Turbosemesterdagar

 
Den senaste halvannan veckan har gått i turbofart och inte gett många minuter över till sånt tjafs som att logga in på nån dator, ännu mindre tid till något blogginlägg. Men eftersom vi sen i söndags morse är ensamma igen finns en viss möjlighet.
 
Vi har haft en härlig tid med de nygifta och barnbarnen. Dagarna har rusat fram, precis som barnbarnen. Vädret har ju varit med oss; det har funnits möjligheter till bad och att springa utan kläder. Inte det bästa vädret kanske för att lägga nytt plåttak på huset, men världens bästa son har ändå gjort det. Men herregud vad han slet ont den första dagen när det var 27 grader nere på marken och han gick uppe på taket hela dagen. Efter en del påtryckningar fick vi ner honom och ut i sjön där han mest låg under vattnet en lång stund.
 
 
 
Men det har blivit tid för nöjen också, för både stor och liten. Ebba går i sin fars fotspår och gillar att fiska, så de två har varit ute på egen hand några gånger.
 
 
Fiske från lilla bryggan
 
 
Lunch på gräsmattan
 
Men som sagt har de nu åkt hem och vi har återupptagit jobbet med våra projekt här uppe. Ett av dem har varit att byta entré. En ny ingång har ju tagits upp i vårt gamla sovrum som blir hall och den gamla entrédörren har idag ersatts av en altandörr. Det blir så bäst......!!!
 
 
 
 
 
Medan arbetet med att få den tunga altandörren på plats höll på, så gick åskan rejält på håll. När den väl satt där så bröt ett av de värre åskovädren jag varit med om lös. Det höll på i flera timmar med blixt, dunder, regn och hagel. Visst har det haglat vid andra åskoväder, men så här mycket hagel har jag inte sett i verkligheten tidigare. Är glad att barnbarnen inte var här, för de hade blivit rädda, det dundrar rejält mot taket! Glada var vi ju för det nya då!
 
 
 
Stuprännan blev en hagelbössa....
 
Tomatplantor, dill och ärtskott har nog fått för mycket stryk...
 
Efter ovädret landade temperaturen på ca 8 grader, mycket lägre än i sjön. Sjörök.
 
 
Vi har ju varit bortskämda med ända upp till 24 grader i vattnet, nu ryker värmen iväg...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0