Roligt, men slitigt!

Söndag kväll och kroppen ömmar lite överallt; det har varit mycket fysiskt arbete i helgen.
 
Med förenade krafter fick vi takplåten upp på taket på vedbon och kära maken skruvade fast dem. Så fantastiskt skönt att nu ha taket på plats. En innervägg räckte det virke som fanns hemma till, men det är ju tillräckligt för att äntligen kunna börja lada in veden!
 
 
För egen del har jag anlagt en ny rabatt. Den enda som finns har totalt förslummats, växt ihop, förvildats, vad man nu vill kalla det. Myrorna har sitt stråk rakt över den, så det finns inte en chans att gallra och dra ogräs där på sommaren. En minut stillastående där, så har man myror över hela benen. Ilskna rödmyror.
 
Så den rabatten ska bort. Dock fanns där några blommor som är lite av favoriter, och som inte har blivit totalt invaderade av andra växter. Har länge funderat på var, och om, jag skulle fixa en ny rabatt, men kom på det i fredags.
 
Tog den enkla vägen, åter enligt Skillnadens Trädgårds anvisningar, för att behöva gräva minimalt. En "kanal" grävs runt ytan man vill odla på, för att gräva av gräsrötterna. Sedan läggs tidningar och/eller kartong direkt på gräsmattan. Sen lägg jorden därpå. Nu hade jag inte så mycket jord kvar, så jag började med ca 10 cm gräsklipp i botten. Det kommer att multna ner och bli jord så småningom. Precis som tidningar och kartonger kommer att göra. Tills dess har gräsytan dött ner också.
 
 
De uppgrävda grästorvorna fick hjälpa till att hålla tidningarna på plats ett tag.
 
 
 
 
En fin sten i mitten pryder.
 
Sedan på med fyra säckar jord och gräva upp blommorna från det gamla stället och flytta över till det nya. Grävde även upp tegelstenarna som ramade in den gamla rabatten och bytte ut torvorna mot dem.
 
 
 
Sist, på med mera gräs. Runt varje planta. Det hjälper till att behålla fukten i jorden, det hindrar ogräset att växa och inte minst, så göder det jorden. Men det kanske inte ser så snyggt ut.... men syns inte så mycket på håll.
 
 
Priset man får betala är träningsvärk i benen och ont i ryggen! Fast i morgon är det måndag och då får man vila, dvs massa mil i bilen i veckan igen....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0