.

Förhoppningsvis hinner vårt golv komma och Bertan får det med sig hem så det kan ligga inne och "acklimatisera" sig till rummet medan vi är borta. Lite lustigt var att Martin Timell på Äntligen hemma i tisdags la in ett exakt likadant golv som vi beställt. Dessutom har han snott en annan av mina idéer och ska nästa tisdag bygga ett vitrinskåp av gamla fönster. Å andra sidan kan man få en del bra snickartips då! Min tanke är att ha ett sådant i vårt nya kök, vi har en massa gamla fönster som står ute i lagårn som jag vill återanvända.

Äntligen!

Äntligen har vi tapetserat blivande vardagsrummet klart, och äntligen har vi fått OK från sotaren för putsningen av muren! Känns som en milstolpe är passerad, i och för sig ska det läggas golv i rummet och lister och foder ska upp, men ÄNDÅ! Nu kan vi provelda i kaminen och dom tunga och kritiska sakerna är avklarade!

Så här ser rummet ut i dagsläget:

image6

image7

Efter tapetseringen var klar och man hade ångan uppe skulle jag måla lite fönsterfoder och lasera dörrfoder och vad händer? Jo, såklart tar man fel bräder och vitmålar dörrfoderna som skulle laseras! Skit och skit! När man tycker att man har flyt och vill se till att lite till blir gjort så blir det tvärfel. Nu blir det till att köpa nya dörrfoder, såga till dom och SEN lasera. De vitmålade får ställas åt sidan till det blir dags för en annan dörr som SKA ha våtmålad foder. Ja,ja...... 

Härligt!

känns det att det gick bra med muren. Den är med mycket svett, möda och värk i kroppen klar. Stackars Bertan blev såklart förkyld, men envis som en åsna och stark som en oxe har han ändå slitit och fått den eländes muren putsad och klar. I morgon kommer sotaren igen och kontrollerar den och sedan får vi börja elda i vår nya kamin.

Förutom muren började vi tapetsera rummet igår. Blev inte många våder men några till kom upp ikväll och förhoppningsvis blir det klart i morgon. Känns helt j-a fantastiskt att vi äntligen är så nära ett färdigt rum! Golvet bör komma i veckan och förhoppningsvis bli inlagt under nästa vecka och helgen därefter. I helgen som kommer blir det ingenting gjort, för då åker vi norrut till stugan och tar några dagars välförtjänt brake!

Vädret har varit gynnsamt för murputsning, ett par plusgrader och regn eller snöblandat. Inte mycket till julstämning men som sagt bra för murputsning!

RSS 2.0