Ezzie-helg

Helgen som gick hade vi förmånen att få ha Ezzie och hennes föräldrar hos oss. Så himla roligt och mysigt! Hon fyllde 2 månader på lördagen och är redan så väldigt social och alert, dessutom nöjd och glad.

En väldigt mysig helg, med mycket prat och en härligt avslappnad stämning med Ezzie i fokus hela tiden. Så praktiskt med babynestet som kunde ställas på två hopskjutna stolar så hon kunde ligga bredvid bordet och sova.

 

 

 
 
 
 
 
 

 


Extra roligt-grejer

När vi byggde det nya traktorgaraget för ett par år sedan och kunde flytta traktorn dit, från ”traktorcarporten” den dittills stått i föddes tanken på att kanske kunna bygga in den carporten till en snickarbod.

Vi visste ju att lagårns år var räknade, och det var ju på logen där vi dittills haft alla maskiner som används vid olika byggnationer o. dyl.

När lagårdstaket så rasade in av de stora snömängderna i påskas blev läget akut. Maskinerna flyttades ut medan det kunde göras hyfsat säkert samt att övrigt som var nåbart också togs därifrån.

Kära maken har jobbat på snickarboa när det funnits tid i vårt späckade pensionärsliv; byggt ett golv, satt in fönster, regelverk för väggar och brädat in. I går kunde vi säkra projektet med att äntligen få in dörrar där. Så skönt att få skydd för regn och snö, framför allt för de maskiner som redan står där. Extra roligt är, återigen, att kunna återbruka; gamla entrédörren till stugan och den gamla entrédörren hit. 

 
 
 

Extra roligt är också att vi i morgon får besök av lilla Ezzie/Ellie och hennes föräldrar. Det ska bli sååå roligt att få ha dem här. Den lilla juvelen är ju inte så mobil än så länge, så i stället för att använda resebarnsängen så använder vi den gamla växasängen. I hoptryckt läge blir den perfekt att ställa hennes babynest i för natten. Kunde inte låta bli att rigga upp allt redan i dag för att se om det skulle funka. Tror det till och med blir bra.

 

 
 

 

 


Kanonhelg!

Hemma igen efter en (dryg) helg i storstadstrakterna. Åkte ner i torsdags, parkerade bilen hos Kim och tog oss sedan till Stadsgårdskajen för en Ålandskryssning. Nu har vi ju möjlighet att åka lite när vi vill, och det såg ut som de på båten återgått lite till den sortens torsdagsutbud de hade för några år sedan. Det visade sig stämma, Greatest Hits från 60-talet och framåt, ju senare på kvällen desto nyare hits; till slut kom till min glädje även Despacito!

Ordentligt ös på musiken, så till den milda grad att jag dansade sönder min ena sko. De har förvisso hängt med i väldigt många år, mina dansskor, och jag ska väl vara glad att de gick sönder när vi nog ändå kände oss klara för kvällen. Ändå blev det så att på vägen ut blev det ett par danser ståendes i princip stilla, bara för att låtarna var för bra för att hoppa över!

 

Övernattning med middag hos Kim på fredagen. Vickie, Saša och lilla Ellie/Ezzie kom också och vi passade på att fira att de fått sålt sin lägenhet. Om ca fyra månader flyttar de in i sitt nybyggda radhus.

Ezzie var nöjd och glad i flera timmar tills hon plötsligt insåg att hon fått nog av olika famnar och vakentid och högljutt talade om att hon var rejält trött. Snudd på gränsen till övertrött, men till slut somnade hon på soffan, utan allt för mycket lidande. Här i ett snack med sin far tidigare på kvällen

 
 
 

 På lördagen var det dags för Skokloster. Ebba skulle på födelsedagshallowendisco hos en kompis och blev så himla bra sminkad av sin mor.

 
 

 

 Sedan som vanligt god mat och mycket och sent snack. En riktig kanonhelg!


Skörderace

Livet som pensionär är skönt, framför allt friheten att göra lite som man vill. Även att ha möjlighet att göra sånt man måste, och när det behövs. Som när den första snön kom den 27 oktober och vi insåg att nu jäklar, måste det som står kvar i landet tas in. Förutom grönkålen då förstås, den klarar mycket vinter.

 

Så ett race morotskokarrace blev det tills frysen full, då hamnade resten av morötterna och palsternackor och purjo i backar med sand i garaget. Sen var det bara för oss att åka upp till stugan och göra samma sak här. Det härliga är ju att det är nytta med nöje.

Nytta, men inte lika stort nöje (förrän det var klart) var att kära maken tog ner några träd som vuxit sig alldeles för höga och yviga. De stod alldeles för nära huset för att vara så stora och vi insåg i somras att i år är sista chansen att kunna ta ner dem utan att (allt för mycket) riskera att skada husen när de faller. Men visst upplever man det lite tomt när de är borta.

 

 

 

 
 
 
Jobbat vidare på nya lilla rummet i anslutning till vårt sommarsovrum har vi också hunnit. Gips sitter på väggarna, har påbörjat spacklingen och taket är uppe och målat. Idag har även dörren kommit på plats. Kostnaden för rummet kommer att landa på under 2000:- eftersom vi har återanvänt både fönster och dörr från sovrummet som numera är hall. Känns väldigt bra.
 
 
 
 

I går blev det lite sent i säng och när jag först bara skulle kolla om det möjligtvis fanns tecken på norrsken, innan sängen, så blev det ännu senare. Det var inte det grönaste jag sett, men stundtals ganska intensivt. Tyvärr blir det ju inte de bästa bilderna med mobilen, men ändå.

 

 

 
 

 

 

 

 


RSS 2.0