Rasande fart

Såklart har det kommit mera snö, ca 1,5 decimeter trillade ner i går. Hyfsat blöt snö och nollgradigt. När jag satt i min ensamhet i går kväll framför TV:n kom lavinen. Det låter nog precis likadant som en lavin, som mullrande åska och så ser jag snön från taket ovanför rasa ner utanför fönstret. Det är såna mängder, så dels ser man täcket under ett par sekunder innan det rasat förbi och dels känner man hur huset gungar till när tyngden släpper. Inte alls angenämt!
 
Tövädret har fortsatt idag och jag har fått skotta mig de vanliga stigarna till garaget, vedbon och lagårn. Ovanpå detta var jag tvungen att skotta undan den del av lavinen som täckt igen gången upp till logen.
 
 
 
I natt ska det bli minusgrader igen och då fryser allt ihop och sen går det inte att få undan det. Så dagens gympass fick min rygg, det känns! För på logen måste vi ju kunna komma upp, där finns ju alla sågar och liknande som vi behöver för att kunna bygga vidare på toaletten och hallen.
 
I helgen som var fick faktiskt toan sina väggar och även panel och gips på insidan, och i går och idag har jag kvistlackat, grundat och gjort en första riktig strykning. Så det har gått med en rasande fart.
 
 
 
 
 
 
Färgen har svårt att återges rätt på bild, här ovan ser den lite rosa ut. Det är den inte, den är faktiskt rent pissgul. Ville ha den gula i tapeten, men svagare. Vet inte om jag lyckats eller måste hitta nån med liiite mer gult i. 
 

Kvalitetshelg med (såklart) snöskottning

I veckan fick vi en glad överraskning; Kim och hennes kamera ville umgås med snö och ville därför göra långhelg hos oss! Klart de fick!
 
Som en del i umgänget med snö ville hon hjälpa oss med skottningen, såklart hon fick det också! Det blev alltså en snöskottarhelg igen, fast den här gången inte den akuta skottningen som förra helgen. 
 
Så hon och jag har jobbat ganska hårt med snön, tror hon fick rejält med träningsvärk! Oerhört skönt att bli av med sådan snö som annars, tyvärr, nog hade fått vara kvar. Överhänget på garagetaket fick vi ner.
 
Bild lånad av Kim.
 
Ca en halv meter hängde ut över kanten och och i  fredags när solen töade upp isen på och i snön, gick det lättare att få det att lossna, än när jag försökte förra helgen. 
 
I går skar vi av uppe på taket så långt vi nådde med vår taksnöskrapa. Det finns ingen möjlighet att få bort allt ända ner till plåten, det är för mycket is, men det som är borta, är borta!
 
 
Fortfarande med energi kvar, gav hon sig sedan på att skotta framför släpvagnsporten.
 
 
Så oerhört skönt att ha fått bort även detta, för till veckan ska det ju komma mer snö......
 
Förutom dessa träningspass har vi njutit av hennes älgkött, sjungit karaoke och framför allt; pratat en massa. Kvalitetshelg, med andra ord!
 
Kära maken gav oss några handtag med snön också, men mest har han hållit sig inomhus och fortsatt bygget av lilla toaletten. Återkommer om det.

Snöskottarhelg

Snöskottarhelg igen. Liksom inget att välja på. Det går inte längre att hålla undan snön som vi vill, högarna växer inåt, Vi har fått prioritera att ta det viktigaste - skotta tak har kära maken blivit tvungen att klara. Själv har jag skottat gångar. Vi behöver kunna ta oss in i lagårn och upp på logen. Gången till lagårn är inte lång men det tog mig hela förmiddagen i går. Gången upp till logen började jag på igår och blev färdig med idag. Det är inte lätt att skotta när snödjupet når mig nästan upp till bröstet. Det har ju blåst och snön har drivit, men vi gissar att vi ändå har mellan 1,5 och 1,7 meter snö. Sanslöst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här taket skottade Dennis när de var här för några veckor sedan, sen dess har det kommit lite nytt!
 
På eftermiddagen klarnade det upp och temperaturen är nu på väg mot -20. Innan ljuset helt försvann fick vi en vacker vinterhimmel.
 
 
 
 
 

Ett elände kommer sällan ensamt

Gillar ju inte att köra in bilen i automattvätt, men är ju tvungen på vintern när det inte går att tvätta hemma. Har inte tvättat bilen sen i november så den var rejält skitig, så i förrgår när väder och tillfälle var bra, gjorde jag det. Och det gick åt helvete. Maskinen bröt sönder min vänstra backspegel. Jag hade förvisso hamnat för långt åt vänster, men det kunde jag inte se förrän maskinen gick igång. Så det var pang, pang, pang på backspegeln, tills det bara var fästet och faktiskt, glaset som hängde kvar.

När jag pratade med dem på stationen var de förvånade att inte maskinen hade stannat, för det skulle den göra om man stod för nära…. Det hela är anmält både till deras och mitt försäkringsbolag och förhoppningsvis tar de min självrisk. Volvo har rejäla grejer, så det gick faktiskt att hjälpligt sätta tillbaka det spräckta glaset i ramen och klämma fast bakkåpan som hämtades från tvätthallens golv – hel. Jag tog mig hem, rejält omskakad efter en ”nightmare come true”.

 

 

 

Det var den dan den här veckan som det inte snöade. I går drog det igång igen för att blomma ut i snöstorm idag. Så här såg prognosen ut i går kväll.

 

 

 

Nånstans på tidiga eftermiddagen idag kom de och skulle ploga här. Det är ingen vanlig plogbil, utan en modell större maskin. Den försökte ploga sig uppför vår backe, men fick efter ett antal försök ge upp. Lyfte bort det den hade lyckats ploga ihop och tog ny sats och körde med svårighet upp för backen utan plogblad. Det var ändå på håret. Ja, vi har fått en hel del snö. Mer än de 4,5 decimetrarna som prognosen sa. I kombination med blåsten såklart, men totalt sett minst 6 dm. Fram tills nu. Det ska snöa i två dygn till….

 

 
 

En bild från förmiddagen på vår utegran som är ca 2,5 meter, inte mycket som sticker upp där inte.

Snön har klistrat fast på nästan alla fönster, så det känns som att vara i en igloo, eller snögrotta.

 

 
 
 
Ja, så nu är det bara att vänta på tredje eländet....

 

 

 


RSS 2.0