Gåslever och annat mumsigt

Har blivit lite glest mellan inläggen här sedan ett tag tillbaka, det blir en sammanfattning på söndag kväll över vad som varit. Men det har varit ganska intensiva jobbveckor och även del av kvällarna går åt till efterarbete eller förberedelse för morgondagen. Varken orken eller inspirationen flödar, kan jag nog säga. 
 
Det känns nästan dessutom som att livet sker på helgerna, vardagarna försvinner i nån tröttdimma och den ena dan är den andra lik.
 
Mycket utomhusliv har det blivit även den här helgen och trevligt besök har vi haft; Kim kom redan i onsdags kväll och Markus på fredagseftermiddagen.
 
Även den här gången skämmer de bort oss med god mat; löjrom och champagne till förrätt på fredagen, på lördagen gåslever med tillbehör, dessutom älgkött som vi gjorde gryta på.
 
 
Gåslever på smörstekta baguetteskivor, en aning balsamvinäger, pistagenötter, babyspenat och ingefära/päronmarmelad. Och så ett gott vitt vin till - som de också bjöd på! Spännande smaker som kompletterade och lyfte varandra, oerhört gott och så roligt att smaka nytt!
 
Igår togs den stora lönnen vi haft framför huset ned  Den hade blivit FÖR stor och både skymde och skuggade för mycket. Härligt att få hjälp då att få undan både ved och ris efteråt.
 
Sen blev det ju ett par timmar i skogen i jakt på svamp. Inga problem i år att hitta dem. Det har rensats både i går eftermiddag och idag på förmiddagen. Bara i vår frys landade det 14 påsar trattisar! Vi klarar vintern, kan vi väl säga!
 

Det här är inte ens hälften!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0